Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

100 000км

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

100 000км

Много ми е интересно всички собственици на автомобили в чужбина(Германия, Австрия, Италия, Холандия и т.н.) си продават колите когато станат на приблизително 100 000км или просто така ни се предоставят на нас, защото всяка втора кола, която е нов внос е с такъв пробег.
    Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato

Колите, дето се продават и са на 10-12 години определено не са на 100к км. От друга страна е съвсем нормално след 3 години да си продадеш колата. Това е така, защото до 3 години няма изискване за технически преглед, а както вероятно знаеш, в чужбината техническият преглед не е формален както в България.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Re: 100 000км

7or37o написа:
      Много ми е интересно всички собственици на автомобили в чужбина(Германия, Австрия, Италия, Холандия и т.н.) си продават колите когато станат на приблизително 100 000км или просто така ни се предоставят на нас, защото всяка втора кола, която е нов внос е с такъв пробег.
      С тези 100 000 км. стават банални. Ами поне да ни ги "доставят" на 200 000 км., че да си помислим, че аджеба сме взели кола с реални километри...А ако можеха милите коли да говорят...ееееех.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

В Пловдив с един колега от форума проверихме на една 7 годишна кола реалните километри.По борд беше на 134 000 (По спомен),на компа показа 234 000.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Миналата година като ходих до Германия,минах през Розенхайм и викам я да видим какво има тук като Колички.Ами че те повечето бяха на 200к км че и повече. Направи ми впечатление един VW Passat 2006 по килимоетраж 354к км, викам си някой в Бг ще го вземе на 54к км, така че това е лъжа и измама всичкото.

Коментар

Моята Темпра показваше 116 х км като я взех. Проверката показа 516 х км. Тогава беше на 14 год.Като гледам как аз без много много да карам и като знам колко е "голяма" България и навъртам по 25-30 х км на година... и как ония от Мюнхен за събота и неделя ходят на плаж в Италия - дори и на моите километри да карат...за 10 години минимум 250 хил.км ще навъртят. Ама МИНИМУМ.Така че тези 100 хил. км просто ги умножаваш по 3 и си по-близо до реалните.

Коментар

А как се проверяват реалните километри да питам аз?Излизат ли на диагностика с Виза?
              FIAT FORUM BULGARIA
              Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                А как се проверяват реалните километри да питам аз?Излизат ли на диагностика с Виза?
                И аз това щях да питам.
                Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                Ex.Opel Astra

Коментар

Моята когато е купих беше на 13 месеца и на 105000 км.Правете си изводите една кола на 12 г колко км ще е изминала
                  ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

А пък тати си продаде жигулата на 23 години и беше на 120 000 хиляди.Кажете как се разбират реалните километри де,всеки си ползва колата по различен начин.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ivanvanko написа:
                      Моята когато е купих беше на 13 месеца и на 105000 км.Правете си изводите една кола на 12 г колко км ще е изминала
                      Колега,това че ти си купил кола,която е била рент а кар или фирмена,не значи че всички коли са на толкова километри след 1 година!Аз пък моята я купих на 9 години и беше на скромните 31 000км.
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

и все пак...как се проверява на колко километра е колата( с какъв пробег ) в действителност
                        Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato

Коментар

Re: 100 000км

7or37o написа:
                          Отговора е много прост - така ни се предоставят на нас. Купуват евтин "кашон" на многокилометри и малко години и тук му връщат километража.Колите на малко километри са скъпи и там, затова логично няма как да дойдат тук.
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

dudulia написа:
                            ivanvanko написа:
                            Колега,това че ти си купил кола,която е била рент а кар или фирмена,не значи че всички коли са на толкова километри след 1 година!Аз пък моята я купих на 9 години и беше на скромните 31 000км.
                            Колега неискам да започвам спор,но само да вметна че няма човек който да живее от другата страна на берлинската стена и да си купува масова кола,която да седи паркирана пред дома и само да се мие и лъска.Там повечето хора работят на по 300 -400 км от дома си и това разстояние се минава всеки ден.
                            ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

ivanvanko написа:
                              Колега неискам да започвам спор,но само да вметна че няма човек който да живее от другата страна на берлинската стена и да си купува масова кола,която да седи паркирана пред дома и само да се мие и лъска.Там повечето хора работят на по 300 -400 км от дома си и това разстояние се минава всеки ден.
                              Искаш да кажеш, че повечето хора карат по 600-800 км. на ден до работа и обратно? Ами то колко пари трябва да печели този човек ,че да може да си позволи да плаща бензин за 800 км. ?Това е пълен абсурд!
                              SEAT Leon Cupra 300
                              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Working...
                              X