Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аман от пишман майстори!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аман от пишман майстори!

Колеги,омръзна ми от пишман майстори!Преди 5 000км бе сменено маслото на колата.Човекът,който го е сменял затегнал филтъра на ръка.Баща ми му казал да го достегне с ключ,но онзи отговорил да не му се бърка в работата и че цял живот бил сменял масло.Вчера забелязах локвичка под двигателя и съответно виновен беше филтъра.Не искам да си помислям какво можеше да стане днес при изминаване на 300км.По път колата можеше да остане без масло и хайде смяна на двигател,заради некадърната работа на някой....
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Аз моя го стягам на ръка. Проблеми нямам. Който и да питам всеки ми казва - филтър на ръка се стяга(конкретно масления).

Коментар

филтъра по принцип си се натяга на ръка. аз винаги си го сменям моето сам и така го стягам, но колкото сила имам, не просто да го навия
      Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
      Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Аз пък винаги от тук нататък ще искам да ми го достягат с ключ.Между другото това ми се случва за втори път от подобни смени със стягане на ръка.

Коментар

Проблема не е в майстора, филтъра е бил дефектен, на ръка може да се завие достатъчно стабилно.
          --Старата ръжда любов не хваща!--
          156 sportwagon 1,9 jtd 115
          ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

аз пък го стягам с ключ. нищо няма д аму стане да си е натегнат. с ръка само в кенефа Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 , по колата се пипа с инструменти. там има вибрации постоянно от двигателя, какво се печели да се стегне само на ръка? е, ако нямащ ключ е ясно
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако се стягаше на ръка, нямаше да има специални ключове за стягане на филтъра.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

И аз го имам тоя проблем, предпоследния път като сменях филтър само прикапваше, а преди 2 седмици като сменях пак направо се беше развил и за 2 мин изтекоха 100-200 грама. А пред мен майстора яко се напъваше да го стяга.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

И моят майстор така ми е казвал и така прави, затяга филтъра на ръка до отказ.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И аз знам, че маслен филтър се стяга на ръка - на мотора също го стягам на ръка и до сега не съм имал проблеми!

Коментар

Аз не мога да рзбера как за 100км тоя филтър ще се развие (буквално беше развит), а гледах как майстора го стяга здраво. Може някой да реешил да ми прави мръсно.
                      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

На ръка се стяга филтъра.. Имам си скобите за масления филтър,но с тях само го отвъртам,после на ръка.
                        Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

maskarata написа:
                          Аз не мога да рзбера как за 100км тоя филтър ще се развие (буквално беше развит), а гледах как майстора го стяга здраво. Може някой да реешил да ми прави мръсно.
                          Миналата седмица,по-същия начин,една локвичка под колата.Сигурно от големия студ нещо,защото за 6 000 км. проблеми нямаше.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

И аз допускам,че протичането е в резултат на големите студове,защото 5000 км не е текло,но все пак никой не е дал логично обяснение, защо трябва да се стяга на ръка,а не с ключ?На мен адски нелогично ми звучи да са направили ключове само за развиване на филтър. Аргумент за спичане на филтъра и проблеми при развиването ми звучи несериозен. Филтъра е STC немско производство (доколко е истински не знам).

Коментар

dudulia написа:
                              ...Аргумент за спичане на филтъра и проблеми при развиването ми звучи несериозен.
                              Аз пък мисля, че точно това е причината да се завива на ръка.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                              X