Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

моята пък си харчи - 15 / 100 градско газ и около 11/100 на дълъг път. И какво от това? Затова пък (почти) никой не ме изпреварва . Е, случва се понякога да профучи някоя кола с 3000 кубика и 200 коня под капака покрай мен, но това се случва много рядко Всъщност колата може и по-малко да харчи, но обичам спортното шофиране, какво да направя ?!?

Коментар

разход

На моя дядо, успях да му сваля разхода до 9л газ на 100км извън града, ама при 90-110км/ч максимум.Ама в града само, наливам и карам, наливам и карам, а колко харчи
      Продавам на части :
      Mercedes 190 E, 1991
      Mercedes 190 D, 1988
      BMW 520i , 1994
      Renault 19 , 1.7i, 1991

Коментар

Immortal написа:
        моята пък си харчи - 15 / 100 градско газ и около 11/100 на дълъг път. И какво от това? Затова пък (почти) никой не ме изпреварва . Е, случва се понякога да профучи някоя кола с 3000 кубика и 200 коня под капака покрай мен, но това се случва много рядко Всъщност колата може и по-малко да харчи, но обичам спортното шофиране, какво да направя ?!?
        Какво съвпадение
        Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Последния пробег (до Рилския манастир) който правех с Мареата беше общо 270км, включващо около 15-20км софийско: разхода ми беше 5.3/100 (в литри 14.3 - дизел за целия преход). Да признавам си колеги, че италианката ми харчи много
          FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Даааа,само италианнските коли харчат много, те немските и френските хич.Даже като идеш на бензиностанция повръщат гориво,най-често бензин.Ами на автора на темата, предлагам да се разходи из другите форуми,Пежо,Ситроен,VW,Опел и т.н.Да сравни.Що ли не се заключи тази словоблудна тема!
            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

нека и аз да се поваля :D , значи относно фиатките и разхода, Имам темпра 1,6 имам я от една година и съм страшно доволен и като кола, икато комфорт, и като возия и разход.Наложи ми се няколко пъти да ходя до София значи Варна-София-Варна 65 лв. или 40 кг газ.Какво повече да иска човек. Като в този разход присъства и софийското градско А тези дни ходих до Шумен, и реших да не я жаля, че ми се стори задръстена малко от градското, затова яко 130-140-----6/10 супер, Даже останаха пари за бира :P :P
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
              сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

6/100 газ , грешката е моя
                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

И аз засекох днеска след срещата за пръв път откакто и сложих газ на кака Мара и резултатът е към 11 на 100 градско газ!Останах доволен защото ми говореха за някакъв разход от порядъка на 15 и косур....!

Коментар

Е колеги нормално е да харчат малко повече - те си и вървят повече.Дедрата ми 1.8 по сервизна книжка на градско и дават 10.Но пък си харчи масло повечко отколкото трябва.За това и побира повече масло А относно немските коли колко харчат - имах преди 2те Дедри една Вектричка 1.4 карбуратор - 75кс и харчеше градско пак 10 - пак по сервизна книжка Така че не може да се каже за нея - "нормална кола".Относно колите с малки двигатели - убедих се че малкия двигател не е гаранция за малък разход - всичко зависи от съотношението купе - двигател.Ето ви един пример който и на мен ми се струваше невероятен - същата тази вектра извънградско харчеше 6/100 за бензин говорем.Но пък от светофарите тръгвах с 2500-3000 оборота купето беше тежичко.Така че всичко е относително и не е до марката.Но предпочитам да си пълня честичко бензин и да изпитвам удоволствие от карането.

Коментар

колеги да ви кажа миналата горина като ходих до Русе си засекох 4 човека без багаш и дез много бързане 5.3 разход всичко даже с въртенето по Русе.. но рачдко минавах 110 защото беше леко хлъзгаво..В София да ви кажа че такова нещо като разход немам има моточас с зивинение ама ако съм решил че ще стигна само от точка А до точка Б без да се притеснявам от нищо друго мога без проблем да смъкна разход под 7.5.. Ама за целта марширута не трбва да минава през Бояна драгалевци Лозенец и други по високи места, и ми трбява много търпение тръгвам от 2ра следва директно 4-та и след малко като стане над 32км/ч директно 5та и седя и люпя семки.. Обаче ако требва да стигна за време съм си засичал разход 15.6 при положение че това е за 50км марширут и не съм падал с изключение на светофарите под 2500

Коментар

Ами не си признаваме че харчат яко щом си ги караме А поста над моя е супер момчето знае на кой завои(курва на руски) с кви километри да кара даже толкоз бързо се движи че все на 5 ако няма 6та разбира сеИ не му харчи въобще П.С Тя и моята така бе аз до безниноколонка не ходя а я оставям да работи по светофаритеи после ко да видя - пълен резевоар-
                        По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
                        Дедра Турбо Интеграле

Коментар

phoenix написа:
                          6/100 газ , грешката е моя
                          Страхотен разход колега.Значи на бензин ще ти гори 4л/100км апък ако я караш с 90км/ч ще ти падне на 2л/100км бензин.Да ти е жива и здрава колицата.Аз на мойта и слагам един пърцал нафта и тя само го мириши и върви да си ебеш майката голям самолет е

Коментар

Преди 20 години имах Трабант 601S и понеже го карах все из града сам то му махнах свеща на единия цилиндър затапих цилиндъра и така го карах само с един цилиндър все едно е Симсонка и вместо 4-5 литра ми гореше 2-3 литра :D :D :D
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

cinquecento sporting-8 in the sity cinquecento sporting-8 в града
                              селото се оказа точно в града

Коментар

коцев написа:
                                Преди 20 години имах Трабант 601S и понеже го карах все из града сам то му махнах свеща на единия цилиндър затапих цилиндъра и така го карах само с един цилиндър все едно е Симсонка и вместо 4-5 литра ми гореше 2-3 литра :D :D :D
                                Коцев като някоя мутра си излязал на снимката от аватара

Коментар

Working...
                                X