Здравейте колеги, току що един приятел ме подсети да проверя кога трябва да мина преглед при него , и хоп - прегледа е изтекъл с 1 седмица, разрових се и също така и гражданската, тя е на вноски но съм пресрочил с 3 дни вече вноската.Та мисълта ми е има ли някакъв гратисен период за прегледа и застраховка на вноски?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за преглед и гражданска
Collapse
X
-
Re: Въпрос за преглед и гражданска
IvanIanushev написа:Здравейте колеги, току що един приятел ме подсети да проверя кога трябва да мина преглед при него , и хоп - прегледа е изтекъл с 1 седмица, разрових се и също така и гражданската, тя е на вноски но съм пресрочил с 3 дни вече вноската.Та мисълта ми е има ли някакъв гратисен период за прегледа и застраховка на вноски?Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
-
Това ми е мисълта , ако утре ме спът да не ми лепнат акт , че наистина съм забравил за тези неща , и ето чер съм ги пропуснал с 5-6 дни.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
ogi28b написа:За ГТП - до края на месец февруари - няма значение на коя дата ще се явиш на ГТП, ако в талончето са ти перфорирани месец 02, и година 10.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
ogi28b написа:За ГТП - до края на месец февруари - няма значение на коя дата ще се явиш на ГТП, ако в талончето са ти перфорирани месец 02, и година 10.Peugeot 307 2.0i ГИ
Коментар
-
Колега, покажи в кой нормативен документ го пише това, което твърдиш, или си го чул от една жена по радиото ? Какво ако подминеш те глобяват? И по кой член те глобяват ? Остави кварталния хумор настрана. Отзад на талончето има дата на която си минал ГТП, а отпред са указани месецът и годината в която трябва да представиш МПС за следващ ГТП. А месецът има 30 дни, средно. Дали на 1-ви, или на 30-ти - без значение е.ред.: През 1-2 месеца някой се сеща да пита до кога е срока на ГТП, и всеки път се повтаря едно и също. Ако искаш, потърси малко назад, за да видиш, има цитирани закони, правилници, наредби.... Интересно е че въпреки тях, пак има хора, които си твърдят че има точна дата на която трябва да се явиш.
Коментар
-
Аз съм ходил на ГТП, с изтекъл предишен такъв и нищо не ми казаха. И то в сервиз в друг град, където не ме познаваха и не ме беше пратил някой техен познат. Предполагам, че на теория при такава ситуация, от сервиза са задължени да извикат КАТ да ти напишат акт. Аз се обзалагам обаче, че никой сервиз няма да изпусне клиент по този начин, още по-малко ще искат да се разчуе, че са направили такава глупост
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, покажи в кой нормативен документ го пише това, което твърдиш, или си го чул от една жена по радиото ? Какво ако подминеш те глобяват? И по кой член те глобяват ? Остави кварталния хумор настрана. Отзад на талончето има дата на която си минал ГТП, а отпред са указани месецът и годината в която трябва да представиш МПС за следващ ГТП. А месецът има 30 дни, средно. Дали на 1-ви, или на 30-ти - без значение е.ред.: През 1-2 месеца някой се сеща да пита до кога е срока на ГТП, и всеки път се повтаря едно и също. Ако искаш, потърси малко назад, за да видиш, има цитирани закони, правилници, наредби.... Интересно е че въпреки тях, пак има хора, които си твърдят че има точна дата на която трябва да се явиш.Peugeot 307 2.0i ГИ
Коментар
-
Колеги по принцип има точна дата и тя се вписва в протокола (Приложение № 6 към чл. 8, ал. 8, т. 3). Протокола е от три листа (жълт, син и бял), ако на някого са му дали белия лист ще види къде е написано. Но това не е от голямо значение ако си във календарния месец, почти никой не го гледа. Точната дата я искат обикновенно застрахователите за лизингови коли и коли с автокаско, както и за таксита. За останалите си важи до края на календарния месец (и по до късно стига да не те хванат :D )FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
jordan85 написа:ogi28b написа:Колега, покажи в кой нормативен документ го пише това, което твърдиш, или си го чул от една жена по радиото ? Какво ако подминеш те глобяват? И по кой член те глобяват ? Остави кварталния хумор настрана. Отзад на талончето има дата на която си минал ГТП, а отпред са указани месецът и годината в която трябва да представиш МПС за следващ ГТП. А месецът има 30 дни, средно. Дали на 1-ви, или на 30-ти - без значение е.ред.: През 1-2 месеца някой се сеща да пита до кога е срока на ГТП, и всеки път се повтаря едно и също. Ако искаш, потърси малко назад, за да видиш, има цитирани закони, правилници, наредби.... Интересно е че въпреки тях, пак има хора, които си твърдят че има точна дата на която трябва да се явиш.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
jordan85 написа:Колега аз не пиша наизус...........не мога да цитарам по кой точно закон бешеПерфорациите показват годината и месеца за МПС на следващия технически преглед
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар