Днес времето във Варна най-после поотпусна малко и температурата надскочи 0*C. Съответно сняг, лед и всичко, което е от вода започна да преминава в течно състояние. Тук таме покривните конструкции са тип "скат" и ето нагледен пример защо не е добре като идея да паркирате близо до сгради с такъв покрив в ... подобното на днешното време:Снимките са на Рено Сеник (не са перфектни - снимани са с телефон) , което днес преместиха от "безопасно" място на това под скатния покрив. Човекът предизвика задръстване на улицата, много псувни и неколцина бутащи го. Пускам тази тема да предупредя всички колеги, които са (или ще) спрели близо до сграда с подобен покрив (скатен, наклон над 30 градуса). Снегът се топи и при подходящ наклон - тръгват градски лавини - опасни основно за собствениците на автомобили или евентуално преминаващи под подобни сгради. Живял съм в Родопите като ученик и там всеки зимен сезон ни предупреждаваха да не се движим/спираме близо до сгради поради опасност от точно подобни ситуации.Колегата собственик на Реното е на минус със предно панорамно стъкло, таван (цял) и задна чистачка - рамо + перо... Вероятно ще има и още щети...П.П. Всички снимки се хостват на нает от мен сървър.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо не е добре да паркираме под скатен покрив
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Мии като няма кой да се погрижи овреме да махне снежната маса от покрива... То даже не знам и кой носи отговорност за това, утре няма да е кола, ще е нечия глава... На ми се случвало докато си карам и от някое дърво да ми се стовари купчина сняг на стъклото. Освен, че е стряскащо ами и докато пуснеш чистачките може да стане белята...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
-
Преди две години по подобен начин пред моя блок пострада колата на приятел: ледено парче в предния джам. Интересното е, че една лелка ръчкаше с прът леда над козирката си от 14-тия етаж, а долу няколко човека и викаха да внимава, защото от входа излизат хора и има коли. Тя им тегли една майна и продължи да ръчка докато голямо парче лед се заби в стъклото. След извикаха полиция, ходиха при лелката и такива ми ти разправи...От подобен покрив при предишният снеговалеж преди Нова година пострада едно Браво от съседния вход: също строшено челно стъкло. На мен пък падащи парчета лед от горни етажи понякога ми разместват антената на Булсат и побеснявам!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Предната зима и моята бивша кола пострада по същия начин (Пежо 205). Слизам си аз пред блока в 6:30 сутрина (тъмно, студ и сняг) и си заварвам колата със счупен заден прозорец + счупена кора и огромна буца лед в багажника. Бях спрял успоредно на блока... Последсвията са ясни... Закъснях да сменя колегата, движих се 2 дена с найлон (понеже беше събота) и в понеделник 100 лв назад.... От тогава никога не спирам в близост до сгради в такъв сезон....Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
crush написа:Мии като няма кой да се погрижи овреме да махне снежната маса от покрива... То даже не знам и кой носи отговорност за това, утре няма да е кола, ще е нечия глава... На ми се случвало докато си карам и от някое дърво да ми се стовари купчина сняг на стъклото. Освен, че е стряскащо ами и докато пуснеш чистачките може да стане белята...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Да ти кажа трябва да си има отговорност за тая работа. Защото сигурно си спомняш, че при построяването на панелните блокове всички тераси са открити! И сулю и пулю почнаха да си ги затварят по последните етажи и така създават предпоставка за падащи ледове зимата на минаващите под балконите. Е, кой мислиш трябва да им ги почиства, аз ли? Или да ходя с високо вдигната глава и да следя да не ме лумне някоя буца лед? Или тия магазинчета, дето ги правят на по един етаж с наклон на покрива към входовете им?? Аз не знам тия инженери малоумни ли са да проектират така постройката?! Поне продавачите там си мислят за клиентите и периодично се качват да си измитат снега от покривите...www.CarProfi-BG.com
Коментар
-
Вярно търсиш отговорник... Да, живущите от входа са виновни, че не са си изчистили покрива... и да... аз съм виновен, че предупреждавам...Навремето в Родопите - в град Рудозем смениха всички керемиди по покривите с ламарина и сложиха оградна мрежа, която да задържа снега - познай колко ефективно беше това... Най-голямата отговорност е личната, а не да търсиш под вола теле... Твърдиш, че си млад и мислещ напредничаво - защо все някой трябва да ви пази? А и не видях никаква логика с остъклените тераси и леда - на моята остъклена от сульо тераса лед извън нея не се събира.Steliyan's Life!
Коментар
-
Хубаво е, че има такава тема, защото утре пак някой ще изреве, че си оставил колата непокътната, но я намерил с щета! В този случай паркиралият неправилно, както и този с опасния покрив са нарушители! Когато обаче си паркираш на място отредено за това, а отгоре се стоварят парчета лед вина има собственика на покрива, а това че някой не е съобразил, къде да паркира сме го обсъждали в други теми. Между другото пострада ли колата ми от подобна случка директно застрахователите ми ще се занимават с виновника, а не аз. Безотговорността на българина е пословична така, че едва ли, като в белите държави ще си монтира отоплители на покривните конструкции. Лошото е, че както ледените парчета падат на колите ни, така може и върху нечия глава да се стоварят...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
jenshen73 написа:Най-голямата отговорност е личната, а не да търсиш под вола теле... А и не видях никаква логика с остъклените тераси и леда - на моята остъклена от сульо тераса лед извън нея не се събира.www.CarProfi-BG.com
Коментар
-
Vladim написа:Хубаво е, че има такава тема, защото утре пак някой ще изреве, че си оставил колата непокътната, но я намерил с щета! В този случай паркиралият неправилно, както и този с опасния покрив са нарушители! Когато обаче си паркираш на място отредено за това, а отгоре се стоварят парчета лед вина има собственика на покрива, а това че някой не е съобразил, къде да паркира сме го обсъждали в други теми. Между другото пострада ли колата ми от подобна случка директно застрахователите ми ще се занимават с виновника, а не аз. Безотговорността на българина е пословична така, че едва ли, като в белите държави ще си монтира отоплители на покривните конструкции. Лошото е, че както ледените парчета падат на колите ни, така може и върху нечия глава да се стоварят...ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:... Как си представяш се чисти циглен покрив с десет етажа височина?????? Май си нямаш реална представа за живота на мравките ....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Humppa
Малко или много проектантите на тази къща имат вина ако не са предвидипи поставяне на снегозадържатели на покрива, или строителят/собственикът, ако си го е спестил. Преди 2 години от покрива на къщата падна една буца лед около 200-300 кг и се разби до мен. Беше въпрос на 2-3 секунди и щеше да ме смачка като кюфте... Наистина трябва да се внимава!
Коментар
-
Аз пък искам някой да осъди живущите в кооперацията от която се свлече снега..., ако младежа със смачканият покрив няма Каско - ще осъди на зимата вятъра. Единственото, което е разумно да се направи в подобна ситуация е да се отцепи с предупредителни ленти опасният район и вече който иска да паркира - да го прави на собствена отговорност. Във Варна няма как да има проектанти знаещи за нещо подобно на снегозъдържатели (не, че има такъв термин и не, че същите мрежи монтирани с цел да държат снега имаха някакъв реален ефект). Варна не е снежен район по принцип, а това, че пада толкова много сняг напоследък се дължи на глобалното "затопляне"...Steliyan's Life!
Коментар
-
Айдеее, пак стана от мравката слон... В крайна сметка изводът е да спираме по-далеч от сгради, всички са съгласни. Аз съм пас вечеwww.CarProfi-BG.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар