Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?

Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Закона даже е мек. Ако си пил директно в затвора. Така трябва да бъде.
    Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

syscop написа:
      Закона даже е мек. Ако си пил директно в затвора. Така трябва да бъде.
      въпроса е колко си пил и колко са ти отчели Иначе си е кофти да караш пил
      FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

важното е какво показва изследването на кръвта... това се счита за най-важното доказателство и е прието за такова!иначе закона - наистина за каране като си пиян направо трябва да ти чупят книжката... както и умишлено минаване на червено също...никой не трябва да е обиден на Закона за туй че е карал пиян - решението е просто: "Да не е бил пиян!"
        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Re: Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?

niko_ymn написа:
          Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо.
          Е,ако е за първи път мисля,че не се стига до съд.Виж ,ако е пореден става много лошо.В добрия случай е условна присъдата.Не с нас , а с адвокат се консултирай и то бързо.
          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
            niko_ymn написа:
            Е,ако е за първи път мисля,че не се стига до съд.Виж ,ако е пореден става много лошо.В добрия случай е условна присъдата.Не с нас , а с адвокат се консултирай и то бързо.
            аз си спомням че имаше нещо такова: ако за едно нарушение ти отнемат книжката за някакъв период от време и ако до 6 месеца направиш подобно нарушение - тогава има опастност от затвор от 6 месеца до 2 години.за другите неща, ако си направил някоя беля - тогава вече има съд и наказанието е глоба... ако не дай си Боже пострадат хора от цялата работа вече има затвор и тежка присъда!
            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Ех колеги, трябва да съм сведетел и един от многото участници в ПТП предизвикано от пиян водач с 2.2промила, случило се на 21.12.2004г......еми какво да ви кажа вече 2 години тая "бърза процедура" и съде производство не са минали в софийски градски съд.....

Коментар

Колеги, местя темата в Общи приказки, тъй като консултацията не е свързана чисто технически с автомобил. blondy_driver

Коментар

случай

Преди 6 месеца бях участник в птп (пострадал).Та от тогава до сега случая съм го коментирал с познати застрахователи и юристи , всички казват , че блъсне ли те пил шофьор без гр. отговорност просто забрави за каквото и да е обезщетение. Е , за късмет моят случай не е такъв .
                  Punto 55 SX

Коментар

Директно Ви копирам актуалните текстове от Наказателния кодекс на Република България, за да няма неясноти, пък изводите си правете сами: Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.(2) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.Чл. 343г. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Във всички случаи на чл. 343, 343а, 343б и чл. 343в, ал. 1 съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, т. 7 и може да постанови лишаване от право по т. 6.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

зависи колко ти е показала кръвната проба !! а както виждам още не знаеш резултата от нея .ако е пак над 1,2 и ти е за първи път ,ще отнесеш глоба от около 500 лева книжката за 1 година ,и в най-лошият случай ,ще те осъдят условно ....но има и хиляди начини да се измъкнеш така ,че на трезво размиси ,посъветвай се с приятели и адвокат и действай .и това да ти е за урок,само притеснненията, които изпитваш в момента ти стигат ама ...
                      фиатче Браво 2.0

Коментар

пияндурниците- вин от пътя

Коментар

Re: случай

mentor написа:
                          Преди 6 месеца бях участник в птп (пострадал).Та от тогава до сега случая съм го коментирал с познати застрахователи и юристи , всички казват , че блъсне ли те пил шофьор без гр. отговорност просто забрави за каквото и да е обезщетение. Е , за късмет моят случай не е такъв .
                          А ако не е пиян, тогава има ли обещетение?
                          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

niko_ymn написа:
                            лошо колега, дано си си направил изводите, че да ти вземат книжката е малкия дявол, добре че не си се пребил, или пък някой друг!иначе бих те посъвевал бегом при добър адвокат, тъпо е да търсиш съвети по форумите за нещо от което ти зависи бъдещето!
                            "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

ре чарли

Ами още не е приключило наказателното дело срещу виновника за птп-то, защото той обжaлва присъдата (пробация). Всъщност винатa му е, че не спря на стоп и ми помля колинката абе добре , че останахме живи. Но има заведени дела за нематериални щети от пътуващите в моята кола и вероятноста да получат исканите суми е голяма.
                              Punto 55 SX

Коментар

Working...
                              X