Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

me_to_u написа:
    Купе 1.8, 1150 кг+моите 95=10-11л. Н95 среден градски разход, ако това е много, здраве му кажи. :D
    жалиш го колега,тва не требва да пада под 5000 оборота просото срамота

Коментар

Selqatin написа:
      Прав си, така е, но ако можеше да покараш малко из Варна сега....Случва ми се дори да карам по километър-два на 2-ра! Такива дупки никога не е имало!

Коментар

Аз лично съм доволен от разхора който ми дава моето пунто извънградско 5.2/100 със 120 км/ч средна скороств софия зимата в големите студове най много съм засичал 9/100 иначе лятото 7.5 - 8/100 затова и все още несъм му сложил газова макар, се замислям
        PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Re: Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко

Иво написа:
          Карам Пунто 1,1 от 2 години.Разхода по книжка е-градско-8,9 л. Тъй като го карам на много кратки разстояния разхода зимата е не по-малко от 10,5-11 л.,а лятото-не по-малко от 10, а на дълъг път със 100 км/час-5,5 л.Отдавна съм се убедил,че италианските коли съвсем не се славят с икономичен разход.Нормално ли е кола 55 к.с. да харчи колкото прилична кола /не споменавам марка/, с обем 2000 куб. и мощност 160 -170 к.с. ?Имам колежка,която караше Браво 1,4. Беше се уплашила от него,къде ли не го води по сервизи-всичко си му беше наред,най-накрая се убеди,че наистина,нормално е да харчи много и веднага го продаде.Сигурно и аз ще го направя.
          Няма да се плашиш, разхода си е съвсем нормален за София.Щом като задръстванията по Цариградско вече започват от х. Плиска, а разстоянието от Орлов мост до пл. Македония (4 км) се изминава за около 20 минути, през тия 20 мин двигателя си работи....При такова движение Тойотата ми (Авенсис 2,0 D-4D, 116 к.с., 2004 година) гори 10-11 л нафта, даже Шкода Октавия 1,9 ТДИ(дето е бахти икономичната кола) изгаря около 9 литра нафта/100.Ланчата ми дето е близо 150 к.с. и 1600 кг гори на градско около 13-14 литра, това е положението.БМВ-то на един приятел, чисто ново 525 на 6 месеца от Камор, 192 к.с., гори около 18-20 л А98Н /100 софийско градско
          Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Наистина е от много голямо значение за разхода кой по какви маршрути се движи и къде зарежда също.
            PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Ами да ви кажа, преди карах Фиеста 1.1 (около 50 конски сили), харчеще до 4.5/100 извънградско, в София стигаше до 8 зимата...Сега карам Браво 113 коня, харчи 7-8 извънградско, 11-12 в София и смятам, че това е съвсем нормално и абсолютно си заслужават тия допълнителни 50-60% бензин за разликата в двете коли ...Всъщност днес платих и данъците - 12лв за Фиестата, 132 за Бравото Знаех, че разходите през годината ще са повече когато си го купувах ... вие не знаехте ли като си взимахте вашите ?... щото фиести гледам още се продават - който не му се дават 10л/100 в София трябва да кара бълха.
              Fiat Bravo GT -> дзверчето

Коментар

170 k.с. кола 10л/100км. градско :P Къде го дават това?Казвай да отивам и да си купувам такава кола!
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Mazgarev написа:
                  sev написа:
                  добреами генератора за кои консуматори смогва, без това да се отразява на работата на двигателя?
                  радиото и чистачките...
                  А фаровете?
                  Punto 1.1 SX 95г

Коментар

me_to_u написа:
                    Купе 1.8, 1150 кг+моите 95=10-11л. Н95 среден градски разход, ако това е много, здраве му кажи. :D
                    А? Ами моето 2,0 ми гори 10-10,5 градско, а извънградско при скорост около140 ми гори м/у 8 и 9 ? Защо твоето с по малка кубатура ще гори толкова?
                    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                    Porsche 944 S2
                    http://www.valmcrae.snimka.bg/
                    http://vbox7.com/user:val_mcrae
                    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

val_mcrae написа:
                      me_to_u написа:
                      А? Ами моето 2,0 ми гори 10-10,5 градско, а извънградско при скорост около140 ми гори м/у 8 и 9 ? Защо твоето с по малка кубатура ще гори толкова?
                      Вероятно щото във Варна има 100 пъти повече коли от КарловоВ София тва купе спокойно ще си изгаря около 12-13По-големите кубатури често са доста по-икономичниДа те питам, ти за колко време изминаваш 4 километра градско?Аз ги минавам за 20 мин.
                      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

BO написа:
                        170 k.с. кола 10л/100км. градско :P Къде го дават това?Казвай да отивам и да си купувам такава кола!
                        Aми моята е точно 170кс. и гори 13 навит ли си и :D :D :D А извън градско ми е давала 7.5 но ми е давала и 10 хехехе колко ти тежи крачето май май
                        По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
                        Дедра Турбо Интеграле

Коментар

pinko168 написа:
                          val_mcrae написа:
                          me_to_u написа:
                          Вероятно щото във Варна има 100 пъти повече коли от КарловоВ София тва купе спокойно ще си изгаря около 12-13По-големите кубатури често са доста по-икономичниДа те питам, ти за колко време изминаваш 4 километра градско?Аз ги минавам за 20 мин.
                          Аз говоря за градско каране в Град Пловдив, а за Карлово ми гори 9,5/100 !!!
                          Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                          Porsche 944 S2
                          http://www.valmcrae.snimka.bg/
                          http://vbox7.com/user:val_mcrae
                          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Selqatin написа:
                            me_to_u написа:
                            Почти съм сигурен приятелю,че като се бръкнеш за кола на стойност 30-35 ХИЛЯДИ лева няма да си на това мнение.Иначе банг ии за по 3-5хил.лева ще ги карам не с 5000 ами с 7000 оборота!!!!аре СТИГА ЕКСТРЕМАЛ!Ся, те моля не ми обяснявай колко коли си имал и кво там да не става спор пак!!
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Tо и на мене ми викаше авера под 4000 оборота да не пада турбина само да се чувало да свири.И сега авера кара с нова турбина и 2000лева назаде

Коментар

gdd55 написа:
                                Tо и на мене ми викаше авера под 4000 оборота да не пада турбина само да се чувало да свири.И сега авера кара с нова турбина и 2000лева назаде
                                Тя да е е златна тази турбина?
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X