Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За какво всъщност правим застраховка ГО ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: За какво всъщност правим застраховка ГО ?

tomny написа:
    Освен това, нека не се лъжем, доволно "шикалкавене" има и от другата страна. Наскоро колега беше пуснал тема "как да излъжа застрахователя" - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=42452&start=0, която лично мен ме шокира с откровеността си.
    Ами - каквото повикало, такова се обадило. Макар, че тази тема в линка ме раздразни и мен.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Re: За какво всъщност правим застраховка ГО ?

jenshen73 написа:
      Lane Staley написа:
      snake написа:
      Пример: колона от автомобили на път за морето (или в града). Внезапно на пътното платно изскача куче и причинява верижна катастрофа при която се удрят 5 автомобила. Кой е виновен, кой е невинен, чий застраховател ще поеме щетите ?
      Не са ли виновни всички от първия назад
      Не, виновни са всички - първият, че се е движил с несъобразена скорост, а всички след него - поради същото + неспазване на безопасна дистанция. Кучето е най-малко виновен участник...
      Няма строго орепделено разстояние, което трябва да се държи между два автомобила. То трябва да е толкова, колкото ще ти е необходимо да спреш. Какво ще рече болдираното? Че и законите да спазваш в кварталана улица, и да изкочи дете между две коли, и да набиеш спирачки няма гаранция, че този зад теб ще мисли толкова бързко, колкото теб и, че ще държи такова разстояние, каквото му е нужно, за да спре и да не причини ПТП, а недай си Боже и по-лошо нещо. В квартала дори ми се е случвало да ми карат на "броня". Е, има си механизми да ги разкараш, но с цената да те халоса отзад. А сега по темата. Това с ГО е най-малкото в цялата държава. Винаги има вратички, които са оставени умишлено. Всичко е възразно с всички. Това е положението. Мафия с една дума.
      NOW: ???
      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

@svetkos_: Болдираното от теб означава, че не си внимавал, когато си ставал шофьор: Съобразена е тази скорост с която можеш да реагираш във всяка една възникнала ситуация и да не причиниш ПТП. Влизането в дупка с последствия - се наказва с фиш за "несъобразена скорост". Аз самият си имам едно на ум и на места, които не познавам - не шофирам с особено висока скорост - моят инструктор явно ме е учил добре, защото беше приятел, а не по обява - дори ме е прекарвал нееднократно с учебната кола покрай училища и спирки - за да ме научи да гледам не само пред колата, но и в страни и да свикна да съобразявам шофирането си и с пешеходците Не знам например колко от колегите знаят, че за изпръскан с вода пешеходец също има предвидено от ЗДП наказание
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
        X