Чети сега една хубава прясна история почти като твойта ! Един комшия на 26години са напил като прасе.Спряли го взели му книжката блябля бля. На сутринта се събудил и казал на жена си че сънувал че са му взели книжката.Тя му казала, че е напълно възможно прибрал са бил 4часа сутринта много пиян.Проверява книжката му е няма.Глобен е 700 лева и е лишен да не кара незнам си колко време ама пак си кара Така че ако нямаш условна някъква не се притеснявай,и помисли следвъщия път като се качваш пил,то със сигурност едвали ще го повториш като чета колко си притеснен,но така е човек се учи от грешките си
Re: Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?
Nino написа:
Е,ако е за първи път мисля,че не се стига до съд.Виж ,ако е пореден става много лошо.В добрия случай е условна присъдата.Не с нас , а с адвокат се консултирай и то бързо.
Адвоката каза, че явяването пред съд нямя да ми се размине, но тъй като не съм осъждан можеби лишаването от свобода ще е условно; книжката ще ми е отнета за слок между 3 месеца и 3 години, и глобата ще е между 500 и 1000 лв. Така че колеги - май няма да се видим на итал-феста ... и да ви е за пример - да не карате след като пийнете.
Re: Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?
niko_ymn написа:
Адвоката каза, че явяването пред съд нямя да ми се размине, но тъй като не съм осъждан можеби лишаването от свобода ще е условно; книжката ще ми е отнета за слок между 3 месеца и 3 години, и глобата ще е между 500 и 1000 лв. Така че колеги - май няма да се видим на итал-феста ... и да ви е за пример - да не карате след като пийнете.
Що пък да не се видим? От Русе има колеги така, че можеш с тях да дойдеш... даже още на "Копринка" в края на април!
... Чл. 343г. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Във всички случаи на чл. 343, 343а, 343б и чл. 343в, ал. 1 съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, т. 7 и може да постанови лишаване от право по т. 6.
Какво гласят тези 2 члена?Имало някакъв Чл.78.(а). по който можело да се оттърва от затвор - тможеш ли да го намериш?
... Чл. 343г. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Във всички случаи на чл. 343, 343а, 343б и чл. 343в, ал. 1 съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, т. 7 и може да постанови лишаване от право по т. 6.
Какво гласят тези 2 члена?Имало някакъв Чл.78.(а). по който можело да се оттърва от затвор - тможеш ли да го намериш?
зависи колко ти е показала кръвната проба !! а както виждам още не знаеш резултата от нея .ако е пак над 1,2 и ти е за първи път ,ще отнесеш глоба от около 500 лева книжката за 1 година ,и в най-лошият случай ,ще те осъдят условно ....но има и хиляди начини да се измъкнеш така ,че на трезво размиси ,посъветвай се с приятели и адвокат и действай .и това да ти е за урок,само притеснненията, които изпитваш в момента ти стигат ама ...
Абе така ми се пада - като не им бутнах рушвет (аз очаквах акта да ми излезе по-ефтино), и най-вече защото наруших традицията след като пия да давам на някой, който не е пил - да ме вози.1.64 промила излезе кръвната проба (а дрегера показваше двойно повече) - ако някой се интересува това е от 3х500 мл. бира + 50 мл. ... "сок" - на 60 кг. телесна маса, на гладно."има и хиляди начини" - да, и на мен нещо ми споменаха за извънсъдебно споразумение да платя по-голяма глоба - някой чувал ли е на практика за такива случаи? После оставам ли си неосъждан - щото мен ме интересува да мога да си изкарвам свидетелство за съдимост като кандидатствам някъде за работа например.
от 3 бири Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 ,множко ми се вижда !! а ти говореше за 1,2 на дрегер !!!бая си пийнал ,според мене е редно да те одрусат повече да ти е за урок
Чувал съм други работи.Жената на един мой приятел от Латвия е адвокатка или по точно дъщеря на някакъв много голям адвокат там /по наследство си предават професията/ е отървала много такива негови приятели.Моят английски не е на много високо ниво ама доколкото разбрах като стане такав филм обжалваш хващаш си адвокат и вкарваш някакъв филм,че си бил пийнал обачена някой му е станало лошо и затова си тръгнал да караш за да го заведеш в болница,или някой ти се е обадил нуждаел се от помощ,случаят е бил спешен никога не си пил и си карал това е било извънредна ситуация .Абе един малко по свестен адвокат за една не много голяма сума пари ще ти свърши работа само че побързай защото си има срок за обжалване,пускай молба в съда докато му е времето.Не разчитай на условната присада защото ще удариш на някой един шамар изади тоя шамар ще си лежиш пък после условното за алкохола.
от 3 бири Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 ,множко ми се вижда !! а ти говореше за 1,2 на дрегер !!!бая си пийнал ,според мене е редно да те одрусат повече да ти е за урок
Нали уж една бира давала тъкмо под 0,5 промила - какво се чудиш - аз съм слабичък - и не бях поръчал картофите още ... на гладно така става.Наех си адвокат. Дано да помогне.За това да изчезне акта питах - можело ама не и при алкохол - щото там се документирал резултата от кръвта в лабораторията на КАТ ... и се отваряло слодствено дело за престъпление от общ характер ... и вече е късно(остава надеждата в адвокатската защита, ама ако бяхме в германия - вече да съм зад решетките - така, че - не ми обяснявайте колко е сериозно - аз повече ако не мога да си изкарам свидетелство за съдимост ... кариера и сичко си пропада и без да лежа)Дате нещо за което мага да се хвана като за сламка - за пред съда - не ми се вярва да излезе правдоподобно това със спешния случай, ама иначе аз наистина не съм шофирал пийнал друг път.
може да изчезнеедит познат отърва кожатаи на него му беше за първи път, и са взели че са го проверилино май хватката е била да няма кръвна пробаиначе бая го одрусаха, но нито точки му взеха нито нищовсе едно, че не се е случвало
За свидетелството за съдимост споко един познат с 3 години условна след акто му мина изпитателния срок му издадоха чисто свидетелство. А скоро един друг познат го хаванаха с алкохол и с всичките му големи връзки успя да си "уреди" 6 месеца без книжка и 700 лв акт така че се стягай. Повече от 1 бира или 50 гр твърдо с дебели мезета след като ще караш не ти се полага
Коментар