Глаголното време от "бил съм се..." е минало незапомнено.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правоговор и граматика - за родовете
Collapse
X
-
Irka_fihi написа:По английски имам малко познания, а френски съм учила 5г. в училище, но преди 100г. Мога да си изпрося боя и е.ането, де.Irka_fihi написа:Ай ся да ми кажете как се пише "онлайн" - слято или разделно? Rolling EyesИ в кой род е думата "дан"?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
И аз мисля, че е в женски, но съм го срещала и в мъжки, и не звучи чак толкова абсурдно.Колкото до "онлайн", знам, че се пише слято, ама все ме тегли да го напиша разделно, може би защото изхождам от нашата граматика - " на линия", предлогът се пише разделно от съществотелното. В английския е една дума, така ли?"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Irka_fihi написа:И аз мисля, че е в женски, но съм го срещала и в мъжки, и не звучи чак толкова абсурдно.Колкото до "онлайн", знам, че се пише слято, ама все ме тегли да го напиша разделно, може би защото изхождам от нашата граматика - " на линия", предлогът се пише разделно от съществотелното. В английския е една дума, така ли?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
В началното училище имахме няколко циганета във випуска. На училищната лавка често можеше да се чуе: "Лелче, дай ми една сандович !" :D .Колкото до думата дан, има и значение, което със сигурност е в мъжки род. С думата дан се означават висшите степени в каратето: първи дан, втори дан и т.н.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:В началното училище имахме няколко циганета във випуска. На училищната лавка често можеше да се чуе: "Лелче, дай ми една сандович !" :D .Колкото до думата дан, има и значение, което със сигурност е в мъжки род. С думата дан се означават висшите степени в каратето: първи дан, втори дан и т.н."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар