Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за преглед и гражданска

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искам също така да вметна, че за плащане на вноската по гражданска има 14-дневен срок. През това време няма как да ти напишат акт за нея, нищо че падежа ѝ е минал.

Коментар

Значи за гражданската - преди плащах на вноски. Не съм закъснявал, но ми направи впечатление, че ми пишат полица за една година, но самият стикер и контролният талон са с перфорации за 3 месеца, до датата на която трябва да платя следваща вноска. Така дори и да не си платя вноската, вече щях да имам невалиден стикер, а тъй като ме обслужваше мой приятел в застр. компания, той ми обясни, че при ГО на вноски се издава стикер за 3 месеца, и ако не си платя вноската, все едно вече нямам ГО. Като платя - само ми дават новият стикер, без да се налага писане на нова полица. И ми каза че не е правилно ако плащам на вноски, да имам стикер за целия срок, защото ако спра да си плащам вноските, всъщност ще имам редовни документи за пред полицията, но на практика - няма да имам ГО. Затова и не издавали стикери за цяла година, а само за периода, колкото вноски си платил. Колегата автор - провери си стикера дали случайно вече не ти е невалиден, защото така караш без ГО, на практика.

Коментар

Стикера за ГО ми е невалиден, изтекъл е на 18 ти, но и аз бях чул за този 14 дневен период в който трябва да си платиш следващата вноска и дефакто както казват колегите, в тези 14 дни не съм в нарушение.
        ----------------------------------------------------------------------------
        Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
        ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
        ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

Ами не знам, някой който е по-запознат с Кодекса на застраховането да каже. Аз лично мисля, че щом нямаш валиден стикер - нямаш ГО. Което те касае при близка среща с полицаи. А това дали имаш 14 дневен гратисен период - това са си отношения между теб и застрахователя. Полицаят не го грее. Него го грее дали имаш валидни документи. А не по каква причина нямаш такива. Ама това само си го мисля, не го твърдя. 14 дневен гратисен период имаш при плащане на вноски по застраховка каско. Това е със сигурност за една от компаниите, защото там бях закъснял, и пак онзи мой приятел ми каза да не се притеснявам, че имам 2 седмици. Но беше за каско, не за ГО.

Коментар

Да се включа и аз.С изтекла втора вноска за ГО точно 1 ден ме спират КАТ. Подавам им талончето, Дежурния погледна и стикера и ми каза - Младеж, изтекла ти е гражданската. Направил ли си другата вноска, да не си забравил да я лепнеш. Ако може да ми дадете полицата. Давам всичко де що имам за гражданската, след което той ми казва, че не съм направил следващата вноска и ще трябва да ми напишат акт. Аз се оправдавам, че не са ми пратили СМС, че не съм догледал, забравил съм и т.н.,а той ми казва, че Акта ми е 500 кинта Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 при което аз пребледнявам!!!! Така, че не знам дали са се опитали да вземат пари от мен, дали са били "добрички", но ме пуснаха с уговорката, че още утре ще си платя вноската.....! Не мога да дам конкретен извод или друго, Вие сами си направете.
            Skoda AMfabia 1.2 12v
            exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

ГО е невалидна след датата за следваща вноска, ако такава не е направена. 14 дневния срок е само за пред застрахователя, в този срок ако платите, полицата ви се подновява, ако не - ще ви трябва нова.

Коментар

14 дневния срок е за пред КАТ и да си платите вноската през това време, но настъпи ли застрахователно събитие сте от страната булката, никой няма да ви го признае.
                FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Immortal написа:
                  ГО е невалидна след датата за следваща вноска, ако такава не е направена. 14 дневния срок е само за пред застрахователя, в този срок ако платите, полицата ви се подновява, ако не - ще ви трябва нова.
                  Именно ! ... Горното съм против ... греда, точка кръг, полуос ... НЕ !
                  Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Immortal написа:
                    не знам чак толкова сте се вманиачили в тез прегледи...Аз не съм минал от април миналата година... Няколко пъти са ме спирали и съм се разминавал само с устна забележка. Тези дни ще минавам, спестих си един преглед...
                    Добре е, че са ти направили забележка само...Началото на този месец и мен ме спряха и разбира се и аз бях изпуснал подробността, че ми е изтекъл прегледа.Освен всичко друго искаха да ми спрат колата от движение ??? Бяха минали само два дни от срока. Чудно ми е ако спрат някой, който е пресрочил повече какво по-тежко наказание слагат? Или бяха толкова стриктни към буквата на закона, защото бях с РК номер...шегата настрана, но преди като карах със софииски номер винаги ми се разминаваше леко Така съм ги проклел, че няма да се учудя, ако още лежат на легло
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

marmil написа:
                      14 дневния срок е за пред КАТ и да си платите вноската през това време, но настъпи ли застрахователно събитие сте от страната булката, никой няма да ви го признае.
                      що говориш глупости? 14 дневен срок има за застрахователя,след който ще се наложи да правиш нова застраховка!!! Ако патрулка те спре на следващия ден след като не си си платил вноската-пише се акт! Ако искаш опитай,и се увери сам,преди да заблуждаваш хората
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                        marmil написа:
                        що говориш глупости? 14 дневен срок има за застрахователя,след който ще се наложи да правиш нова застраховка!!! Ако патрулка те спре на следващия ден след като не си си платил вноската-пише се акт! Ако искаш опитай,и се увери сам,преди да заблуждаваш хората
                        На полицата изрично пише, че след закъснение от 15 дни с вноската по ГО не можеш да подновиш застраховката, а трябва да сключиш нова.Дали можеш да пледираш, че в тези 15 дни имаш валидна застраховка са въпрос на гледна точка и интерпретации Както се казва ако мине номера. В интерес на истината ако нямаш стикер на предното стъкло, който е валиден се пише акт както за без гражданска. Подкрепям мнението на @paralesa
                        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Аз закъснях с плащането на втората вноска с 2 дни и ми я анулираха
                          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

А аз със 6 дена и си ми е валидна. Е и с`я ко праим, на тъпана ли да вярвам или на...
                            FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

marmil написа:
                              А аз със 6 дена и си ми е валидна. Е и с`я ко праим, на тъпана ли да вярвам или на...
                              И какво лъжец ли искаш да кажеш, че съм Отидох да платя втора вноска и ми казаха че е анулирана Трябвало да се плати до 24 часа след изтичането
                              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
                                marmil написа:
                                И какво лъжец ли искаш да кажеш, че съм Отидох да платя втора вноска и ми казаха че е анулирана Трябвало да се плати до 24 часа след изтичането
                                Жена ми работеше преди две години в застрахователен посредник. Тогава беше така: закъснял ли си с някоя от вноските-нямаш гражданска и си в нарушение. Гратисният период на застраховката преди да се анулира бе 14 дневен срок. Ако си платиш на 5 , 10 или 14 ден, застраховката влиза в сила от 00:00 часа на следващият ден, но е със срок три месеца (ако е на 4 вноски), от датата на изтичането на предходния период. Сега не знам как е.
                                Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
                                ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
                                ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
                                ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

Working...
                                X