Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аман от пишман майстори!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    Ако се стягаше на ръка, нямаше да има специални ключове за стягане на филтъра.
    Те са за отвиване. На самия филтър си пише и има картинки да се стяга на ръка до край, след което да се върне четвърт оборот. Уплътнението се намазва преди това с масло.

Коментар

snake написа:
      dudulia написа:
      ...Аргумент за спичане на филтъра и проблеми при развиването ми звучи несериозен.
      Аз пък мисля, че точно това е причината да се завива на ръка.
      с ключовете, които има сега на пазара няма такъв филтър да не се развие. дори с моя за 5 лв ключ няма филтър да ми се опре. освен това няма начин да се спече гумата, все пак се сменя на 8-10-15 000 км макс
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

maskarata написа:
        Аз не мога да рзбера как за 100км тоя филтър ще се развие (буквално беше развит), а гледах как майстора го стяга здраво. Може някой да реешил да ми прави мръсно.
        .....има една вероятна причина! По принцип и аз го стягам на ръка винаги, но като загрее мотора и примерно измина 200 - 300 км го проверявам пак на ръка и го донатягам, защото уплътнителната гумичка "уляга" от температурата. Винаги когато съм го правил донатягането филтъра е "поддавал" още на ръка за стягане.....

Коментар

Buch написа:
          maskarata написа:
          Аз не мога да рзбера как за 100км тоя филтър ще се развие (буквално беше развит), а гледах как майстора го стяга здраво. Може някой да реешил да ми прави мръсно.
          .....има една вероятна причина! По принцип и аз го стягам на ръка винаги, но като загрее мотора и примерно измина 200 - 300 км го проверявам пак на ръка и го донатягам, защото уплътнителната гумичка "уляга" от температурата. Винаги когато съм го правил донатягането филтъра е "поддавал" още на ръка за стягане.....
          Мда има логика. И като се вземе предвид кучешкия студ в който сменях филтъра, като нищо тая гума се е отпуснала.
          Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Никъде не е казано как се завива филтъра-на ръка или с ключ.Казано е че трябва да е стегнат с 15 Nm момент.Който иска да го стяга на ръка,който иска може да позва и водопроводен ключ.Въпрос на избор.

Коментар

А как да ги измерим тези 15Нм без динамометричен ключ?!

Коментар

Kuku написа:
                Само в България маслото се сменя пред блока. Преполага се, че в сервизите имат такива инструменти
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Kuku написа:
                  Toва е проблем на майстора.Но силното стягане на ръка е във всички сличаи във предписаната норма.Има едно изискване в случая,което никой не споменава:преди монтаж гумения уплътнител се намазва с масло за намаляване на триенето при стягане.Това е фирмено предписание и е желателно да се спазва.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    Kuku написа:
                    Toва е проблем на майстора.Но силното стягане на ръка е във всички сличаи във предписаната норма.Има едно изискване в случая,което никой не споменава:преди монтаж гумения уплътнител се намазва с масло за намаляване на триенето при стягане.Това е фирмено предписание и е желателно да се спазва.
                    Споменах - виж по-нагоре.

Коментар

Освен намазване на гуменото уплътнение, на някои автомобили (а при мотоциклетите задължително) дори самия филтър се пълни с мало преди монтажа

Коментар

Kuku написа:
                        Освен намазване на гуменото уплътнение, на някои автомобили (а при мотоциклетите задължително) дори самия филтър се пълни с мало преди монтажа
                        Aко го напълниш,докъто го навиеш половината ще изтече.Ако не го напълниш,помпата ще го напълни за 1 сек.

Коментар

Не го пълниш до горе де Все тая.... излишно е да спорим!

Коментар

Да уплътнението се намазва с масло и отсрешната повърхност се изчиства с парцалче преди това!! На ръка се затяга тоя филтър!! Рали механиците така ги затягат пък вие ще ползвате динометрични ключове за затягане на филтъра!! :D A й 15 nm са 15 килограма. Трябва да си голям ахилес че да не може да ги направиш!
                            ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                            // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Executer написа:
                              Да уплътнението се намазва с масло и отсрешната повърхност се изчиства с парцалче преди това!! На ръка се затяга тоя филтър!! Рали механиците така ги затягат пък вие ще ползвате динометрични ключове за затягане на филтъра!! :D A й 15 nm са 15 килограма. Трябва да си голям ахилес че да не може да ги направиш!
                              Искам да видя от твоята малко измислена сметка как ще стегнеш с 15кг/м сила на ръка
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

http://www.rudibg.com/images/9AE41.jpgНяма начин да стягаш с това,според мен.Не винаги са"пишман"майсторите...
                                ===============================
                                // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
                                ===============================

Коментар

Working...
                                X