Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко!

Карам Пунто 1,1 от 2 години.Разхода по книжка е-градско-8,9 л. Тъй като го карам на много кратки разстояния разхода зимата е не по-малко от 10,5-11 л.,а лятото-не по-малко от 10, а на дълъг път със 100 км/час-5,5 л.Отдавна съм се убедил,че италианските коли съвсем не се славят с икономичен разход.Нормално ли е кола 55 к.с. да харчи колкото прилична кола /не споменавам марка/, с обем 2000 куб. и мощност 160 -170 к.с. ?Имам колежка,която караше Браво 1,4. Беше се уплашила от него,къде ли не го води по сервизи-всичко си му беше наред,най-накрая се убеди,че наистина,нормално е да харчи много и веднага го продаде.Сигурно и аз ще го направя.

аз пък съм доволенградско около 10,5 през зиматаизвънградско при 100 - 5,5а тази кола за която гавориш 170 к.с. извънградско може и да харчи 5,5 при 100но в града...сигурен ли си, че на твоята всичко е о.к.?и ако стила ти на каране е агресивен, не очаквай нищо различно
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Re: Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко

Иво написа:
      Карам Пунто 1,1 от 2 години.Разхода по книжка е-градско-8,9 л. Тъй като го карам на много кратки разстояния разхода зимата е не по-малко от 10,5-11 л.,а лятото-не по-малко от 10, а на дълъг път със 100 км/час-5,5 л.Отдавна съм се убедил,че италианските коли съвсем не се славят с икономичен разход.Нормално ли е кола 55 к.с. да харчи колкото прилична кола /не споменавам марка/, с обем 2000 куб. и мощност 160 -170 к.с. ?Имам колежка,която караше Браво 1,4. Беше се уплашила от него,къде ли не го води по сервизи-всичко си му беше наред,най-накрая се убеди,че наистина,нормално е да харчи много и веднага го продаде.Сигурно и аз ще го направя.
      колега, кола 150-160 к.с. е невъзможно да харчи под 12-13/100! относно пунтото ти.. да си беше взел 90 коньовия модел - пак ще ти харчи толкова. две години карах уно 45-ца и под 8-9 в града и извън него не падаше! ако те успокоява и моята кола я дават малко над 13/100 да харчи, ама тоя разход дори не го и сънувам!
      "То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.

Коментар

според мене ,темите за разхода са толкова относителни и безсмилени ,колкото тези за всесезонните гуми . имах един москвич навремето ,харчеше 20 ,защото при едно ремонтче на карбуратора ми останаха в повече 2 жигльора и реших ,че може и без тях
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Много е важно как се кара колата Преди време имах Голфче 1.3карбуратор и си харчеше11/12 градско бензин без никакъв проблем. Малолитражките съм чувал и знам че ако ги настъпваш много харчат повече от мощна кола.

Коментар

Re: Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко

Иво написа:
            ...Нормално ли е кола 55 к.с. да харчи колкото прилична кола /не споменавам марка/, с обем 2000 куб. и мощност 160 -170 к.с.....
            Я ми я кажи тая "прилична" кола да си я купя веднага.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Пунто 1.2 - 60к.с. = 7л./100км градско

Коментар

Не съм съгласен с теб, че ФИАТ харчи много (за другите италианки незнам) Моето Пунто 1.2 Sporting 80 к.с харчи извънградско 5л, а смесено или със 130-140км/ч каране 6л. Градско не съм го засичал още Много зависи как ще си настроиш колата Ся ти харчи бая, но сигурно и ти върви доста За да ти харчи толкова, значи трябва само студена да е караш

Коментар

Тази твойта колежка незнам какви ти ги е говорила, но аз имам Брава 1.4 и проблем с разхода нямам! Това е и една от причините да съм влюбен в тази кола. Ако някой й е взел душата преди колежката, нищо чудно да създава проблеми и 100% не може да е наред ако харчи много.Аз знам че италианките харат малко, само някои модели на алфа със силно форсирани двигатели си позволяват по-голям разход.Може би това им е, че като се развалят нещо първо удря в разхода после към всичко останало...П.П.: При тези коли имай предвид че всяко пуснато нещо в колата харчи повече бензин. Най много харчи климатика, след това харчат много фаровете, дори и отоплението на задното стъко и огледалата харчи доста. За това ако караш с пуснати фарове това са ти 0.8л/100км
                  FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Сигурно за незнам кой път споменавам че старото ми пунто 55 харчеше около 7.5/100 градско газ в София, а уното -45 - 6/100 бензин. Бравата ми дава 8.5/100 пак газ, а бравото 1.4 - 10/100 газ.Такива общи изводи - особено за пунто 55 Fire са недопустими - това е двигател за 600000 км без ремонт!
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

добреами генератора за кои консуматори смогва, без това да се отразява на работата на двигателя?
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Някй знае ли на Типо Sedici какъв разход му дават?
                        Octavia RS
                        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Купе 1.8, 1150 кг+моите 95=10-11л. Н95 среден градски разход, ако това е много, здраве му кажи. :D

Коментар

sev написа:
                            добреами генератора за кои консуматори смогва, без това да се отразява на работата на двигателя?
                            радиото и чистачките...
                            FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Уважаеми колеги Тук сме се събрали любители и фенове на ФИАТ. Фиат се славят със стилен дизайн и бързи коли.Примерите в книжките са дадени спрямо икономични водачи.Всяка кола харчи толкова колкото я настъпиш. Пример. Моята кола. Извънградско.В книжката пише 4.3 извънградско. Да става - с 80-100. Нормално ми дава разход 5.6-5.8, в зависимост от желанието ми за бързо каране, но винаги над 120.Пак моята кола. Градско.В книжката пише 7. Става, ако няма задръствания, ако я чакам да загрее, ако няма дупки. Иначе 7.9 - 8.5.Това е положението - извън града всички Ние караме ФИАТ !!!, а в града трябва да се помолим на Бойко.
                              Analog Man...

Коментар

Working...
                              X