Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Грейна слънце, а с него и ямите!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    физика колеги - физика!тежки камиони....в асфалта стават пукнатини. валя много дъжд. и сега вали...дъждът /водата/ влиза в пукнатините. вечер - замръзва. и се разширява. така се кърти асфалта и стават дупки.
    Не е физика, а некачествен ремонт. Само в България ли карат камиони
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Не само в Бг карат камиони, но 100% ние сме единствената държава в ЕС в която по този начин се ремонтират и поддържат пътища. Асфалта се полага на тънки слоеве, които лесно заръзват и се издълбават от камионите, целия стар град ВТ е павета, а отгоре пласта асфалт е 1,5 макс. 2 см. асфалт е как няма да се кърти и да излизат дупки. Тази година плащам 50% по-голям данък, дали ще спестя от амортисьори с този данък, дай боже всеки му!
      --Старата ръжда любов не хваща!--
      156 sportwagon 1,9 jtd 115
      ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

http://moreto.net/novini.php?n=75722Айде шуменци да кажат след месец има ли файда .

Коментар

Колеги внимаваите и като влизате по Кирил и Методи от Раковска дупката е угромна както и като се вклучвате по бул.В.Левски от бул.Дондуков посока сточма гара и на двете места удряш бронята на луната са по малко дупките сигурно
          Mercedes E200 coupe

Коментар

Вече много мой познати от Варненски ’дупки’ си понапукаха гумите и си начупиха броните . Даже лично аз си пукнах бронята (при положение че влязах в по малката дупка ) , да аз съм си виновен понеже карах бързо( но просто беши наложително ) . А нека да предупредя колегите от Варна от ЕЛ пром надолу посока РОМ ПЕТРОЛ дупките са адцки ГОЛЕМИ !!!!!!
            ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
            Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
            Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

Равносметката от снощи по темата. Крива джанта, спукана гума. За финал преден десен спирачен апарат задържа и едвам се прибрах. Вече съжалявам за парите дадени за винетка.

Коментар

dobrujanetza написа:
                И аз това се чудя...Има ли някой запознат да обясни как се полага асфалт в белите държави?Имам чувството, че нашите спестяват нещо... Пътя Бургас-Созопол го прави чужда фирма с тяхна техника преди няколко години, но в момента отново има цели участъци, които са за цялостно преасфалтиране.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Улица Кукуш в София е по-зле от луната. Избягвайте я!
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

donnna написа:
                    физика колеги - физика!тежки камиони....в асфалта стават пукнатини. валя много дъжд. и сега вали...дъждът /водата/ влиза в пукнатините. вечер - замръзва. и се разширява. така се кърти асфалта и стават дупки.
                    Колега, и в другите държави вали дъжд и сняг, замръзва, после минават тежки камиони. Аз незнам да стават там такива ями след всяка зима. Едно приятелчи им вика "хранилки" за фирмите полагащи асфалта. Та нали като го направят както трябва, другата година умират от глад.
                    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                    Ex.Opel Astra

Коментар

Колеги много внимавайте и по подбалканският път.Дупките са много дълбоки т.е около 20 см. че и повече разполажени са далече една от друга и точно когато си мислиш че сисе разминал с едната и вече си в другата.Най-опасни участъци са от разклона за Мусачево до Горна Малина , и вече върха на безхаберието в БГ е участъка карулката и Камарци ( участъка при поделението ) там бог да Вие на помощ.Ако успеете да стигнете до Челопеч невредими ,отам нататък пътя е като европейски :D :D :D Дано в скоро време някои тапанар от когото зависи това да вземе да мине по този път трезвен и със собствената си кола , че дасе сети иза хората които си дават парите за винетки. Пожилавам Ви ако е възможно ПРИЯТЕН ПЪТ
                      FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                      FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                      FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                      HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Dimo_J написа:
                        направо съм потресен от безхаберието на община Бургас.Най-вече за участъка Бургас-дебелт.
                        този път е към НАПИ, а не към Общината и в момента е в ремонт чак до Елхово.
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

gamma написа:
                          dobrujanetza написа:
                          И аз това се чудя...Има ли някой запознат да обясни как се полага асфалт в белите държави?Имам чувството, че нашите спестяват нещо... Пътя Бургас-Созопол го прави чужда фирма с тяхна техника преди няколко години, но в момента отново има цели участъци, които са за цялостно преасфалтиране.
                          пътя Бургас-Созопол го прави бургаската фирма Пътни строежи ЕООД. Офиса й е на ул. Цариградска 30 асфалтирането има 2 етапа - първо неплътна смес /биндер/ и после плътна смес. разликата е във съставките на сместта. разликата е че неплътната смес може да е дебела много и няколко пласта. докато плътната смес е горния слой на асфалта и е до 4 см. поне това знам аз.и ако кърпят дупките с биндер - или има едни студени смеси за през зимата резултата е плачевен.
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Положението е трагично, ами я малко хумор по темата :D http://tinyurl.com/ydjed9w
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Danchojn написа:
                              Улица Кукуш в София е по-зле от луната. Избягвайте я!
                              По принцип всяка сутрин минавам от там на път за работа, но вече минавам през моста на Захарна.Веднъж от една дупка така изтряска колата, че колегата, който беше с мен, помисли, че сме се фраснали някъде и инстиктивно се сви на топка под жабката.Ако минавате през надлеза Надежда, внимавайте малко преди кръговото, от дясно има кратер, който заема почти цялото дясно платно.Вчера на това място за малко да ме фрасне кола, докато се опитвах да избегна кратера.
                              Ползвайте мигачи!
                              Sometimes I feel like screaming

Коментар

Ето и видео как се кърпят дупки.http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=384566
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X