Много пъти сме коментирали загиналите на пътя и кой как трябва и нетрябва да кара. Правят се най-различни акции от страна на КАТ за намаляване на жертвите по пътищата. То незмам и към кой да задам въпроса вече: кога ще се обърне внимание на следния проблем: http://dnes.dir.bg/2010/02/17/news5895168.html ? Кога ще се вземат мерки тези жертви да намалеят? Кога най-после ще има влязла ефективна присъда на лекар?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
7000 българи умират годишно след лекарски грешки!?
Collapse
X
-
Никога няма да има осъден лекар в България поне по закон,но когато вземеш правосъдието в свои ръце ,тогава тези търговци на човешкия живот си вършат работата както трябва.За тези лекарски грешки мога да пиша цял ден,защото преди 3 месеца такъв го ядох в болницата в Димитровград и до като не счупих носа на един идиот с бяла манта не ни обърнаха внимание.И най-вече съм горд с постъпката силанчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна
-
Бе когато е лекарска грешка - простимо е.Ама когато е лекарско бездействие - е тва вече си е за затвор.Защото преди няколко години, когато тъста ми береше душа, преди да каже какво ще е лечението, доктора си поиска 500 кинта. Каза, че докато не ги получи, няма да почне операцията. Все пак я почна, но ми се обади да ме пита защо не съм отишъл, а аз пътувах натам в този момент. Веднага след операцията обаче побърза да си ги прибере.Да е жив и здрав тъста още дълги години, и доктора, че го спаси... ама парите да му приседнат дано.
Коментар
-
Пускането на тази тема ми се повлия от един спор с доктор, който е от Ланчиа Форума. Едва ли не се опита да ме обеди , че нямало такова нещо в нашите болници. А знам, че поне 1 път всеки от нас се е сблъсквал с такъв проблем. Колегата от Димитровград много добре е направил. За съжаление повечето докторите(има и малки изключения), виждат не пациент на вратата на кабинета им, а банкноти.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Друг случай:Жена ми й прилошава на улицата в Сливен. Намираме се близо до държавната болница и Бърза помощ. Нося я на ръце там, а от там ме изгониха с думите - "Къде ви е личния лекар?" -"В частната болница", отговарям... "Ми за какво я носите тука тогава, носете си я там" - и ми хлопнаха вратата.Вярвайте ми, ако нещо се беше случило тогава с жена ми, нямаше да я има сега сливенската бърза помощ... Или поне щеше да се нуждае от сериозен ремонт.На тоз доктор в Ланча форума мога да му кажа на коя дата, на кой доктор, точно къде съм му броил парите.
Коментар
-
Като чета тази статия от приложения линк към темата от колегата Сутров,доста неща могат да се кажат относна болничните заведения и в частност лекарите. Но не във всички болници отношението към даден здравен проблем е еднакво. Имах честта преди една седмица да ме оперират в частна болница и мога да кажа само добри думи за персонал,медицински лица,здравни грижи и т.н. Проблемът със здравеопазването е доста наболяла тема и не е от вчера. И особено като излизат наяве такива истини за лекарите (не ,че си ги е нямало и преди ) как тогава човек спокойно може да се обърне към лекар или бърза помощ!?Уважавам тези,които ме уважават!
Clube do Marea!
Коментар
-
мдам, всички са много отворени и чупят носове и т.н., обаче като се разболеете, къде отивате? на лекар, или на монтьор или какво? Мнението ми съвпада с на Иммортал, с изключение на парите. Защото тези хора, поне някои от тях, в моите очи са Богове. На един професията му е шофьор, на друг продавач, на трети компютърджия, е, като ги сравня някак тези професии с това, което правеха онзи ден на дядото на жена ми- смяна на аортна клапа и байпас на не знам си колко кръвоносни съда, ами как да ви кажа, различното от тяхната професия ми се струва толкова маловажно...../вкл и моята професия/ Така че тези хора заслужават да получават МНОГО пари, а това, че държавата не им ги осигурява е друга тем аи те не са виновни. Ние също не сме, за даплащаме, но .... така става/въпреки че за спомената операция не сме дали нито лев- а питахме изрично!/ Обаче на тези, които много ругаят и гледат само от тяхната си гледна точка- скоро ще стане по вашата- няма да има достатъчно доктори, няма да има кой да ви лекува, ей тогава ще ви видя. Дори няма да има кога да напсувате и ми интересно какво ли ще си мислите тогава.п.с. не съм доктор;Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Humppa
Пакумба, не се крий - ти си медицинска сестра.... А сега сериозно - има една приказка, че във всяко стадо си има и мърша. Тази приказка важи за обсолютно всички и за абсолютно всичко.Ако почнем сега да пишем за всяка неприятна, скандална и фрапираща ситуация, с която сме се сблъсквали по здравните заведения темата ще набъбне неимоверно. Такива среще и случи всеки е преживявал. 7000 е голяма бройка! Огромна за 5-те милиона в БГ. Ако наистина е така, то сме изправени пред голям проблем. Всъщност здравеопазването е една голяма яма от доста години насам. Не виждам скоро в това отношение да се оправим, все регормираме нещо - я джипита, я бърза помощ и спешни кабинети, я някоя болница да закрием... И все пари народни се крадат.Докато не стане така, както е в США например - няма да има оправия. Всеки човек си има сметка, по която се натрупват здравните вноски. Като отидеш на чичко доктор плащаш от там. Ако там няма - плащаш от джоба. А тук какво - всеки месец има удръжки, а като се разболея ходя първо при джипито, на него му давам пари (такса), я ми излезе късмет да ми даде направление, я не. После с направлението в Плевен, Свищов или София на специалист. И там пари, за изследвания пари, за лечение пари, под масата пари. И защо по дяволите всеки месец ми удържат пари, като накрая хем съм болен, хем ме лекуват през пръсти, хем си плащам за всичко...Така че проблемът е и в здравната система, не само в докторите!
Коментар
-
pakumba написа:мдам, всички са много отворени и чупят носове и т.н., обаче като се разболеете, къде отивате? на лекар, или на монтьор или какво? Мнението ми съвпада с на Иммортал, с изключение на парите. Защото тези хора, поне някои от тях, в моите очи са Богове. На един професията му е шофьор, на друг продавач, на трети компютърджия, е, като ги сравня някак тези професии с това, което правеха онзи ден на дядото на жена ми- смяна на аортна клапа и байпас на не знам си колко кръвоносни съда, ами как да ви кажа, различното от тяхната професия ми се струва толкова маловажно...../вкл и моята професия/ Така че тези хора заслужават да получават МНОГО пари, а това, че държавата не им ги осигурява е друга тем аи те не са виновни. Ние също не сме, за даплащаме, но .... така става/въпреки че за спомената операция не сме дали нито лев- а питахме изрично!/ Обаче на тези, които много ругаят и гледат само от тяхната си гледна точка- скоро ще стане по вашата- няма да има достатъчно доктори, няма да има кой да ви лекува, ей тогава ще ви видя. Дори няма да има кога да напсувате и ми интересно какво ли ще си мислите тогава.п.с. не съм доктор;She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:pakumba написа:мдам, всички са много отворени и чупят носове и т.н., обаче като се разболеете, къде отивате? на лекар, или на монтьор или какво? Мнението ми съвпада с на Иммортал, с изключение на парите. Защото тези хора, поне някои от тях, в моите очи са Богове. На един професията му е шофьор, на друг продавач, на трети компютърджия, е, като ги сравня някак тези професии с това, което правеха онзи ден на дядото на жена ми- смяна на аортна клапа и байпас на не знам си колко кръвоносни съда, ами как да ви кажа, различното от тяхната професия ми се струва толкова маловажно...../вкл и моята професия/ Така че тези хора заслужават да получават МНОГО пари, а това, че държавата не им ги осигурява е друга тем аи те не са виновни. Ние също не сме, за даплащаме, но .... така става/въпреки че за спомената операция не сме дали нито лев- а питахме изрично!/ Обаче на тези, които много ругаят и гледат само от тяхната си гледна точка- скоро ще стане по вашата- няма да има достатъчно доктори, няма да има кой да ви лекува, ей тогава ще ви видя. Дори няма да има кога да напсувате и ми интересно какво ли ще си мислите тогава.п.с. не съм доктор;Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:мне баш, то по тази логика и аз трябва да съм Бог, щото като минавам покрай Плиска с колата знаеш ли колко човешки живота зависят от мен Но тези хора режат сърца. А защо ако почне да те изнудва, можело да стане лошо- като отидеш в сервиз и ти кажат 1000 лв за смяна на съединител, ти какво правиш- става ли лошо? Освен това 7000 годишно не знам дали са толкова много, 1000 са жертвите на катастрофи всяка годинаEx. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
z_sutrov написа:pakumba написа:мне баш, то по тази логика и аз трябва да съм Бог, щото като минавам покрай Плиска с колата знаеш ли колко човешки живота зависят от мен Но тези хора режат сърца. А защо ако почне да те изнудва, можело да стане лошо- като отидеш в сервиз и ти кажат 1000 лв за смяна на съединител, ти какво правиш- става ли лошо? Освен това 7000 годишно не знам дали са толкова много, 1000 са жертвите на катастрофи всяка годинаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Immortal написа:Друг случай:Жена ми й прилошава на улицата в Сливен. Намираме се близо до държавната болница и Бърза помощ. Нося я на ръце там, а от там ме изгониха с думите - "Къде ви е личния лекар?" -"В частната болница", отговарям... "Ми за какво я носите тука тогава, носете си я там" - и ми хлопнаха вратата.Вярвайте ми, ако нещо се беше случило тогава с жена ми, нямаше да я има сега сливенската бърза помощ... Или поне щеше да се нуждае от сериозен ремонт.На тоз доктор в Ланча форума мога да му кажа на коя дата, на кой доктор, точно къде съм му броил парите."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Първоначално написах доста дълъг отговор относно докторите защото сямтам че съм доста запознат ... и Относно това че за проблемите в България можем да се сърдим само и единствено на себе си, защото ако се замислите кога някой е направил нещо този пародия наречена Република да се пооправи може би няма да се сетите---- реших че няма смисъл обикновено мненията се прескачат усмиват пренебрегват и не се взимат на сериозно( в България е така може би и не само тук) за това ще кажа само:АКО СИ ОВЦА ВЪЛЦИ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТВсеки се бори сам за себе си и нищо няма да се промени [/u]Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар