Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Занимание за луди с тапицерия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Занимание за луди с тапицерия

Преди няколко дни ми се спука водопроводът в гаража и всичко стана вир-вода. Там имах и една стара шофьорска седалка със счупен механизъм. Та, рекох си, да й смъкна тапицерията и да я изпера, за да я използвам евентуално да подменя в бъдеще нещо закъсано по другите две седалки, защото на пасажерската, например, имам малко прогорено от опит за почистване на восък с ютия. Но, оказа се, че тази мисия е занимание за луди. Може ли по такъв сложен начин да се закрепи една проста тапицерия към седалката? Аз съм схватлив и горе-долу сръчен, но може би няма да имам нерви да я сглобя по същия начин. То не са телове, скоби, лостчета, хванати по всевъзможен начин. Някой занимавал ли се е с подобно безнадеждно начинание и да сподели поне, еднакви ли са шофьорската и пасажерската седалка, в смисъл, самите седалки, като изключим различните механизми, та тапицериите им да са взаимозаменяеми?
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Аз го правих това на типо-то на всичките седалки. За марея не мога да кажа, но пак беше така сложно. Използвах тактиката - разглобих едната тапицерия и после гледах от другата за сглобяването.

Коментар

Ясно, и аз може би ще използвам тази тактика, но като се позатопли - за днес, а и в скоро време няма да имам морално-волеви сили, дет се вика :D
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Супер лесно е, незнам за мареата дали е като на типо (аз моята прах), но предполагам, че са идентични. Откачаш първо всички въженца, после внимателно махаш ако има едно такова на центъра на гърба на седалката. После с малки дълги клещички разтваряш всички метални скобички и разкачаш шишовете един от друг, вадиш шишовете, за да може да влезе в пералня или леген (постарай се да запомниш кой къде е, защото са със сходни дължини). Переш, сушиш и после по обратния ред. Изглежда грозно като започнеш да сглобяваш, защото плата 100% се е разтегнал малко, но когато стигнеш до опъването на въженцата и ги поставиш всичко ще се изпъне. Омачкваш малко да се понамерси и си готов Малеее, ааз като се сетя какво излезе от моите седалки потръпвам... 3 пъти излиза кафява вода в легена и накрая се оказа, че са сиви...

Коментар

Въобще не толкова сложно свалянето на тапицерията, по скоро обратното поставяне създава малко грижи.
          Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
          Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Working...
          X