Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за газови отопл.горелки за баня в домашни услововия.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за газови отопл.горелки за баня в домашни услововия.

Добро утро на ранобудните. Ич не ми допада ранното ставане ма тамагочето ме вдигна,малката Ивона.И се сетих да питам нещо,че не можах да помогна на родителите ми снощи.Значи баща ми пак ме занимава с неговите балалайки.Иска да топли едната баня която е малко вънжна.Има там пита каде се навива на малка газ.бутилка /за мен е предостатъчно/ но той се зарибил с неква идея за нещо по-бързо и по-иконом.може би.Бил гледал некаде некви такива устройства на не ми обясни,снощи търсих,но се големи горелки за промишленни нужди видях.И ако някой тук се занимав.с таквиз устройства да драсне нещо.Извинявам се пак за мойте шлюкювици в форума ни ма не моа да се сета каде да търся вече.Пък и нали затва са форумите,може и на други да помогнем.Лек ден и успешно продължение на седмицата.

За нещо такова ли питаш, като от снимката?И искам да уточния, че според мен няма как ефективно и икономично да отопляваш външна баня/тоалетна, без да си я изолирал хубаво. Щом е външно помещението, едва ли е по-голямо от 2*2 метра, т.е. изолацията няма да струва много и ще се направи за 2-3 дни. Това като се стопли, разбира се!
    Прикачени файлове

Коментар

Re: Питане за газови отопл.горелки за баня в домашни условов

vin_d написа:
      ....Бил гледал некаде некви такива устройства на не ми обясни,снощи търсих,но се големи горелки за промишленни нужди видях.И ако някой тук се занимав.с таквиз устройства да драсне нещо.
      Занимавам се аз с таквиз устройства, ама от тез големите, промишлените, дето си ги видял Щом банята е външна, най-добре е да се направи както колегата вече ти е написал:1/ Добра външна изолация на стените и тавана на постройката;2/ Искате някакво бързо затопляне на банята - колкото по-бързо искате да се стопли, толкова по-мощен трябва да е уреда. Ако държите да е газов, то една битова газова печка е добра идея. Не знам само как ще я опазите от намокряне. Ако нагрятата керамика се напръска с вода, много вероятно е да се пръсне... същото се отнася и за плочката (питата), която ползвате в момента де.3/ С газа шега не бива, още повече в малки помещения. Съвета ми е бутилката да е навън.Има електрически печки за баня, с 2 реотана, монтират се на стената. Идеално и евтино решение. Все пак няма да се ползва продължително време, а само малко преди и по време на къпане.

Коментар

Не само реотанни печки за баня има. В апартамента имаме конвекотр Airelec 500 W, справя се добре с отоплението на банята. Ако сложиш 1,5 kW - просто пускаш конвектора 10-15 минути преди да влезеш да се къпеш. Но наистина изолацията ще е ключов фактор! Още по-хубаво ще е ако можеш да направиш и външна и вътрешна изолация и да поставиш някакъв електрически конвектор с термостат. Оставяш да работи цяла зима на 1/3 от мощността например...Идеи и решения - всякакви.Но я подобре скицирай помещението и на какво отстояние е от къщата/лятна кухня например и дали неможеш да вкараш вътре тръби от парното!

Коментар

благодаря ви много за мненията обаче баща ми сеа сподели,че тва го бил гледал преди доста време или години и не ми каза какво преставлява.Но тез варианти ги е мислил и аз само давам малко акълец.Значи всъжност банята не много вънжна даже от всякаде има и затворена въздушна лъзглавница от дясно външна тоалетна,ляво малко складче сега за части,одзат на комшиите външната кухня а отпред врата И естествено че има изолация обаче вътрешна слагана тва лято и др.работи из банята.А скоро шефа /баща ми/ сподели че мисли над тва да преместим котела от мазата в друго складче до външната тоалетна което е в дясно и от там ше печели малко през зимните месеци /ако не се направи лира за банята/ ,но пък както е котлето долу сеа ни топли ходилата което е мн.важно за комфорта. Ами за сега малко ше остава таз тема пак на никаде и ше мислим с семейството.Благодаря ви пак успехи на всички

Коментар

Ако местите котлето в склада, тогава сложете и един бойлер със серпентина в складчето, да топлите вода от парното, бойлер 80 литра с една серпентина - около 250 лева. Не слагай лира - боклуци са и ръждясват. Сложи едно малко алуминиево радиаторче - 4-5-6 глидера ще са достатъчни - цена 80-100 лева. Задължително изолирай тавана ако не си го направил до сега. В зависимост от типа на покрива, можеш да изолираш и над плочата.

Коментар

Working...
            X