Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПТП помощ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Добре, а от къде знаеш, че няма стеснение на пътя, което да е постоянно?
    Ти вече почваш да бъркаш знаците. Тези за стесненията са в група А. Аз пиша за знаци от група Б. Прочети пак какво казва чл.46 от ППЗДвП.Аз нямам никакви специални способности, нито ми се налага да познавам (тото/хазарт не играя) . Аз просто зная правилата и законите.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
      BO написа:
      Добре, а от къде знаеш, че няма стеснение на пътя, което да е постоянно?
      Ти вече почваш да бъркаш знаците. Тези за стесненията са в група А. Аз пиша за знаци от група Б. Прочети пак какво казва чл.46 от ППЗДвП.Аз нямам никакви специални способности, нито ми се налага да познавам (тото/хазарт не играя) . Аз просто зная правилата и законите.
      Пак да попитам - от къде знаеш какъв е знака под снега?Както ти показах с налучкване може и да познаеш, а може и да грешиш.Под снега може да има и Б5, а може и да няма, нали така?Ти твърдеше, че знаците от група Б се познават лесно.Ха да те видя в тази ситуация, която е показана горе, а и вадиш тема от 3+ години, за да се покажеш колко разбираш, с най-елементарен пример ти показах, че не може да гадаеш в този случай.Може да кажеш, че ще познаеш знак стоп, предимство и разни други, ама не може да познаеш дали има знак от група Б, както си го написал.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Тъй като цялата тема се върти около само два знака (Б1 и Б2), а ние сега обсъждаме трети (Б5) - си позволих да променя моето мнение, което доведе до твоята заядливост.Все пак съм цитирал въпрос, на който отговарям с моя пост след повече от три години. Въпроса също е зададен некоректно, но това не ти направи впечатление. Както и да е.Надявам се, че вече сънищата ти ще бъдат спокойни.
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Не съм чел цялата тема, мисля че няма смисъл 8 страници да се изпишат, за това кой с какво предимство е на кръстовище, било то с или без знаци... И то от "опитни" шофьори. Всеки ден ми се налага да минавам през абсолютно същото като обозначения кръстовище и до сега 90 от 100 пъти са ми отнемали предимство, или ми надуват клаксон, че аз отнемам предимство, при положение, че не е така...Обяснявам просто, както ме е учил инструктора! Първи и втори са по пътя с предимство. Като между тях първи е дясностоящият. След това 3-ти подред е този със знак СТОП, и се надявам много хора да го запомнят това нещо И една тогава, последен, е този със знак "Пропусни движещите се по пътя с предимство". А как може лесно да се ориентирате? Винаги срещу първи е трети, а срещу втори е 4-ти. Правило, което никога не се е пропукало на кръстовище от този тип! Поздрави!
          Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

Нека и аз да изкажа моето скромно мнение по ситуацията.Мисля, че тук изначално е сбъркано регулирането на двата пътя без предимство.Или трябва да имат и двамата стоп,или обърнати триъгълници за да няма конфликтни ситуации и всичко да е ясно.Там където има два съседни знака,както на самото кръстовище/stop и обърнат триъгълник/,винаги ще има спор и различни тълкования.Поздрави!

Коментар

За хиляден път в този форум казвам, че знаците СТОП и ПЪТ БЕЗ ПРЕДИМСТВО са РАВНОПОСТАВЕНИ по отношение на предимството!!!ЗАПОМНЕТЕ ГО ДОБРЕ!

Коментар

Immortal написа:
                За хиляден път в този форум казвам, че знаците СТОП и ПЪТ БЕЗ ПРЕДИМСТВО са РАВНОПОСТАВЕНИ по отношение на предимството!!!ЗАПОМНЕТЕ ГО ДОБРЕ!
                Точно! И се гледа дясностоящ между двамата...@the beast, замисли се, някога виждал ли си кръстовище с 2 знака СТОП, или два обърнати триъгълника? :D Много добре си е регулирано кръстовището, инструкторите и листовките, от своя страна, явно не са достатъчни...
                Fiat Brava 1.6 16v 103 к.с. 2001г.

Коментар

Веднага давам пример с такова кръстовище-на изхода на Чирпан,в посока Пловдив.Абсолютно същото,като коментираното тук,но с два стопа.Тези на стопа пускат пътя с предимство,а между тях на ход е дясностоящия-от това по-просто и ясно - няма.

Коментар

Working...
                  X