Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искам да си купя плазма

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Купувай плазма на PIONEER за да не съжеляваш,че като чета тук май всеки ще те отказва от каквото има.Всъщност някой обясни ли наистина на човека как работи плазмата и какво е LCD?Накой каза ли му какво е това Full HD и HD ready? Разликата не е само в цената както някой се беше изцепил по горе.Само batabit се опита да направи една лека презентация на колегата с файлчето което е прикачил,но не зная до колко той я е прочел.
    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Също така не се лъжи по образа, който излъчват всички ТВ-та в магазина. Директно са вързали ДВД с ТВ-то и всичко изглежда много красиво.От всеки ще чуеш различно. Вземай парите, харесвай телевизора и го монтирай вкъщи. Аз така си купих телевизор без изобщо да се интересувам кое какво е.

Коментар

iakvvu написа:
        Всъщност някой обясни ли наистина на човека как работи плазмата и какво е LCD?Накой каза ли му какво е това Full HD и HD ready? Разликата не е само в цената както някой се беше изцепил по горе.Само batabit се опита да направи една лека презентация на колегата с файлчето което е прикачил,но не зная до колко той я е прочел.
        Много подробно и изчерпателно е дадена информацията на първа страница в темата.
        iuly_vn написа:
        Няма смисъл от коментар! Ето в погледни в тоя форум. Описано е повече от подробно - http://forum.setcom.bg/index.php?PHP...&topic=37709.0 Насявам се че ще останеш доволен от информацията там.
        А това е за "Пасивна матрица органични диоди, излъчващи светлина" или OLED-технологията : http://www.359gsm.com/news/kakvo_pre...nologiqta.html и още за "Активна матрица органични диоди, излъчващи светлина"или AMOLED: http://en.wikipedia.org/wiki/Active-matrix_OLED

Коментар

Ето и един отговор на въпроса/копирайте целия линк /: http://digital.bg/трябва-ли-да-изчак...-nnno9303.html

Коментар

iakvvu написа:
            Купувай плазма на PIONEER за да не съжеляваш,че като чета тук май всеки ще те отказва от каквото има.Всъщност някой обясни ли наистина на човека как работи плазмата и какво е LCD?Накой каза ли му какво е това Full HD и HD ready? Разликата не е само в цената както някой се беше изцепил по горе.Само batabit се опита да направи една лека презентация на колегата с файлчето което е прикачил,но не зная до колко той я е прочел.
            Аха. Ами като никой не е обяснил, ти защо не го направиш? Обясни поне защо трябва да си вземе плазма PIONEER. Всички писали в темата до утре сутрин да са подготвили курсова работа на тема "Как работи плазмата и какво е LCD. Full HD и HD Ready - разлики".Ще оценява колегата iakvvu.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Преди малко бях в един приятел с 50" телевизор със задна прожекция.... или там както се нарича Бааааааааааааааатееееееееее...... Не знам от Булсаткома ли беше, от ХД-то ли беше, от кво беше.... бааааааааааааааааасимуси образа Виждам косъмчетата на топката за тенис

Коментар

LCD - гори малко, ниския клас са с бавни матрици и не са с особено качествено изображение - независимо размераPDT - тъй наречената "Плазма" - технологично е различен от LCD, но и като енергопотребление е "различен" - гори колкото икономичен конвектор - шок и ужас беше за мен, когато погледнах табелката на един прехвален Pioneer PDT - 890W... Като цяло за мен извода се свежда от "смисъла" да имам хай-топ-супер-тек телевизора - няма такъв... Ако например масовите телевизионни канали бяха с разделителна способност по-голяма от 768х576 (всъщност дори виждаме само 720х540) бих се замислил дали да не дам 200-300лв. отгоре и да си взема по-свестен телевизор. Предвид горепосочената причина - няма да го направя, защото при телевизор FullHD и разделителната способност 1920x1050 - за всеки "нормален" телевизионен пиксел виждаме по 4 пиксела... кое запълва празните места? Всъщност по-голямото != по-добро... ако ще е телевизор... НО още в началото на темата имаше едно мнение - всичко е СУБЕКТИВНО!
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Напълно съм съгласен с @jenshen73! На този етап гледането на телевизия на LCD е голяма трагедия! Дори при цифровата кабелна, или Булсатком (SD програмите) положението е доста мазничко! Плазмите се справят по-добре със стандартната резолюция, но горят ток колкото един реотан! Ако не гледах много филми (HD i FullHD) сигурно щях да си купя кинескопен телевизор преди година! :D Но все пак има надежда някой ден, като имаме повече HD програми да гледаме нормална картинка .Не знам за, какви дефектни Сонита говорите, но аз гледам моето от година и малко, и бих казал, че работи перфектно!
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

jenshen73 написа:
                    LCD - гори малко..............
                    Колко малко според тебе?На Сонито ми 32"като поставих токовите клещи на кабела му ми отчете при нормално надут звук 1,2А,което си е към 250 W.Стори ми се съвсем не малко в сравнение със старите.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                      jenshen73 написа:
                      LCD - гори малко..............
                      Колко малко според тебе?На Сонито ми 32"като поставих токовите клещи на кабела му ми отчете при нормално надут звук 1,2А,което си е към 250 W.Стори ми се съвсем не малко в сравнение със старите.
                      280W по норматив си папка моето LCD. За сравнение - плазмата на Пайнер папка 850W, някои други модели/марки плазми достигат и до 2.5KW... С това сравнявам. Все пак ламичките на LCD-то са луминисцентни и работят на минимум 400Волта.
                      Steliyan's Life!

Коментар

Струва ми се че изпаднахте в много големи подробности отностно избора на ТВ. Все пак обикновения потрребител тези неща хич не го касаят. Той икса да си пусне ТВ---то и да гледа, да вярно ниските класове ЛСД не са за предпочитане защото много "мажят" картината ,по-точно няма как да се опише, ако ще се гледа само ТВ и филми от Компот , плазмата е най-доброто решение и то определени модели на Панасоник, ако ще се ползва за всичко ЛСД е за предпочитане. Ще си позволя един съвет от мен ,вземай колкото си може повече инча, Аз имам ЛСД 40" и на ХД ми е малък , гледам го от 2.5-3. метра разстояние.Вече мисля за 50" ,но засега си трая по обясними /финансови/причини.

Коментар

VesMil написа:
                          Все пак обикновения потрребител тези неща хич не го касаят.
                          A необикновения като го интерисуват тези неща,какво трябва да прави според теб.

Коментар

Аз пък искам да видя човека дето има Фиат и не му пука, че телевизора му папа по киловат/час... И как така ги гледате от 1-2 метра тия огромните телевизори бе? Моя е 32" и ако съм на 2 метра от него - ме заболяват очите да чета буквичките. Има една стара и добра формула за най-подходящото за гледане разстояние - това е 5 до 7 пъти диагонала на екрана... Аз съм с 22" монитор и ако гледам филм от нормално разстояние - не мога да чета субтитрите и да гледам едновременно. За стая 3х5 (15м2) ако е празна и телевизора е в единият край, а гледащият в другия край, по диагонал - съм съгласен на максимум 37".
                            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                              Аз пък искам да видя човека дето има Фиат и не му пука, че телевизора му папа по киловат/час... И как така ги гледате от 1-2 метра тия огромните телевизори бе? Моя е 32" и ако съм на 2 метра от него - ме заболяват очите да чета буквичките. Има една стара и добра формула за най-подходящото за гледане разстояние - това е 5 до 7 пъти диагонала на екрана... Аз съм с 22" монитор и ако гледам филм от нормално разстояние - не мога да чета субтитрите и да гледам едновременно. За стая 3х5 (15м2) ако е празна и телевизора е в единият край, а гледащият в другия край, по диагонал - съм съгласен на максимум 37".
                              "jenshen73" и аз споделих същото, но го има и друго...Дали пък не одъртяваме :D ?
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Я колегата shikito да обясни, след толкова много "напътствия" ориентира ли се в света на теуевизорите или ще си купи китайски джиесем с ТВ тунер

Коментар

Working...
                                X