Винаги съм приемал ГО като неизбежно зло, просто трябва да я направиш. Никога не съм се възползвал от нея, нито в ролята на потърпевш, нито като виновно лице. Оказва се, че наистина в някои случаи може да бъде неизбежно и безполезно зло. Току що гледах "Темата на НОВА". Изумен съм. Оказва се, че когато си виновен за причинено ПТП, ако има заведен и присъден от съда граждански иск, си остава за твоя сметка, незвисимо, че не си употребил алкохол. Причинил си ПТП, виновен си, имаш ГО, която е точно за такива случаи. Застрахователят обаче не е страна по делото ... Кратко и ясно, плащай 70 000 лв. Това пари ли са ?!Изобщо, ако те изкарат виновен за ПТП, ще плати ли наистина застрахователят вместо теб ? Аз си задавам съвсем сериозно този въпрос. Купуваме бентлитата на застрахователните босове или всичко е Ок ? Питам, защото например някои колеги са силно убедени, че плащат заплатите на държавните служители. Та и аз почвам да се чудя дали просто не плащам нечия заплата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За какво всъщност правим застраховка ГО ?
Collapse
X
-
И аз това се питам-защо плащаме?Два примера:карам към В.Търново след камион и изведнъж"пук" и стъклото се спука.Отивам при застрахователя.Отговора е-"трябвало е да спреш камиона,да попълните двустранния протокол и с него при нас".Втори пример:Пунтото се запали.Викам пожарната,угасиха го,щетите са основно при двигателя,дават ми протокол и пак при застрахователя.Отговора бе,че няма ПТП/няма от кого да си вземат парите/ и да духам супата.Е,за какво си даваме парите,тогава?PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
-
Re: За какво всъщност правим застраховка ГО ?
snake написа:Питам, защото например някои колеги са силно убедени, че плащат заплатите на държавните служители. Та и аз почвам да се чудя дали просто не плащам нечия заплата...
Коментар
-
Имам познат който от ГО на автомобил в който е пътувало детето му за получаване на трайно увреждане му изплатиха около 90000 лв.Адски мъки докато си вземе обезщетението обаче.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
snake написа:Оказва се, че когато си виновен за причинено ПТП, ако има заведен и присъден от съда граждански иск, си остава за твоя сметка, незвисимо, че не си употребил алкохол.
Коментар
-
Нищо не се плаща.Скоро се запознах с един пич от Бургас.Причинил смърт, макар и тройна експертиза да е доказала, че вина за ПТП няма.Така или иначе, осъден е условно, няма начин, смърт е.Роднините на пострадалия искат от момчето 130 000 лева кръвнина и съда им я присъжда.Застрахователя по договор би трябвало да изплати сумата и при среща с момчето, застрахователя заявява, че няма нищо против, ще я плати.Но ... ако пострадалите я поискат от него.Така или иначе, те са искали сумата от момчето и сега не искат да водят делото отново, за да се присъди, че сумата е дължима от застрахователя.По своему са си прави.И така ..."Ще платим, ама някой друг път.".:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Jivko Georgiev написа:Добре де аз винаги съм си мислел , че при каквито и да е обстовятелства ако имаш ГО , но си виновен за ПТП не ти се излаща нищо Или при ПТП от подобен вид ти се изплаща ?!?! Моля ви някой да ми обясниShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Някъде от нета го изкопах това: Застраховката "Гражданска отговорност" покрива отговорността на собствениците, държателите, ползвателите на МПС, както и на упълномощените от тях водачи, за причинените имуществени и неимуществени вреди на трети лица, свързани с притежаването и използването на МПС, за които застрахованите отговарят съгласно българското законодателство или законодателството на държавата, в която е настъпила вредата.А това по-долу пък е отговор на "Моите пари.бг" на зададен въпрос:Задължителната застраховка ,,Гражданска отговорностTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Изпуснах го това предаване по Нова, хем си бях намислил да го гледам.Не е възможно да не изплатят щети. Могат по закон да откажат в няколко случая - ако си карал пиян, ако колата ти е била открадната и с нея е причинено ПТП и още няколко.Няма как да стане това - съдът сам ще призове застрахователната компания, след като представиш валидна полица за ГО. (Най-малкото твоят адвокат ще го направи).Дори и да не стане това, ще си заведеш после на база решението на съда и полицата отделен иск към застрахователната компания.Ясно е, че застрахователите търсят под вола теле, само и само да не платят, но закона ги ограничава доста в случаите на ГО.
Коментар
-
snake написа:Изобщо, ако те изкарат виновен за ПТП, ще плати ли наистина застрахователят вместо теб ? Аз си задавам съвсем сериозно този въпрос.
Коментар
-
Immortal написа:Няма как да стане това - съдът сам ще призове застрахователната компания, след като представиш валидна полица за ГО. (Най-малкото твоят адвокат ще го направи).Дори и да не стане това, ще си заведеш после на база решението на съда и полицата отделен иск към застрахователната компания.Ясно е, че застрахователите търсят под вола теле, само и само да не платят, но закона ги ограничава доста в случаите на ГО.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Добре де, ако същия тоя човек за който пишете - ако е бил с гражданска на вноски и не е платил последната вноска? Защо не подходите с размислите си и от тази посока? Имам много познати, които си купуват ГО на 4 вноски, плащат първата заради полицата и стикера и останалите три ги забравят...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Immortal написа:snake написа:Изобщо, ако те изкарат виновен за ПТП, ще плати ли наистина застрахователят вместо теб ? Аз си задавам съвсем сериозно този въпрос.tomny написа:В такива случаи трябва да се призове застрахователната компания като страна още докато тече делото. Трябва да го направи [адвоката на] ответника. Тогава обикновено съда присъжда обезщетението да се изплати от застраховката. Сега варианта е иск към застрахователя.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар