Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

С кола зад граница

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

С кола зад граница

Здравейте колеги, от скоро съм собственик на Фиат Брава и ето че дойде време да пътувам с колицата до съседна Гърция, и тъй като е първият ми път когато ще излизам от страната с автомобил бих искам да ви попитам какви документи са необходими за мен и колата.Предварително ви благодаря!

За теб-лична карта или задграничен паспорт.За колата-талон и зелена карта.
    Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
    Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!

Коментар

a зелената карта задължителна ли е или само препоръчителна.И колко струва тя приблизително

Коментар

Препоръчителна е. За цена - питай този, който ти е направил гражданската отговорност. Възможно е да е включена в цената ѝ.

Коментар

Ако е включена в цената, да са му я издали като е правил гражданската ... 10 лева е иначе зелената карта ...
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

ванко шела написа:
            a зелената карта задължителна ли е или само препоръчителна.
            Както казаха, за страни от ЕС е препоръчителна по-скоро. Направи си зелена карта, че ако стане нещо (не дай си боже), ще береш доста ядове.
            Ichkin написа:
            Ако е включена в цената, да са му я издали като е правил гражданската ...
            Не е задължително. Мен ми я дадоха, чак когато я поисках. Гражданската вече беше на 5-6 месеца.
            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Естествено е. Още при самото сключване на договора се пита - "Ще пътувате ли в чужбина?".

Коментар

А ако колата е на името на родителското тяло изисква ли се някакво пълномощно?
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

По принцип да - 6лв е. И ти и родителя трябва да сте там.Но има голяма вероятност да не ти го искат. На мен от 10 излизания ми го искат на едно.

Коментар

...

И слагай коланите и спазвай знаците, че гръцките полицаи мамата си тракат
                    Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                    Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

dudulia написа:
                      А ако колата е на името на родителското тяло изисква ли се някакво пълномощно?
                      Абе пълномощното ок, ама трябва и превод на английски ... Аз като ходих в Турция даже се пазариха защо не е на турски, ама като се покарахме малко ме пуснаха
                      Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Сериозно На мен са ми го искали само на българските граници и веднъж на македонската.

Коментар

Значи щом колата не е на твое име ми е необходимо да извада пълномощно след като трябва да излезам ивън БГ.. Това не го знаех.Ае зелената карта се сетих,че ми трябва ама за пълномощното не се сетих..
                          Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

liverpool235 написа:
                            Значи щом колата не е на твое име ми е необходимо да извада пълномощно след като трябва да излезам ивън БГ.. Това не го знаех.Ае зелената карта се сетих,че ми трябва ама за пълномощното не се сетих..
                            Ти имаш по-голям проблем ... Ако отворят багажника и видят оня труп там ... едва дали ще минеш
                            Fiat Forum Bulgaria

Коментар

нйа-важното е ,да не караш както в България.

Коментар

Working...
                              X