Градско - м/у 11 и 17 литраИзвънградско - м/у 6 и 8 литра
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дайте да си премерим ..разхода:)
Collapse
X
-
Да се похваля с първото си замерване. Бях заредил догоре на Лукойл, сега исках да пробвам Био дизела на Темпо, и понеже не ми се щеше да е чист, не изчаках много, над половината резервоар беше пълен. Новото напълване даде 26.28 литра за 320.8 изминати км. Цената на Темпо беше 1.66, ако някой се интересува, и колонката не беше нулирана след зареждането, за разлика от тази на Лукойл.Равносметката е 8.2 л/100км или 0.15лв/км (върху 1.77 лв/л), което изглежда доста прилично. Разбира се, като за първо замерване възможната грешка е доста голяма, понеже не е ясно на кой нафтаджия какви са му разбиранията за напълване догоре, а и количеството не е много.Иначе аз съм доста вманиачен за използване на минимум спирачки и се надявам това да се отразява благоприятно на разхода.Ще видим сега дали ще мирише биото и как ще запали утре, понеже с дизела на Шел имах проблеми с паленето. Сега съотношението е около 1:1 и ако се държи добре, като стигне половината, ще заредя пак само био, да го пробвам на 4:1. Забравих да посоча, че става въпрос за Bravo TD100 и всичко е само градско каране.Няма да отварям нов пост, че темата е доста дълга и без това. Ето резултатите от второто засичане на 27 май: 513.4 км с 36.15 литра или 7.04 л/100км. Сместа вече е около 4/5 биодизел, което прави 0.117 лв/км при цена 1.66 лв/л. Биодизелът засега изобщо не мирише, а и пуши по-малко от нефтения.Осредненият разход, който е най-точен, е под 7.5л/100 км. Направо надмина очакванията ми.Споменах, че жаля спирачките, но пък изобщо не жаля климатика и засичането отново е само на градско при почти постоянно включен климатик.
Коментар
-
градско 6,5-7л/100извънградско(икономично) около 5(и малко под 5 понякога )смесено 5,5-6л/100Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95
Коментар
-
Здравейте! Аз съм нов във форума. Купих си преди 1 седмица - punto 1.1i 95 година. Първоначалните ми впечатления са ,че със около 10.6 литра - 95 изминавам около 130 км. Тогава стрелката е на милиметър от червения индекс за празен резервоар! Страх ме е да я оставям да падне повече! По груби сметки това са около 7,9л/100км градско! Не съм я напъвал! Дали аз греша нещо или във колата е грешката? Знам как е най-точния начин за засичане, но точно в момента немога да отделя толкова средства за неколко кратно пълнене до горе. Моля кажете си мнението и според вас колко е нормалния харч на този двигател. Мерси!
Коментар
-
здравейте,,,, palio 1,2 16 v на 20 000 км ,,,400 км повечето път на магйстрала със средна скорост над 110 км/ч + отворен клйматйк й натоварен до край,,,БУРСА-КАПЙТАН АНДРЕЕВО точно 24 лйтра =6 л/100км а прй градско й комбйнйрано 7-8 л/100 само че й това нй се вйжда много , бензйн А 95 Н точно 2,8 трл=3,0 бг лева следващата кола сйгурно ще е MULTİJET ,,,не мй се кара комбайна но кво да се правй,,,petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар