Силен български хокей няма как да видим, при положение, че имаме първенство от 3 отбора (понякога стават 4), като съответно повечето от тези състезатели са и национали, поради факта, че няма други играчи. Пари в БГ хокея няма, пързалките са само две. И ред още фактори, които ни поставят на 35-то място в световната ранглиста пред страни като Армения, Монголия, Мексико и Южна Африка. Общо страните, които развиват хокей или някакво подобие са 48.А за ските проблемът според мен до голяма степен е и психологически. Няма как да постигнат нещо, при положение, че те самите не си вярват и застават на старта със страх и неувереност. Преди като се готвеха само у нас, пистите по състезанията в чужбина им се виждаха стръмни и трудни. Сега правят лагери в Алпите и пак нищо. Поне вече се осмеляват да се пуснат и в по-бързите дисциплини, а не само в слалома :D
То нищо няма във тая скапана държава,ето например ако искаш детето ти да тренира фигорно пързаляне,или ски слалом къде по дяволите да го запишеш.Или например бобслей,може и да имам много добри сред нас ама как да го разберат като няма къде да си покажат възможностите.Тя и лятната е загубена кауза,може би след 20-30 г да се радваме на някое 4-5 място,което за нас ще е равно на злато.Затова ще се радваме на други имена във спорта но не български за жалост,и на други футболни първенства.
http://www.dnevnik.bg/sport/2010/02/...limpiec/Ето това е достойно за уважение. Нека всички български спортисти и треньори (преди да почнат да се оплакват от щяло и нещяло) се запознаят с този материал, защото спортист се става и с много дух, кураж и мъжество.
Очаквам я, разбира се.Аз гледам всичко. Е, без кърлинг, сноуборд и ски скокове.Освен биатлон, алпийските дисциплини и хокея, много се кефя и на кънки, фигурно пързаляне и бобслей.Стискам палци на Бьорндален, но искам и Ханеволд да вземе поне един златен медал ( ако не в индивидуален старт, поне в щафета ).
Аз също се присъединявам към това твое желание Халвард Ханеволд е невероятен боец. През декември навърши 40 години, но продължава да респектира всички със своята кондиция. Не случайно продъпжава да е основен стълб в щафетния отбор, на него много се разчита. Но и там ще бъде много трудно - Русия сглобиха равностойна четворка, младите таланти на Австрия и Франция не се спират пред нищо... Обаче Ханеволд заслужава поне още един златен медал преди да се оттегли от спорта.
Успя!Страхотно състезание.П.С.А лапето беше страхотно на втори пост.
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Халвард Ханеволд е герой! Този мъж е достоен да му бъде издигнат паметник в родното място. На 40 навършени години, борейки се с много по-млади спортисти в своя пост на щафетата ( от 21 до 29 години най-възрастният ), той завърши практически без да изостане от тях.Ето и минутите на радост на норвежката щафета. Железният викинг Ханеволд е четвъртият отдясно наляво на първата снимка и първият на втората:
Прикачени файлове
FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар