Мерси, но за тях съм наясно. Виж за по-новите ( другите две ) не знам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искам да си купя плазма
Collapse
X
-
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
-
jenshen73 написа:Аз пък искам да видя човека дето има Фиат и не му пука, че телевизора му папа по киловат/час... И как така ги гледате от 1-2 метра тия огромните телевизори бе? Моя е 32" и ако съм на 2 метра от него - ме заболяват очите да чета буквичките. Има една стара и добра формула за най-подходящото за гледане разстояние - това е 5 до 7 пъти диагонала на екрана... Аз съм с 22" монитор и ако гледам филм от нормално разстояние - не мога да чета субтитрите и да гледам едновременно. За стая 3х5 (15м2) ако е празна и телевизора е в единият край, а гледащият в другия край, по диагонал - съм съгласен на максимум 37".AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:jenshen73 написа:Аз пък искам да видя човека дето има Фиат и не му пука, че телевизора му папа по киловат/час... И как така ги гледате от 1-2 метра тия огромните телевизори бе? Моя е 32" и ако съм на 2 метра от него - ме заболяват очите да чета буквичките. Има една стара и добра формула за най-подходящото за гледане разстояние - това е 5 до 7 пъти диагонала на екрана... Аз съм с 22" монитор и ако гледам филм от нормално разстояние - не мога да чета субтитрите и да гледам едновременно. За стая 3х5 (15м2) ако е празна и телевизора е в единият край, а гледащият в другия край, по диагонал - съм съгласен на максимум 37".A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
След, като авторът на темата се интересува, в кои магазини е най-евтино, едва ли ще си купи телевизор за няколко хиляди лева! И аз съм чувал, че Шевролет Камаро е хубава кола, но не мога да си я позволя! :D Нека да не хвърляме колегата в дълбоките води, но и пак повтарям да не си купи телевизор куча марка! С очите си съм виждал (работя като телевизионен оператор) че Нео, Краун, Деу са кофти!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз пък искам да видя човека дето има Фиат и не му пука, че телевизора му папа по киловат/час... И как така ги гледате от 1-2 метра тия огромните телевизори бе? Моя е 32" и ако съм на 2 метра от него - ме заболяват очите да чета буквичките. Има една стара и добра формула за най-подходящото за гледане разстояние - това е 5 до 7 пъти диагонала на екрана... Аз съм с 22" монитор и ако гледам филм от нормално разстояние - не мога да чета субтитрите и да гледам едновременно. За стая 3х5 (15м2) ако е празна и телевизора е в единият край, а гледащият в другия край, по диагонал - съм съгласен на максимум 37".
Коментар
-
Kuku написа:Е, да де - щом няма да си купва телевизор за няколко хиляди лева, защо го пращаме за 50" ’Pioneer’?! За сега избора се свежда до LCD на "LG", "Panasonic", "Toshiba" или "Sony", 32" или 37" - не е много сложноA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
VesMil написа:Става дума за Full HD сигнал, а не за SD или HD ready колега! Ето виж линка : http://www.sony.bg/hub/bravia-lcd-tv/13/1Ела у нас ще пием по една ракия , ще си поговорим и след 10 мин ще ти е друго мнението.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Може ли и мен да ме светнете?Няма да мога да гледам LCD с обикновенна кабелна както съм в момента?Какво трябва да направя,за да имам прилично качество на картината като ще се ползва за кабелна,по-рядко за ДВД и много рядко за компютър/това на е сигурно/?Говоря за 32 инчов ЛСД за който съм се настройл за около 650-700 лв.Четох с.доста информацията,която сте дали по назад в темата,но ако може някои да ми я смели на по разбираем език ще съм Ви благодарен.И последно,каква е разликата от Full HD и HD ?
Коментар
-
Едното е пълна резолюция 1920 на 1080 точки, другото е по-малка, например 1368 на седемстотин и нещо. Абе като фотоапарат - 5 мегапиксела, 8 мегапиксела, 2 мегапиксела.... , дръж ми шапката, мижи да те лажем., и други безалкохолни напитки. Колкото повече резолюция, толкова по-детайлна картина, както някой каза - виждал на топките космите. НО ! С тази уговорка, че за да виждаш детайлната картина, трябва самата тя на източника да е с толкова голяма резолюция. Демек - ако искаш да гледаш цветен филм, на цветен телевизор, трябва самият филм да е цветен, а не само телевизора.
Коментар
-
@willow75bg кабелната ще ти изглежда по-зле от кинескопен телевизор! За да гледаш хубава картина ти трябва кабелна доставяща HD програми. За съжаление все още избора на предлаганите програми и HD пакети е много беден... Оги ти е обяснил добре за разликите между двата формата макар, че фотоапаратите едва ли са най-удачното сравнение! Така, или иначе всичко опира до детайлност на картината. Колкото повече пиксели имаш на екрана, толкова е по-детайлна. Пак повтарям, че 32-ката е прекалено малка запоред мен за да се усети осезаемо разликата между HD и Full HD, а и парите които си приготвил едва ли ще ти стигнат за второто, но за този размер няма и смисъл!Накарай ги в магазина да ти пуснат обикновен телевизионен сигнал, колкото и да не им се иска! Тогава ще добиеш реална представа за това, което ти говоря. Все пак няма да купуваш леща, а скъп продукт така, че мързеливците-продавачи трябва да ти угодят!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Не съм аз автора, но да не излезе като реклама ще го копирам:Обяснение на HDКакво е това?Високата разделителна способност - High Definition ви дава възможност да се наслаждавате на домашни развлечения с изумително качество на изображението и звука.Когато гледате филми на Blu-ray Disc(TM), все едно че сте в кино. Същото е и като включите своята PLAYSTATION®3 - героите и сцените оживяват на екрана.Всичко се дължи на много по-високата разделителна способност на High Definition телевизорите, създаваща невероятно ясно и детайлно изображение.Всичко това е чудесно, но как всъщност работи и какво означават в действителност всички тези различни емблеми?Каква разделителна способност?Standard Definition телевизорите имат разделителна способност от 720 x 576 пиксела, или 576 реда по 720 пиксела.Екраните на High Definition телевизорите имат много по-висока разделителна способност, като се започне от двойно по-високата 1280 x 720, та до петкратната от 1920 x 1080 пиксела - най-високата, която можете да намерите.И така, колкото повече са пикселите, толкова по-добра е разделителната способност и по-фини детайлите, които виждате в изображенията.Но какво още позволява на HD да ви предложи такова смайващо качество на изображението? Това е разликата между поредовата и презредовата развивка на сигнала. Просто казано, това е начинът, по който изображението се изписва и възпроизвежда на екрана.Как става това?При формат с презредова развивка екранът се запълва на два етапа, най-напред с нечетните, а след това с четните редове.Макар движението да е толкова бързо, че човешкото око трудно може да го долови, може да сте забелязали "трептене" на образа.Един сигнал с поредова развивка е по-усъвършенстван, той изписва съдържанието на екрана наведнъж, което означава, че виждате всички детайли на екрана с едно обхождане.Най-разпространените HD формати са 720p, 1080i и 1080p. Имената им показват, колко е детайлна разделителната способност, както и какъв формат на изписване на екрана използват ("i" указва презредова (interlaced) развивка, а "p" - поредова (progressive) развивка). Най-усъвършенстваната форма на High Definition е 1080p.След като знаете как работи HD, какво ще кажете да разшифроваме всички емблеми и технически термини?HD Readyозначава минимална разделителна способност от 720 реда за възпроизвеждане на High Definition съдържание.Такива телевизори могат да приемат HD видео формати в режим 720p и 1080i, но не могат да възпроизвеждат пълната разделителна способност от по-съвременните 1080p източници.Изображенията може леко да се деформират, така че нещата не са идеални, но все пак получавате изумително качество на изображението при Blu-ray Disc(TM) дискове, DVD с повишаващо мащабиране и игри на PLAYSTATION®3.За да използва тази емблема, телевизорът трябва да е широкоекранен и задължително да има както вход за аналогов компонентен сигнал, така и HDMI(TM) връзка.HD Ready 1080p, или "Full HD", е бъдещето. Разделителната способност на екрана тук отговаря на минималните изисквания за HD Ready телевизори с добавката на 1920 x 1080 пиксела.Възпроизвежда се съдържание във формат 1080i и 1080p без изкривявания, което означава, че можете да изберете по-голям екран от този на сегашния ви телевизор (дори стаята ви да не е чак толкова голяма).По-фината детайлност означава, че можете да седите по-близо до по-голям телевизионен екран, без да виждате отделните пиксели, тоест, можете да се наслаждавате пълноценно на домашните забавления от следващото поколение.В допълнение към това, емблемата HD Ready 1080p гарантира, че съдържанието може да се възпроизвежда с честота 24 Hz (24 кадъра в секунда), както и с 50 Hz и 60 Hz (напр. DVD).HDTVвключва в телевизора ви и цифров тунер, като допълнение към всички изисквания за HD Ready. Това означава, че можете да приемате и да възпроизвеждате HD съдържание, без да добавяте външен тунер.HDTV 1080pе същото като HDTV, но може да работи с Full HD разделителна способност от 1920 x 1080, както и с 24p съдържание (напр. филми на Blu-ray Disc(TM))..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Да, прави са колегите. Когато си купувах ТВ, разликата между моя Шарп 37" HD и Шарп 37" Full HD беше цели 350 лева в полза на FULL HD. Та това си е 1/3 от цената на HD-то. Сигурно има разлика, но аз така или иначе в къщи няма от къде да доставя такъв сигнал...Та така де. С разликата ще си сменя маслото, демпферната шайба, горивния, въздушния и поленовия филтри, ще се почерпя с приятели и ще си напълня резервоара...и дошло време за новите технологии и новия ТВ.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Преди час се връщам от Технополис и Техномаркет.В този ценови диапазон ми препоръчаха три модела.В технополис имаше един Грундик на ЕКО оферта за 630лв,но продавача каза,че Грундика не е това което е бил-с две думи ме отказваше,незнам дали е прав,бил производсво де факто на ВЕКО-Турция.В Техномаркет бяха два модела:Тошиба на промоция за 719лв и Самсунг на 759лв.Служителя обясни,че Самсунга бил по добър като параметри. И трите модела казват,че били вързани на аналогов сигнал и честно казано и трите ми допадат като визия,но това е сигурно така защото досега съм гледал единствено на обикновен ТВ.Имат си всички входове-за РС,ДВД и др такива.А сега ме вкараите в размисъл-кои аджеба да избера?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар