Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизел за отопление

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имаме 2 ЮМЗ-та на, които като им сипеш нафта за отопление вървят все едно с нормална, ама като казвам вървят, то вървят и си вършат работа перфектно, орът си, фрезоват, никакъв проблем. Има и един Джон Дийър от 2008ма година при, който обаче нещата не седят така Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 То си пише изришно де, ама аз нали съм хайване та за пробата....

Коментар

Колеги, въобще не си правете илюзии, че автомобилите ви ще са радостни да горят леко корабно гориво. По време на кризата от 1996-1997 г. се наложи да ползваме такова гориво за отопление. Повярвайте, то задръсти дюзите на горелките, които са с дебит 80-100 л/ч. и отложи толкова нагар на димогарните тръби на котлите, че след това се наложи и основен ремонт да им се прави. А в цистерните, в които се съхраняваше все още има 50см тиня, която остана от него и не само че не става за нищо ами не можем да я изкараме от там.
      Peugeot 301
      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Аз пък в Германия като бях съм карал колата с такава нафта за отопление! На автоморгата я ползваха за отопление ама аз често ходех да си точа за колата! Нямаше никакъв проблем само дето зимата много замръзваше и беше невъзможно да се кара !Но за лятото ставаше ! Все пак никой не е пробвал да гори от новата нафта за отопление нали ! Аз както казах съм изгорил 250л такава нафта и то от 1989г и няма проблем! За тази новата обаче немога да споделя впечатления! Явно докато не пробвам няма да стане! А цената е доста изкушаваща как да не пробва човек! А на колата няма какво да и стане освен да се задръсти филтъра !
        LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

Айде давайте да се организираме десетина човека всеки по стотина литра .
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Офф и аз не знам дали да пробвам. Моя двигател е чист дизел 2 литра 75 коня. Един приятел имал точно такава нафта за отопление останала от социализма. Понеже има бензин-газова кола и ми я предлага на левче за литър. Чудя се дали да рискувам. Казаха ми че въпросната нафта понеже била с по-ниски смазочни свойства е добре да и се добавя на 10 литра по 10 мл. двутактово масло. Честно казано си ме е страх да не стане беля, я дюзи да се задръстят я помпата да се скапе че то ГНП-то е колкото половината кола.

Коментар

Лошото е че Плвен е далече иначе с удоволствие бих ти я купиул по левче и ще си я изгоря в бравото без проблем ! Хич не се чуди сипвай смело !
              LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

maxuel82 написа:
                Лошото е че Плвен е далече иначе с удоволствие бих ти я купиул по левче и ще си я изгоря в бравото без проблем ! Хич не се чуди сипвай смело !
                Ти пък, аз съм от гр. Левски на 50 км. от Плевен. Какво толкова няма и 200 км. от Пловдив до тука яхай Бравото и идвай да я наливаме! :D

Коментар

Working...
                X