Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Впечатления от климатик ... Вече купих - Fuji RS - 12UC

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По мнение на специалисти, с марката Fujitsu се произвеждат климатици, които са над средния клас. Така че това е по-добрия избор. Дори се учудвам на цената! Уцелил си десятката!
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
      По мнение на специалисти, с марката Fujitsu се произвеждат климатици, които са над средния клас. Така че това е по-добрия избор. Дори се учудвам на цената! Уцелил си десятката!
      а сигурно ли е , че Fuji Electric RS-12-UC има нещо общо с Fujitsu ??? освен прилика в името?

Коментар

u_bo написа:
        venco67 написа:
        а сигурно ли е , че Fuji Electric RS-12-UC има нещо общо с Fujitsu ??? освен прилика в името?
        Не съм спец по Fujitsu и евентуалните ментета, но едно бързо и не особено задълбочено търсене в Google ме кара да мисля, че става дума за една и съща фирма. Може би различни заводи и марки, но на една и съща фирма. И във форума setcom, в който чета от вчера, пишат за тях като за нещо идентично.А ето и едно мнение от форума www.soft-clima.com:"FUJITSU е японска фирма с заводи в Япония, Тайланд, Китай и др. Завода в Китай(Шанхай) FUJITSU GENERAL (SHANGHAI) CO., LTD е огромен, с най нови машини и е доста по-нов от този в Тайланд FUJITSU GENERAL (THAILAND) CO. LTD. Не може да се каже с сигурност кой модел къде е произведен защото има дистрибуторски центрове из цяла Европа .Компресорите се правят съвместно с TOSHIBA. FUJI ELECTRIC - търговска марка, принадлежща на японската компания Fuji Electric Holdings Co., Ltd. (до 1 октомври 2003 г. - Fuji Electric Group). В съсътава на холдинга влизат множество компании, занимаващи се с разработки и производство на най различни изделия. През 1923 година Fujitsu започва с фабрика за електротехнически компоненти. В наши дни Fuji Electric Holdings Co., Ltd. се явява като един от най-големите световни производители на полупроводници, микропроцесорни контролери, UPS-и, захранвания, елетрогенератори, електродвигатели, вентилатори, теплообменници, стомани, пластмаси, синтетични влакна и много други. Едно от подразделенията е Fuji Denki Sosetsu Co., Ltd. което се занимава с разработки и производство на нови модели оборудване за въздушна климатизация, като продукцията излиза под търговската марка Fuji Electric. Климатиците с марки Fuji Electric, Fujitsu и General изклизат от едни и същи конвейри в предприятия на една и съща фирм, състоят се от еднакви възли и елемнти и изпълняват еднакви функции. Единствени малки разлики има по дизайна и надписите на вътрешните тела и дистанционните управления. Основната причина да съществуват три различни марки климатици е преодоляването на антимонополни ограничения в законодателствата на различни държави. Освен това се има по-голям обхват на потребители чрез използване на по-голям брой дистрибутори в различните райони."
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Браво колега 12UC това е по добрия избор аз също пиша в сеткома като влев.клима.
          Обичам си работата.

Коментар

Valentin_V написа:
            Браво колега 12UC това е по добрия избор аз също пиша в сеткома като влев.клима.
            Здравей, радвам се, че се включи в темата. Тъкмо ще използвам случая да се консултирам с теб :D . Става дума за стария ми климатик, този, който ще сменям: Daewoo Fresh Multi-Flow. Преди няколко дни му правиха профилактика. Допълниха го и с фреон. Аз не бях вкъщи, баща ми си е контактувал с майсторите, но според него те нямали кантар (или там както се казва), за да измерят количеството фреон, а допълнили климатика на база показанията на манометър. Още същия ден външното тяло започна при включване на компресора да издава едни странни и много силни звуци, даже съседите започнаха да мърморят. След това в рамките на 2-3 дни компресорът се включваше все по-рядко и по-трудно, пак с тези силни звуци при включване. Докато вчера отказа напълно. Същите майстори дойдоха и казаха, че компресорът е дефектирал и искаха 320 лв. за нов. И понеже е зима и нямам време за умуване, днес вече платих нов климатик. Молбата ми е на база това описание на проблема да си кажеш и ти мнението. Възможно ли е да е препълнен с фреон например, или наистина компресорът е сдал багажа и няма оправяне ? Пробвах го на охлаждане - работи и компресорът се включва. Днес успя за кратко да тръгне и на затопляне, но после пак спря. Просто не знам дали има още живот в този климатик и да си го оставя евентуално за друга стая или да го подаря утре на майсторите ?

Коментар

Твърде вероятно е да е предозиран и се получава воден удар както при автомбилите. Тоест понеже е препълнен засмуква не фреонов пари компресора а течна фаза, която рязко повишава налягането и компресора се претоварва. Вчера сменях компресор на климатик нов само на месец, защото тия дето го монтирвали понеже не могат да го оправят че замръзва само доливали фреон. Оказа се че са доляли 1кг повече, сега климатика с нов компресор работи страхотно изкарва 57 градуса.Такива (май стори) само повреждат техниката и ако мислиш че новия компресор ще ти го направят кадърно ще се излъжеш. Климатика трябвада се източи и зареди с везна и да се види дали има проблем с компресора а нов компресор на тошиба е 240лв. смяна 60лв. Ако имаш път към Плевен докарай го да го видим. А ето един линк какво представлява компресора http://www.youtube.com/watch?v=wK7aY4uoN8E
              Обичам си работата.

Коментар

В такъв случай вероятно съм прав, че онези момченца, които правиха профилактиката и го раздаваха големи разбирачи, ми повредиха климатика. Но както и да е, аз не съжалявам за вещи. Със сигурност обаче ще разговарям с шефа им, да го светна какви големи "майстори" са работниците му. Днес спазарих стария климатик с майсторите, които монтираха новия климатик. Дадоха ми 30 лв. и го отнесоха.

Коментар

Е то се свършило па без пари си го дал.
                  Обичам си работата.

Коментар

Вече се наслаждавам на безшумното мъркане на Фуджи-то (fuji electric rs-12uc) у нас. Имам два въпроса към хора, които имат този или друг модел на Fuji:- Малко ми е странно дистанционното. След няколко секунди покой все едно се заключва и първото натискане на който и да е бутон НЕ изпълнява съответната функция, а го отключва. След това вече бутоните си действат нормално. Като се остави няколко секунди в покой, пак се "заключва". Така ли е и при вашите модели ?- На жалузите има залепени някакви лепенки (вижте снимката). Общо 4 бр. са лепенките, дори не са разположени съвсем симетрично. Нямам идея дали са транспортни и просто са забравени или имат някаква друга функция. Пробвах съвсем леко дали се отлепят, засега не помръдват.
                    Прикачени файлове

Коментар

Честита придобивка! Със здраве да си я ползвате и най-вече - да върши добра работа! За лепенките не знам, но така, както изглежда климатикът, ми прилича съвсем на Дженерала на един приятел и по този начин май се потвърждава, че Фуджи, заедно с Фуджитсу и Дженерал, са от едно семейство.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Честито! Много да те топли,тихичко да работи,хладно да ти вее през летните жеги и некадърен техник никога да не види.
                        FIAT FORUM BULGARIA
                        Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Лепенките мисля, че са за омекотяване затварянето на "жалузите" на моя античния Национал - са по целите жалузи.
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Това с дистанционното е направено умишленно така, при случайно докасване да не променя рабтата си. Лепенките са за да не тракат клапите.
                            Обичам си работата.

Коментар

Благодаря ви за пожеланията и мненията, колеги. Да ви се връща :D ! В смисъл не да ви изгарят уредите, а да се сдобивате с нови, независимо от повода. Винаги когато вкъщи има нов уред, много му се радвам, друго си е да ти замирише на Кореком .И наистина, пазете се от некадърни майстори ! На мен "удоволствието" ми струваше 60 лв. профилактика + 800 лв. нов климатик.

Коментар

Working...
                              X