jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПТП помощ
Collapse
X
-
Според мен казусът е ясен с едно изключение.Ясно е,че движещият се в посока на знак стоп( в случат колегата) е с предимство при преминаването през кръстовището,спрямо този вляво,но тук има едно НО,а именно,че знак СТОП изисква задължително спиране,което не е спазено.Тук се пита другата кола,която идва от триъгълният знак дали е навлезнала в кръстовището преди колегата идващ от към СТОП-а и ако е навлезнала,то колегата е виновен.Факт е,че никой не може да докаже дали той е спрял или не е спрял и в случая може да се изкара невинният виновен.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
mr. Nikoi написа:Писали сме по едно и също време с GbGz.Не си виновен никаде не ходи да пишеш нищо.Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
В случая най-важен е въпросът с обезщетението. Аз мисля, че ако двамата водачи са се разбрали помежду си, че са еднакво виновни, то единственият правилен изход е да си разделят парите, ако застрахователят на "виновния" водач плати.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
batabit написа:По правилник по важност гледаш първо ако има регулиращ движениетопосле сфетофарипосле знаци после пътна маркировка после дясностоящ не зависимо дали се вижда знак или не всеки шофьор трябва да пази останалите спазвайки правилника за движениеВ случея според мен първи са по пътя с предимство после "пропусни движещия се по пътя с рпедимство" и после знак стопlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Immortal написа:Абсолютно прав е Mr.Nikoi. А повечето не сте.Двата знака - Стоп, и Път без предимство са абсолтно равнозначни по отношение на предимството. Различават се само по задължението да се спре или само да се огледаш.Стоп се слага там където има ограничена видимост, а знака "път без предимство" - там където може да се види дали идват коли без да се спре.И КАТаджиите са прави. GbGz не е виновен.Който иска да спори, но това е истината.Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
GbGz написа:Цялата истина какато казва колегата ..Обаче човечеца не е виновен аз му връхлетях и ми ужасно гадно в момента че неговата кола е разбира моита ще се оправи има си каско макар и малко да съм закъснял с вноските ..КАТАДЖИТЕ казват че вината е негова .. и сега какво става в 1 момент човека е без кола с акт и тнт. без никаква вина вината според закона е негова според мен вината е МОЯ !и сега ще се наложи да извадя пари от собствн джоб и да му оправя колата ..но пак ще има АКТ тои Мега ТЪП закон .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
jenshen73 написа:Дрън-Дрън-Дрън-Дрън. Темата е за коша още след 3тото мнение. Знак STOP е знак СТОП по цял свят - дори и в гората на него се спира - задължително. Знак №1 по стария закон онзачава точно "Пропусни тия по пътя с предимство". Хайде сега да ми кажете как двата пътя изведнъж станаха равнозначни??? М?Дидо - ти пък така го изтълкува закона, че язък дето са го измислили знака СТОП. Хайде сега, всички дървени философи освен Снейк да ми кажете - имате кръстовище с пътна марквировка, пътни знаци, светофар и пиян катаджия, който най-неадекватно регулира движението. Кой е с предимство???Няма да споря - аз и без това бях с изтекла книжка до оня ден..., но очевадно е, че повечето писателстващи тук не са наясно с ЗДП и ППЗДП. Точно горната ситуация я имаше описана и в листовките едно време...И искам от посочената схема в първият пост да се покаже как станаха "равнозначни" пътищата???П.П. Само си задайте въпроса - защо се налага поставяне на знака СТОП на "равнозначни" пътища и от там насетне ще са ви ясни нещата.Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
snake написа:GbGz написа:Цялата истина какато казва колегата ..Обаче човечеца не е виновен аз му връхлетях и ми ужасно гадно в момента че неговата кола е разбира моита ще се оправи има си каско макар и малко да съм закъснял с вноските ..КАТАДЖИТЕ казват че вината е негова .. и сега какво става в 1 момент човека е без кола с акт и тнт. без никаква вина вината според закона е негова според мен вината е МОЯ !и сега ще се наложи да извадя пари от собствн джоб и да му оправя колата ..но пак ще има АКТ тои Мега ТЪП закон .Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
добре почваме отначало.ПТП то става в 20 и 30 .20 и 45 минава 1 патрул. и си заминава .21 00 минава 2 ри патрул . пита има ли жертви и си замина 21 и 30 идват катаджиите разясниха ни за тези протоколи провериха дали мпстата могат да вървят на собствен ход и си заминаха .на следвашия ден отиваме с човека да пишем протоколи писахме отидохме в полицията да ги завериме и днес тои ми са обажда и ми казва че са ги върнали протоколите и утре трябва пак да варвим да пишем протоколи обаче трябва да го измислим някакси че аз да съм виновен разбирате ли каква е хватката .Целта е една,скороста е различна - HGT !
Коментар
-
Lane Staley написа:batabit написа:По правилник по важност гледаш първо ако има регулиращ движениетопосле сфетофарипосле знаци после пътна маркировка после дясностоящ не зависимо дали се вижда знак или не всеки шофьор трябва да пази останалите спазвайки правилника за движениеВ случея според мен първи са по пътя с предимство после "пропусни движещия се по пътя с рпедимство" и после знак стопПолзвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
GbGz написа:обаче трябва да го измислим някакси че аз да съм виновен разбирате ли каква е хватката .Ползвайте мигачи!
Jim Morrison
Коментар
-
По правилник има едно друго нещо - който е в кръстовището е с предимство.Щом другият веднъж влезнал в кръстовището без значение дали на теб ти свети зелен светофар, дали има знаци - този който е в кръстовището е с предимство. без значение по какъв път е влезнал със или без предимствоВие като сте описвали ПТПто не сте посочили че другата кола си е била в кръстовището и за това така са го отсъдили в твоя полза.А в началото на загадката се питаше кой е с предимство.Напиши че си влезнал с несъобразена скорост в кръстовището без да се огледаш и без да спреш на знак стоп, и без да забележиш намиращата се в кръстовището кола. Така може и акт да отнесеш сигурно.Поздравления че искаш да съдействаш на другият участник, който се оказва несправидливо обвинен.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
mr. Nikoi написа:Напиши че си влезнал с несъобразена скорост в кръстовището без да се огледаш и без да спреш на знак стоп, и без да забележиш намиращата се в кръстовището кола. Така може и акт да отнесеш сигурно..Ползвайте мигачи!
Jim Morrison
Коментар
-
Re: ПТП помощт
Princo написа:Airfan написа:GbGz написа:Здравейте порeдното ПТП от моя страна .ето я схемата Търси се виновника .ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар