Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?
Collapse
X
-
важното е какво показва изследването на кръвта... това се счита за най-важното доказателство и е прието за такова!иначе закона - наистина за каране като си пиян направо трябва да ти чупят книжката... както и умишлено минаване на червено също...никой не трябва да е обиден на Закона за туй че е карал пиян - решението е просто: "Да не е бил пиян!"FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Re: Управляване на МПС след употреба на алкохол. Съд?
niko_ymn написа:Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:niko_ymn написа:Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо.FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
blondy_driver
Ех колеги, трябва да съм сведетел и един от многото участници в ПТП предизвикано от пиян водач с 2.2промила, случило се на 21.12.2004г......еми какво да ви кажа вече 2 години тая "бърза процедура" и съде производство не са минали в софийски градски съд.....
Коментар
-
blondy_driver
Колеги, местя темата в Общи приказки, тъй като консултацията не е свързана чисто технически с автомобил. blondy_driver
Коментар
-
случай
Преди 6 месеца бях участник в птп (пострадал).Та от тогава до сега случая съм го коментирал с познати застрахователи и юристи , всички казват , че блъсне ли те пил шофьор без гр. отговорност просто забрави за каквото и да е обезщетение. Е , за късмет моят случай не е такъв .Punto 55 SX
Коментар
-
Директно Ви копирам актуалните текстове от Наказателния кодекс на Република България, за да няма неясноти, пък изводите си правете сами: Чл. 343б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм., бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.(2) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.(3) (Нова - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години.Чл. 343в. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) (1) Който управлява моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, се наказва с лишаване от свобода до две години.(2) Същото наказание се налага и на този, който в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление извърши такова деяние.Чл. 343г. (Нов - ДВ, бр. 50 от 1995 г.) Във всички случаи на чл. 343, 343а, 343б и чл. 343в, ал. 1 съдът постановява и лишаване от право по чл. 37, т. 7 и може да постанови лишаване от право по т. 6.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
зависи колко ти е показала кръвната проба !! а както виждам още не знаеш резултата от нея .ако е пак над 1,2 и ти е за първи път ,ще отнесеш глоба от около 500 лева книжката за 1 година ,и в най-лошият случай ,ще те осъдят условно ....но има и хиляди начини да се измъкнеш така ,че на трезворазмиси ,посъветвай се с приятели и адвокат и действай .и това да ти е за урок,само притеснненията, които изпитваш в момента ти стигат ама ...
фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Re: случай
mentor написа:Преди 6 месеца бях участник в птп (пострадал).Та от тогава до сега случая съм го коментирал с познати застрахователи и юристи , всички казват , че блъсне ли те пил шофьор без гр. отговорност просто забрави за каквото и да е обезщетение. Е , за късмет моят случай не е такъв ."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
niko_ymn написа:Искам да изкажа учудването си - колко строг е закона, що се отнася до нарушение - употреба на алкохол - над 1,2 промила. Бих искал да споделите ако имате подобно преживяване и да ме посъветвате нещо полезно което мога да използвам в своя защита? Ще съм ви много благодарен да ме консултирате по този въпрос защото осъждането "по бързата процедура" в действителност се развива доста бързо."То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
ре чарли
Ами още не е приключило наказателното дело срещу виновника за птп-то, защото той обжaлва присъдата (пробация). Всъщност винатa му е, че не спря на стоп и ми помля колинката абе добре , че останахме живи. Но има заведени дела за нематериални щети от пътуващите в моята кола и вероятноста да получат исканите суми е голяма.Punto 55 SX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар