Искам също така да вметна, че за плащане на вноската по гражданска има 14-дневен срок. През това време няма как да ти напишат акт за нея, нищо че падежа ѝ е минал.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за преглед и гражданска
Collapse
X
-
Значи за гражданската - преди плащах на вноски. Не съм закъснявал, но ми направи впечатление, че ми пишат полица за една година, но самият стикер и контролният талон са с перфорации за 3 месеца, до датата на която трябва да платя следваща вноска. Така дори и да не си платя вноската, вече щях да имам невалиден стикер, а тъй като ме обслужваше мой приятел в застр. компания, той ми обясни, че при ГО на вноски се издава стикер за 3 месеца, и ако не си платя вноската, все едно вече нямам ГО. Като платя - само ми дават новият стикер, без да се налага писане на нова полица. И ми каза че не е правилно ако плащам на вноски, да имам стикер за целия срок, защото ако спра да си плащам вноските, всъщност ще имам редовни документи за пред полицията, но на практика - няма да имам ГО. Затова и не издавали стикери за цяла година, а само за периода, колкото вноски си платил. Колегата автор - провери си стикера дали случайно вече не ти е невалиден, защото така караш без ГО, на практика.
Коментар
-
Стикера за ГО ми е невалиден, изтекъл е на 18 ти, но и аз бях чул за този 14 дневен период в който трябва да си платиш следващата вноска и дефакто както казват колегите, в тези 14 дни не съм в нарушение.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
Ами не знам, някой който е по-запознат с Кодекса на застраховането да каже. Аз лично мисля, че щом нямаш валиден стикер - нямаш ГО. Което те касае при близка среща с полицаи. А това дали имаш 14 дневен гратисен период - това са си отношения между теб и застрахователя. Полицаят не го грее. Него го грее дали имаш валидни документи. А не по каква причина нямаш такива. Ама това само си го мисля, не го твърдя. 14 дневен гратисен период имаш при плащане на вноски по застраховка каско. Това е със сигурност за една от компаниите, защото там бях закъснял, и пак онзи мой приятел ми каза да не се притеснявам, че имам 2 седмици. Но беше за каско, не за ГО.
Коментар
-
Да се включа и аз.С изтекла втора вноска за ГО точно 1 ден ме спират КАТ. Подавам им талончето, Дежурния погледна и стикера и ми каза - Младеж, изтекла ти е гражданската. Направил ли си другата вноска, да не си забравил да я лепнеш. Ако може да ми дадете полицата. Давам всичко де що имам за гражданската, след което той ми казва, че не съм направил следващата вноска и ще трябва да ми напишат акт. Аз се оправдавам, че не са ми пратили СМС, че не съм догледал, забравил съм и т.н.,а той ми казва, че Акта ми е 500 кинта Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 при което аз пребледнявам!!!! Така, че не знам дали са се опитали да вземат пари от мен, дали са били "добрички", но ме пуснаха с уговорката, че още утре ще си платя вноската.....! Не мога да дам конкретен извод или друго, Вие сами си направете.Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Immortal написа:ГО е невалидна след датата за следваща вноска, ако такава не е направена. 14 дневния срок е само за пред застрахователя, в този срок ако платите, полицата ви се подновява, ако не - ще ви трябва нова.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Immortal написа:не знам чак толкова сте се вманиачили в тез прегледи...Аз не съм минал от април миналата година... Няколко пъти са ме спирали и съм се разминавал само с устна забележка. Тези дни ще минавам, спестих си един преглед...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
marmil написа:14 дневния срок е за пред КАТ и да си платите вноската през това време, но настъпи ли застрахователно събитие сте от страната булката, никой няма да ви го признае.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:marmil написа:14 дневния срок е за пред КАТ и да си платите вноската през това време, но настъпи ли застрахователно събитие сте от страната булката, никой няма да ви го признае.== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Valiosport написа:marmil написа:А аз със 6 дена и си ми е валидна. Е и с`я ко праим, на тъпана ли да вярвам или на...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар