Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

stenli написа:
    За свидетелството за съдимост споко един познат с 3 години условна след акто му мина изпитателния срок му издадоха чисто свидетелство. А скоро един друг познат го хаванаха с алкохол и с всичките му големи връзки успя да си "уреди" 6 месеца без книжка и 700 лв акт така че се стягай. Повече от 1 бира или 50 гр твърдо с дебели мезета след като ще караш не ти се полага
    Нищо не се е уредил то толкова си дават аз писах по горе 700 лева и 6 месеца без книжка

Коментар

niko_ymn написа:
      tomazo написа:
      от 3 бири Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 ,множко ми се вижда !! а ти говореше за 1,2 на дрегер !!!бая си пийнал ,според мене е редно да те одрусат повече да ти е за урок
      Нали уж една бира давала тъкмо под 0,5 промила - какво се чудиш - аз съм слабичък - и не бях поръчал картофите още ... на гладно така става.Наех си адвокат. Дано да помогне.За това да изчезне акта питах - можело ама не и при алкохол - щото там се документирал резултата от кръвта в лабораторията на КАТ ... и се отваряло слодствено дело за престъпление от общ характер ... и вече е късно(остава надеждата в адвокатската защита, ама ако бяхме в германия - вече да съм зад решетките - така, че - не ми обяснявайте колко е сериозно - аз повече ако не мога да си изкарам свидетелство за съдимост ... кариера и сичко си пропада и без да лежа)Дате нещо за което мага да се хвана като за сламка - за пред съда - не ми се вярва да излезе правдоподобно това със спешния случай, ама иначе аз наистина не съм шофирал пийнал друг път.
      И да си пил друг път и да не си пил същата работа хвана ли са те с алкохол.Моят приятел ми разказа че жена му така ги отървала ликетата като теб.А и се замисли какво може да направи адвоката за да те отърве освен така да изложи нещата че си имал сериозна причина за да караш в това състояние.Не може да каже ми на той друг път не е пил,съдята ще каже ами може да не са го хващали. Това не е оправдание.Успех ти желая

Коментар

За над 2 промила това си е направо уреждане и въпреки че ми е познат по добре да го бяха напарили както си е по закон за такива убиици прошка не трябва да има

Коментар

Ако на кръвната проба ти излезе над 1.6 промила, ще те съдят и ще ти вземат книжката за определен срок от време. Дано да няма пострадали в ПТП-то, че иначе сървсем лошава работа.

Коментар

Не сме "лИкета", нито "убийци". В моя случай ПТП - няма - още по-малко - други пострадали освен мен. Всеки греши. Който е безгрешен да хвърля първия камък. На смърт с камъни трябва да бъда осъден според половината мнения - и то публично - за назидание.Благодаря на колегите които помагат със съвети - за каквито помолих като отворих темата."За да станеш стар и мъдър - трябва все някога да си бил млад и глупав." (древна китайска поговорка)Благодаря за добрия урок !
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Наеми си добър адвокат и няма да отнесеш много....някакна глоба и малко с градски траспорт ще движиш.И вече с обичката на уше и така

Коментар

blondy_driver написа:
                ...И вече с обичката на уше и така
                Хей, Блонди, търся си приателка с шофьорска книжка! Не искаш ли да ти предотстъпя автомобила - да го ползваш - така - да не седи. ... и само от време на време да ме взимаш - и да ме извеждаш - малко - да се повозя. Жалко, че не си от Русе.

Коментар

Спасителна сламка

kiro_of_the_day написа:
                  Можеш и сам да провериш на www.lex.bgИли направо тук http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=1589654529
                  Благодарности за полезния линк. Вижте какво намерихме с моя адвокат (самоче той това го има на печатно издание, което е публикъвано и на сайта):Раздел IV.Освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административно наказание Чл. 78а. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Пълнолетно лице се освобождава от наказателна отговорност от съда и му се налага наказание от петстотин до хиляда лева, когато са налице едновременно следните условия:а) (изм. - ДВ, бр. 86 от 2005 г., в сила от 29.04.2006 г.) за престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до три години или друго по-леко наказание, когато е умишлено, или лишаване от свобода до пет години или друго по-леко наказание, когато е непредпазливо;б) деецът не е осъждан за престъпление от общ характер и не е освобождаван от наказателна отговорност по реда на този раздел;в) причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.(2) (Отм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.)(3) (Отм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.)(4) Съдът, който налага глобата по ал. 1, може да наложи и административно наказание лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност за срок до три години, ако лишаване от такова право е предвидено за съответното престъпление.(5) Когато за извършеното престъпление е предвидено само глоба или глоба и друго по-леко наказание, административното наказание не може да надвишава размера на тази глоба.(6) (Нова - ДВ, бр. 86 от 2005 г., в сила от 29.04.2006 г.) Когато са налице основанията по ал. 1 и деянието е извършено от непълнолетно лице, съдът го освобождава от наказателна отговорност. В този случай съдът налага на дееца административно наказание обществено порицание, ако е навършил 16 години, или възпитателна мярка, ако не е навършил 16 години.

Коментар

По силата на чл.78а - печелиш брошка. Дано си си извадил поуката. Колкото до китайските поговорки - ами да - чисто математически твърдението е 100% вярно, но далеч не изчерпателно. Иначе (пак математически) казано: условието е необходимо, но не и достатъчно. Още по-иначе (вече не математически) казано: Не всички млади и глупави стават стари и мъдри. Казва ти го човек с опит...
                    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

В тия случаи е най-добре като пийнеш да взимаш такси - излиза най-евтино...Иначе е най-добре да се набуташ веднага на ченгетата да несе стига изобщо до кръвна проба. Ако обаче се стигне до проба, и там може да кихнеш за да се подмени...Но в твоя случай си ги пропуснал и трите неща. Сега ще трябва да се набутваш на адвокати, но мисля че ще ти се размине, защото все пак няма ПТП.Сутринта по радиото съобщиха за човек на който присъдатата е заменена с глоба и то там имаше катастрофа, с пострадали, така че всичко е възможно, трябва само да попаднеш на добър адвокат и да си приготвиш пари.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

В спешните центрове има специални шишенца за такива които си кихат.Тези шишенца са пълни с кислород.* и когато се постави кръвта вътре кислорода се изпарява заедно с алкохола.

Коментар

zgabrovski написа:
                          В тия случаи е най-добре като пийнеш да взимаш такси - излиза най-евтино...Иначе е най-добре да се набуташ веднага на ченгетата да несе стига изобщо до кръвна проба. Ако обаче се стигне до проба, и там може да кихнеш за да се подмени...Но в твоя случай си ги пропуснал и трите неща. Сега ще трябва да се набутваш на адвокати, но мисля че ще ти се размине, защото все пак няма ПТП.Сутринта по радиото съобщиха за човек на който присъдатата е заменена с глоба и то там имаше катастрофа, с пострадали, така че всичко е възможно, трябва само да попаднеш на добър адвокат и да си приготвиш пари.
                          zgabrovski е прав, че е трябвало да бутнеш кинти на ушевите още като са те спрели, щото щеше да си спестиш мноооого нерви, а и средства. Пък и те щяха да са доволни гадовете , но този път са имали право Вече е късно за "под масата", така че взимаш си мнооого добър адвокат, защото това е супер важно и чакаш да ти отърват кожичката. Пък те някои адвокатчета знаят къде трябва да "бутнат" за да стане работата, така че...Успех ти пожелавам, дано да се отървеш!И да не караш повече пил
                          FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

Твърде много разсъждения постфактум. Мисли се преди да се пие, а не после. Изпитвам нулева толерантност към хора, които пият и карат. Съжалявам. И като млад и групав не пиех сега още по-малко. Това за глупавия и мъдрия е неуместно. Ако и за това се иска мъдрост, здраве му кажи. Едва ли някой от нас се чувства добре като съзнава, че насреща му има пили шофьори. И все пак вместо порицание се намират хора, които да съветват т.е. поощряват последните. Смятам, че това е грешка.
                            Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан

Коментар

Има разпореждане на прокуратурата - виновен за ПТП с над 1.2 - постоянна мярка "Задържане под стража". Ти ако искаш пий, но може да пострадат съвсем невинни и ако все пак решаваш да пиеш доста и да управляваш, след като те хванат по никакъв повод не давай кръв.

Коментар

Благодаря на всички за съдействието.Днес 6 месеца по-късно си получих свидетелството за управление на МПС. Повече няма и да си помисля да направя такава глупост ... а и на всичкото отгоре ако се повтори ме чакат 6 месеца лишаване от свобода и 5 години от правоуправление заедно с някой друга хилядарка за глоба.Нека да бъде пример за всички дето си мислят, че няма да ги спрат точно тях.

Коментар

Working...
                                X