Не знам дали точно такава тема-анкета е пускана. Ако е така ... . Вече в няколко теми говорим за авто-каско и затова реших да пусна една анкета по въпроса. Мисля, че резултатите ще са интересни за всички. Аз лично се колебая между последните два отговора, но гласувах с "Колата вече остаря, не си струва".
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво мислите за застраховката авто-каско ?
Collapse
X
-
Както споделих и в другата тема, гласувах тук, че колата остаря и не си струва. Не мисля, че за 12-13-годишни бараки си струва да даваме такива суми за каско, само за да се заблуждаваме и да задоволяваме егото си, че всъщност колите ни са все още недостатъчно стари. Стари са си и единственото им предназначение вече е да ни служат, ако е възможно, срещу по-малко вложени в тях средства.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
-
На мен като ми изтече последното каско през м.ноември 2009 г., много се колебах дали да го подновя. От "Български имоти", при които застраховах редовно в продължение на 5 години, ми предложиха чувствително по-лоши условия, защото колата вече е по-стара и с по-ниска оценка. След това реших да сменя ЗК и почти приех условията на "Виктория". В крайна сметка размислих и с парите, приготвени за каско, си купих 2 нови гуми и ксенон. И изпитах голямо удовлетворение :D . Сега съм си наумил да слагам ГИ и с парите от следващите две застраховки, които няма да направя, ще газифицирам мареата :D .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
bubachko
sugarboy написа:Както споделих и в другата тема, гласувах тук, че колата остаря и не си струва. Не мисля, че за 12-13-годишни бараки си струва да даваме такива суми за каско, само за да се заблуждаваме и да задоволяваме егото си, че всъщност колите ни са все още недостатъчно стари. Стари са си и единственото им предназначение вече е да ни служат, ако е възможно, срещу по-малко вложени в тях средства.
Коментар
-
Гласувах с "Винаги правя авто-каско на колата си", защото имам заведени три щети до момента:1. Паднал сняг в/у тавана;2. Някакъв ТИР ми беше натиснал предните капак и решетка на един паркинг и си тръгнал;3. Камъче от движещ се пред мен автоммобил ми остави люспа на стъклото.Също така за една календарна година забравям да заключа колата поне пет пъти, но никой нищо не е пипнал по нея.П.П: А ако някой пияница или наркоман счупи или открадне нещо?........Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Stefanaki написа:П.П: А ако някой пияница или наркоман счупи или открадне нещо?........Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Гласувах с отговор: "Никога не правя авто-каско на колата си". От около 20 години карам собствени автомобили и никога не съм им правил авто-каско, дори и на последния, който купих 7 годишен. Само като направя сметка 20 год. х 400 лв./год = 8 000лв. За тези години да ми се е случвало веднъж-дваж да мога евентуално да се възползвам от авто-каско. И какво излиза, че съм спестил пари за още един автомобил. Та от мен застрахователите да не чакат нищо освен задължителната "Гражданска отговорност", от която също за радост, не ми се е налагало да се възползвам за тези години.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
snake написа:но ако нямаш изрична клауза, няма да получиш нищо за откраднатия плеър например.Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Гласувах:"Искам, но не винаги имам финансова възможност". Мисля, че е от значение и в кой град си, колата в гараж ли стои или пред блока в многолюден квартал. Защото в други теми колеги се оплакват от вандалски прояви - откраднати джанти и "музики", надрани с ключ коли, счупени огледала, фарове и стопове, натиснати ламарини от некадърно паркирали. Смятам, че ако си от малко градче, живееш на тиха улица и колата е в гараж риска да ти потрябва обещетение е по-малък.
Коментар
-
Помисли си колко пари ще дадеш при евентуално ПТП с друга кола, попадане в дупка, удар в бордюр, умишлено посегателство... ще те заболи главата.Аз лично правя каска на колите си и ако стане нещо, оставям колата в сервиза и си явземам като стане готова. И въобще не се интересувам как ще се прави, откъде ще се вземат части, колко пари ще е ремонта и т.н. Вземам си колата ако ми хареса ремонта и застрахователя ми си оправя сметките със сервиза.
Коментар
-
venco67 написа:Гласувах с отговор: "Никога не правя авто-каско на колата си". От около 20 години карам собствени автомобили и никога не съм им правил авто-каско, дори и на последния, който купих 7 годишен. Само като направя сметка 20 год. х 400 лв./год = 8 000лв. За тези години да ми се е случвало веднъж-дваж да мога евентуално да се възползвам от авто-каско. И какво излиза, че съм спестил пари за още един автомобил. Та от мен застрахователите да не чакат нищо освен задължителната "Гражданска отговорност", от която също за радост, не ми се е налагало да се възползвам за тези години.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар