Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с НАП.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Между другото / не толкова по основната тема, извинявам се /, жена ми има електронен подпис на Инфонотари, който упорито отказва да тръгне на Уин 7, легитимен и закупен с нов лаптоп. Тя подписва документи към здравната каса и всеки месец търсим някой близък с ХР. Ако някой има решение на проблема, нека ми пише на ЛС. Съпорта на Инфонотари вдигат ръце, драйверите не стават и автоматъчният ъпдейт не открива решение...

Коментар

С Windows 7 не знам как стоят нещата. Но дори под XP, по-голяма част от електронните услуги на НАП не работят с IE8, поне със security настройките му по подразбиране. С IE7 работят коректно, но трябва от Tools->Internet options->Security->Custom Level да се позволят всички ActiveX контроли. Мисля, че трябва да са разрешени и Pop-up съобщенията.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Malone: Упорито държиш на твоето, благодаря, но предоставените данни не са ми от полза. Явно е, че никога не си имал вземане-даване с НАП не по роднинска или приятелска връзка, а точно по указаните от НАП начини на кореспонденция. Освен това искам да ти напомня, че не съм идиот, затова много моля да не ме третираш като такава. Благодаря предварително за премълчаното от теб съгласие.snake: Аз работя с ИЕ8 и няма проблем с НАП, но има проблем с КЗЛД, където трябваше да деинсталирам до ИЕ7, за да може да ми инсталира контролите.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
          Malone: Упорито държиш на твоето, благодаря, но предоставените данни не са ми от полза. Явно е, че никога не си имал вземане-даване с НАП не по роднинска или приятелска връзка, а точно по указаните от НАП начини на кореспонденция. Освен това искам да ти напомня, че не съм идиот, затова много моля да не ме третираш като такава.
          Не му се сърди, той така си говори. В една друга тема за едни митници изкара други 2-3 човека идиоти едва ли не, защото са се сблъскали с родната бюрокращина. Че сега и ти - не си знаела кой да питаш, как да питаш и т.н. Гарван на гарвана око не вади, нали знаеш. Сега, защо масово хората са изпаднали в заблуждение, относно некомпетентността на голяма част от служителите на държавните учреждения, е друг въпрос. Не всички са такива, не. Но още помня арогантното отношение на една намахана лелка с червило до носа в КАТ, която с възмущение обясняваше на нас - редовите граждани. Моите лични примери са много, както и на всеки, просто този е последния.
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
            ...
            No comment@eleНе съм си и помислял дори да те квалифицирам по този начин.Просто ... въпроса ти беше малко ... "Как да да отправя електронно запитване?".
            ele написа:
            ама как да пратя запитване, подписано с електронен подпис ме интересува.
            И реших да ти отговоря. Чрез електронната поща.A ти си знаеш защо питаш, като всичко ти е ясно.Какво и има на кореспонденцията с НАП?Нямат деловодство ли? Или е без телефон?Не можеш да звъннеш и да искаш входящия си номер? Или да ти върнат ID на мейла, че е получено?Звучи несериозно.Не може всички да са ти виновни ele.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              Не може всички да са ти виновни ele.
              Грешиш
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Съвет към Malone: пробвай следващият път сам, без помощта на роднини и приятели. Очевидно е, че нямаш и идея какво е да искаш да питаш НАП за нещо, което не е описано в бумагите и иска малко мислене. Освен това пределно ми е ясно, че ако изпратя писмено запитване, ще ми отговорят, не мога да разбера защо всеки трябва да изпраща такива запитвания с въпроси от рода на: Правилно ли попълних? Нима за това не е националния телефон на НАП? Или според теб трябва за всеки елементарен въпрос да изпращаме писмени искания за отговор? Тогава срокът за отговор няма да е месец, а 10 месеца.... уж се стремим към по-бързо обслужване... уви... явно не. Начинът ти на мислене е доста далеч от това как трябва да бъде.

Коментар

ele написа:
                  Съвет към Malone: пробвай следващият път сам, без помощта на роднини и приятели. Очевидно е, че нямаш и идея какво е да искаш да питаш НАП за нещо, което не е описано в бумагите и иска малко мислене. Освен това пределно ми е ясно, че ако изпратя писмено запитване, ще ми отговорят, не мога да разбера защо всеки трябва да изпраща такива запитвания с въпроси от рода на: Правилно ли попълних? Нима за това не е националния телефон на НАП? Или според теб трябва за всеки елементарен въпрос да изпращаме писмени искания за отговор? Тогава срокът за отговор няма да е месец, а 10 месеца.... уж се стремим към по-бързо обслужване... уви... явно не. Начинът ти на мислене е доста далеч от това как трябва да бъде.
                  Тъй като аз те посъветвах за официалното запитване, ще ти отговоря. Всъщност ще копирам това, което вече ти казах: Няма нищо по-сигурно от писмения отговор на зададен въпрос. Ако го зададеш по електронен път, по-бързо ще получиш отговор. Но дори и зададен по старомодния начин с писмо на хартия в деловодството на съответната институция, със сигурност ще ти бъде отговорено. Устните отговори на служителите могат да ти свършат и вероятно в повечето случаи вършат работа, тъй като и много работливи пчелички и наистина компетентни хора работят в администрацията. Но нямат никаква юридическа стойност. Ако са те подвели, може да бъде за твоя сметка... Затова: официално запитване, с писмо (електронно или на хартия), това е сигурният начин.Прочети го внимателно. Никъде не съм казал, че за всеки въпрос трябва да има официално запитване. За важни казуси обаче е препоръчително да се прави. Дадох го като приятелски съвет, пък ти постъпвай както искаш. Хора работят в администрацията, понякога грешат. Официалният документ има юридическа тежест, устният отговор - не. В интерес на истината, приходната администрация е една от най-клиентски настроените администрации: данъчни консултации, предоставяне на софтуер и консултации по инсталирането му, система за управление на опашките. Всички услуги и декларации са безплатни. Усилия се полагат, друг е въпросът, че не всичко е перфектно.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ele, при тебе въпросите правят хаоса.Националния телефон на НАП не разполага с универсални супер специалисти с енциклопедични познания. А и да разполага НАП с такива, те няма да работят на "националния телефон".По мое мнение те са хора, които да те упътят къде точно да зададеш въпроса си. На кой телефон, в коя дирекция на НАП.Ако очакваш "телефониста" да ти отговори на засуканите казуси, не, няма да стане и не бива да го очакваш.И в чужбина е така, каквото и да ми напишеш. Националните телефони са "указатели", а не "консултанти".НАП е дала достатъчно възможности да получиш информация. Като не те удовлетворява по телефона, използваш следващия начин, пишеш.Колко време ще ти отнеме да подготвиш един мейл?Със сигурност по-малко от времето за писане на постовете ти в тази тема.Но си е по готино да почнеш, че НАП е на 100 километра, че от НАП са неграмотни, да продължиш с безотговорното деловодство и завършиш, че не искаш никакъв друг начин на комуникация освен "по телефона".Не ти трябва електронно подаване на декларация, не ти трябват официални запитвания.След това, можеш и да им се скараш, че телефона ти от 138 позвънявания ти е дал "заето" два пъти и да искаш сваляне на правителството.Аз казвам да се върнем пак на Бойко Борисов и правителството, на теб е невъзможно някой да ти угоди на капризите.
                    Lane Staley написа:
                    Malone написа:
                    Не може всички да са ти виновни ele.
                    Грешиш
                    Май си прав, греша.Yellow_Flash_Colorz_PDT_06
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

Съвсем случайно, точно днес ми трябваше някаква информация от НАП - трябваше да си даунлоудна разни формуляри и прочие. И какво откривам - в момента нямат сайт милите. За какво им е, наистина. Но аз като чета тази тема, започвам да се уверявам, че някой яко им е набрал и има е хакнал сайта. Кой ли?!? :D
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

ele написа:
                        Мога да ти дам много примери, най-пресният е: дали доходи от друга европейска страна са доходи от чужбина или доходи от България?
                        Що за въпрос?! Европейски Съюз НЕ е България

Коментар

не съм искала да правите тази тема, нито авторът съм аз. Ако ще правите това, най малкото можете да ме уведомите и да поискате разрешението ми да ме пишете автор. Ако не - праснете ми още едно предупреждение за спам и пишете някой друг за автор. Нямате уважение към хората, а искате другите да проявяват уважение към вас като модератори и администратори. Възмущението ми е абсолютно искрено и начина на писане абсолютно отразява чувствата ми, които в момента изобщо не са на уважение. Пак ще кажа: ако някой случайно реши да сподели в този форум, веднага излиза най-големия, идиот, простак, малоумник и прочее, което му се лепва от хора, които нямат ни най-малка представа за какво става въпрос. По тази причина не желая аз да съм авторът на темата, а искам да ме свързват само с мението ми в нея. Благодаря п.П желая да преместите и последното мнение, защото то е свързано с тази поредица от изказванияп.п И обидих ли се - да, обидих се.

Коментар

ele написа:
                            Пак ще кажа: ако някой случайно реши да сподели в този форум, веднага излиза най-големия, идиот, простак, малоумник и прочее, което му се лепва от хора, които нямат ни най-малка представа за какво става въпрос.
                            E,това е съвсем верно и действа като правило във форума.Просто се чудя как още не сте и препоръчали на ele да ползва http://www.bulsite.com/ Това е най силния аргумент за тези, които няма какво съществено да кажат по даден спор.Когато се свършат аргументите,започват обидите.

Коментар

Абе не знам, ама да се появи тема с гръмкото заглавие "ele срещу НАП" и в колона автор да пише нейния ник, и всичко това да се случва без тя дори и да подозира, си е направо подигравка. Браво на ръководството на такъв форум, където можеш да пускаш теми без да знаеш за това.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Така става, като се раздели една тема на две и за отделеното трябва да се въведе заглавие!

Коментар

Working...
                                X