Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дизел за отопление

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дизел за отопление

Видях в сайта на Лукоил че има някакво дизелово гориво за отопление на доста добра цена! Цената му е добра защото няма акциз и мисля че тази нафта няма да е по-лоша от някогашната нафта за отопление ! Аз лично съм горял такава нафта и няма никакъв проблем колата си работи идеално! Ако някой знае как стоят нещата с тази нафта нека да сподели ! Имам варел 1000л и мога да си поръчам на едро! http://www.lukoil.bg/Lukoil/Main.do?menuItemKey=1744-35
    LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Пич, навремето си е за навремето... Тогава и сиренето беше от мляко.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Такава нафта малко трудно ще гориш в колата си, особено ако е комън-рейл.Тя е с добавен парафин в нея (поне преди така беше), който ще ти задръсти де що има дюзи А и не съм виждал да се продава някъде на дребно.За разлика от в Гърция, където на всяка бензиностанция има колонка с такава нафта (Θερμανση). Следващия път като ходя ще си взема аз 2 туби да си напълня за печката. (за истинската нафтова печка )

Коментар

Immortal написа:
        Такава нафта малко трудно ще гориш в колата си, особено ако е комън-рейл.Тя е с добавен парафин в нея (поне преди така беше), който ще ти задръсти де що има дюзи А и не съм виждал да се продава някъде на дребно.За разлика от в Гърция, където на всяка бензиностанция има колонка с такава нафта (Θερμανση). Следващия път като ходя ще си взема аз 2 туби да си напълня за печката. (за истинската нафтова печка )
        ooo тя моята кола е всеядно животно гори всичко каквото има! Не е комън рейл или каквато и да е друга нова дрискана система :D най-обикновенна помпа на бош! Имахме на село един варел с 250л нафта от 1989г!И като стана нафтата 2.60 я изгорих без проблем :D Моето браво гори без проблем олио трансформаторно масло и си пее! Горял съм и от гръцката нафта и няма проблем! Само да има ще си купя 1-2 тона от тази за отопление на 1.14лв. какво и плащаш! :D

Коментар

Колеги в тази връзка някой помни ли какво количество нафта си горяха тези печки. Отоплявали сме се с такава, но бях невръстен и никога не се интересувах баща ми колко нафта сипваше, а явно и него не му пукаше. Имаше специални пунктове, а спомените са ми за туби със представки за по-лесно пълнене в резервоара на печката. Спомените ми са, че топлеха много приятно. Иначе на колата си не бих сложил такава нафта, ако ще и месоядна да е.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Навремето съм чувал, че са я доставяли по къщите с цистерна.

Коментар

ntodorov написа:
              Колеги в тази връзка някой помни ли какво количество нафта си горяха тези печки. .
              от 5 до 7 литра за 24 часа !!! в момента имам такава печка и за 24 часа на най-ниската степен (1 ) изгаря 5.5 литра нафта! Иначе си прав топли много хубаво ! Догодина мисля да си я ползвам !Като си купя 1 тон нафта 500л за печката и 500л за другата печка на колела!

Коментар

Ние все още в гаража имаме една нафтова цистерна, която събира 1 тон. Навремето от "Топливо" идваха на място да я зареждат. Тогава 1 тон струваше, ако не се лъжа, около 400 лв. Стигаше ни за цялата зима. Иначе печката гори около 8 л (едно резервоарче) за един цял ден при най-ниската степен. При сегашните цени на нафтата, никак не е целесъобразно да се топлиш с нея

Коментар

Immortal написа:
                  Ние все още в гаража имаме една нафтова цистерна, която събира 1 тон. Навремето от "Топливо" идваха на място да я зареждат. Тогава 1 тон струваше, ако не се лъжа, около 400 лв. Стигаше ни за цялата зима. Иначе печката гори около 8 л (едно резервоарче) за един цял ден при най-ниската степен. При сегашните цени на нафтата, никак не е целесъобразно да се топлиш с нея
                  8 литра х 1.44 (нафта за отопление) = 11.52 х 30 = 345.60лв. Текущата ми сметка за ток е малко над 250лв. Определено не е изгодно Като се замисля обаче - тази цена се дава не да си топлиш панелката, а примерно една голяма сграда - като училище - с парно. За домашна употреба - не е на сметка. За автомобила -не се знае какво и е добавено за да не може да се "изгаря"...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Отделно по сервизите се топлят с източено използвано моторно масло.

Коментар

Дядо ми бог да го прости преди да почине държеше авто сервиз и беше главния механик , и там имаха подобие на печка "чудо" точно 4 цепеници гореше за 1 ден и 1 резервоарче 3 ,4 Литра маи да беше , масло от колите яко жега за без пари
                      Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                      И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                      .

Коментар

Аз съм навит да правим партия за такова гориво, даже съм хвърлил око на лекото корабно гориво че идва още по евтино, форда ми с такова го карах и нямаше проблеми.По старите дизели на топло няма да усетят парафина, на по студено може да позадръсти филтъра ама бошовските помпи не им дреме какво им буташ.
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Ми то преди време по вестниците и по телевизията говореха че вместо био дизел по бензиностнциите сипвали корабно гориво,и то точно заради високия акциз на другия.Може и да има нещо вярно,де да знае човек в днешно време кво правят
                          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                          .

Коментар

Всъщност, човек ако кара камион или автобус, вместо да продава краднатото гориво, може да си го носи в къщи за отопление... поне аз така бих правил

Коментар

cs_aleksandar написа:
                              Ми то преди време по вестниците и по телевизията говореха че вместо био дизел по бензиностнциите сипвали корабно гориво,и то точно заради високия акциз на другия.Може и да има нещо вярно,де да знае човек в днешно време кво правят
                              Мога да ти кажа че с корабно гориво почти не се усеща разлика.В Лом съм сипвал няколко пъти корабно гориво и никаква разлика само света му е някакъв по гаден.И при положение че акциза му е доста нисък защо не го предлагат официално по бензиностанциите а продават само скъпия дизел.Дизела е само за новите електроники, моя древен трактор е без претенции какво му се налива
                              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                              FIAT БРАВО 1.2 16v
                              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                              X