Карам Пунто 1,1 от 2 години.Разхода по книжка е-градско-8,9 л. Тъй като го карам на много кратки разстояния разхода зимата е не по-малко от 10,5-11 л.,а лятото-не по-малко от 10, а на дълъг път със 100 км/час-5,5 л.Отдавна съм се убедил,че италианските коли съвсем не се славят с икономичен разход.Нормално ли е кола 55 к.с. да харчи колкото прилична кола /не споменавам марка/, с обем 2000 куб. и мощност 160 -170 к.с. ?Имам колежка,която караше Браво 1,4. Беше се уплашила от него,къде ли не го води по сервизи-всичко си му беше наред,най-накрая се убеди,че наистина,нормално е да харчи много и веднага го продаде.Сигурно и аз ще го направя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко!
Collapse
X
-
Re: Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко
Иво написа:Карам Пунто 1,1 от 2 години.Разхода по книжка е-градско-8,9 л. Тъй като го карам на много кратки разстояния разхода зимата е не по-малко от 10,5-11 л.,а лятото-не по-малко от 10, а на дълъг път със 100 км/час-5,5 л.Отдавна съм се убедил,че италианските коли съвсем не се славят с икономичен разход.Нормално ли е кола 55 к.с. да харчи колкото прилична кола /не споменавам марка/, с обем 2000 куб. и мощност 160 -170 к.с. ?Имам колежка,която караше Браво 1,4. Беше се уплашила от него,къде ли не го води по сервизи-всичко си му беше наред,най-накрая се убеди,че наистина,нормално е да харчи много и веднага го продаде.Сигурно и аз ще го направя."То, правото, е като хубава кобила на пазара. Който има повече пари, той я купува..." Йордан Радичков.
Коментар
-
Re: Колеги, да си признаем вече-италианските коли харчат яко
Иво написа:...Нормално ли е кола 55 к.с. да харчи колкото прилична кола /не споменавам марка/, с обем 2000 куб. и мощност 160 -170 к.с.....VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Не съм съгласен с теб, че ФИАТ харчи много (за другите италианки незнам) Моето Пунто 1.2 Sporting 80 к.с харчи извънградско 5л, а смесено или със 130-140км/ч каране 6л. Градско не съм го засичал още Много зависи как ще си настроиш колата Ся ти харчи бая, но сигурно и ти върви доста За да ти харчи толкова, значи трябва само студена да е караш
Коментар
-
Тази твойта колежка незнам какви ти ги е говорила, но аз имам Брава 1.4 и проблем с разхода нямам! Това е и една от причините да съм влюбен в тази кола. Ако някой й е взел душата преди колежката, нищо чудно да създава проблеми и 100% не може да е наред ако харчи много.Аз знам че италианките харат малко, само някои модели на алфа със силно форсирани двигатели си позволяват по-голям разход.Може би това им е, че като се развалят нещо първо удря в разхода после към всичко останало...П.П.: При тези коли имай предвид че всяко пуснато нещо в колата харчи повече бензин. Най много харчи климатика, след това харчат много фаровете, дори и отоплението на задното стъко и огледалата харчи доста. За това ако караш с пуснати фарове това са ти 0.8л/100кмFIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
Сигурно за незнам кой път споменавам че старото ми пунто 55 харчеше около 7.5/100 градско газ в София, а уното -45 - 6/100 бензин. Бравата ми дава 8.5/100 пак газ, а бравото 1.4 - 10/100 газ.Такива общи изводи - особено за пунто 55 Fire са недопустими - това е двигател за 600000 км без ремонт!Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
Уважаеми колеги Тук сме се събрали любители и фенове на ФИАТ. Фиат се славят със стилен дизайн и бързи коли.Примерите в книжките са дадени спрямо икономични водачи.Всяка кола харчи толкова колкото я настъпиш. Пример. Моята кола. Извънградско.В книжката пише 4.3 извънградско. Да става - с 80-100. Нормално ми дава разход 5.6-5.8, в зависимост от желанието ми за бързо каране, но винаги над 120.Пак моята кола. Градско.В книжката пише 7. Става, ако няма задръствания, ако я чакам да загрее, ако няма дупки. Иначе 7.9 - 8.5.Това е положението - извън града всички Ние караме ФИАТ !!!, а в града трябва да се помолим на Бойко.Analog Man...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар