Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо не е добре да паркираме под скатен покрив

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо не е добре да паркираме под скатен покрив

Днес времето във Варна най-после поотпусна малко и температурата надскочи 0*C. Съответно сняг, лед и всичко, което е от вода започна да преминава в течно състояние. Тук таме покривните конструкции са тип "скат" и ето нагледен пример защо не е добре като идея да паркирате близо до сгради с такъв покрив в ... подобното на днешното време:Снимките са на Рено Сеник (не са перфектни - снимани са с телефон) , което днес преместиха от "безопасно" място на това под скатния покрив. Човекът предизвика задръстване на улицата, много псувни и неколцина бутащи го. Пускам тази тема да предупредя всички колеги, които са (или ще) спрели близо до сграда с подобен покрив (скатен, наклон над 30 градуса). Снегът се топи и при подходящ наклон - тръгват градски лавини - опасни основно за собствениците на автомобили или евентуално преминаващи под подобни сгради. Живял съм в Родопите като ученик и там всеки зимен сезон ни предупреждаваха да не се движим/спираме близо до сгради поради опасност от точно подобни ситуации.Колегата собственик на Реното е на минус със предно панорамно стъкло, таван (цял) и задна чистачка - рамо + перо... Вероятно ще има и още щети...П.П. Всички снимки се хостват на нает от мен сървър.
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Мии като няма кой да се погрижи овреме да махне снежната маса от покрива... То даже не знам и кой носи отговорност за това, утре няма да е кола, ще е нечия глава... На ми се случвало докато си карам и от някое дърво да ми се стовари купчина сняг на стъклото. Освен, че е стряскащо ами и докато пуснеш чистачките може да стане белята...
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Преди две години по подобен начин пред моя блок пострада колата на приятел: ледено парче в предния джам. Интересното е, че една лелка ръчкаше с прът леда над козирката си от 14-тия етаж, а долу няколко човека и викаха да внимава, защото от входа излизат хора и има коли. Тя им тегли една майна и продължи да ръчка докато голямо парче лед се заби в стъклото. След извикаха полиция, ходиха при лелката и такива ми ти разправи...От подобен покрив при предишният снеговалеж преди Нова година пострада едно Браво от съседния вход: също строшено челно стъкло. На мен пък падащи парчета лед от горни етажи понякога ми разместват антената на Булсат и побеснявам!
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Предната зима и моята бивша кола пострада по същия начин (Пежо 205). Слизам си аз пред блока в 6:30 сутрина (тъмно, студ и сняг) и си заварвам колата със счупен заден прозорец + счупена кора и огромна буца лед в багажника. Бях спрял успоредно на блока... Последсвията са ясни... Закъснях да сменя колегата, движих се 2 дена с найлон (понеже беше събота) и в понеделник 100 лв назад.... От тогава никога не спирам в близост до сгради в такъв сезон....
        Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
        Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

А виждали ли сте Витара на 2г. как й се сгъва покрива от поднал сняг? Това се случи на един познат и беше болен, защото и покрива от който падна снега беше на неговата къща.
          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
          Ex.Opel Astra

Коментар

crush написа:
            Мии като няма кой да се погрижи овреме да махне снежната маса от покрива... То даже не знам и кой носи отговорност за това, утре няма да е кола, ще е нечия глава... На ми се случвало докато си карам и от някое дърво да ми се стовари купчина сняг на стъклото. Освен, че е стряскащо ами и докато пуснеш чистачките може да стане белята...
            Отговорност? Предвид, че това падна от покрива на шестетажна кооперация върху кола неправилно паркирана до нея... На тротоара нямаше грам щета, но това е друга тема...Във Варна преди 2 години като падна козирката на банката върху студентката - веднага наскачаха за "отговорници"... Според мен никой не беше виновен за ситуацията, освен строителя, който не беше хидроизолирал покрива на сградата и самата козирка, водата е замръзнала в пукнатините и е отпрала иначе здравата конструкция... Общината си изми ръцете, като "разпореди" всички кооператори с опасни козирки да ги съборят (или укрепят) за собствена сметка или общината ще ги събори, но ще вземе парите от кооператорите... цирк, пълен...На Българина - дай му да търси отговорници... ланската градушка като "изби" една камара коли - пак отговорници се търсеха...
            Steliyan's Life!

Коментар

Да ти кажа трябва да си има отговорност за тая работа. Защото сигурно си спомняш, че при построяването на панелните блокове всички тераси са открити! И сулю и пулю почнаха да си ги затварят по последните етажи и така създават предпоставка за падащи ледове зимата на минаващите под балконите. Е, кой мислиш трябва да им ги почиства, аз ли? Или да ходя с високо вдигната глава и да следя да не ме лумне някоя буца лед? Или тия магазинчета, дето ги правят на по един етаж с наклон на покрива към входовете им?? Аз не знам тия инженери малоумни ли са да проектират така постройката?! Поне продавачите там си мислят за клиентите и периодично се качват да си измитат снега от покривите...
              www.CarProfi-BG.com

Коментар

Вярно търсиш отговорник... Да, живущите от входа са виновни, че не са си изчистили покрива... и да... аз съм виновен, че предупреждавам...Навремето в Родопите - в град Рудозем смениха всички керемиди по покривите с ламарина и сложиха оградна мрежа, която да задържа снега - познай колко ефективно беше това... Най-голямата отговорност е личната, а не да търсиш под вола теле... Твърдиш, че си млад и мислещ напредничаво - защо все някой трябва да ви пази? А и не видях никаква логика с остъклените тераси и леда - на моята остъклена от сульо тераса лед извън нея не се събира.
                Steliyan's Life!

Коментар

Хубаво е, че има такава тема, защото утре пак някой ще изреве, че си оставил колата непокътната, но я намерил с щета! В този случай паркиралият неправилно, както и този с опасния покрив са нарушители! Когато обаче си паркираш на място отредено за това, а отгоре се стоварят парчета лед вина има собственика на покрива, а това че някой не е съобразил, къде да паркира сме го обсъждали в други теми. Между другото пострада ли колата ми от подобна случка директно застрахователите ми ще се занимават с виновника, а не аз. Безотговорността на българина е пословична така, че едва ли, като в белите държави ще си монтира отоплители на покривните конструкции. Лошото е, че както ледените парчета падат на колите ни, така може и върху нечия глава да се стоварят...

Коментар

jenshen73 написа:
                    Най-голямата отговорност е личната, а не да търсиш под вола теле... А и не видях никаква логика с остъклените тераси и леда - на моята остъклена от сульо тераса лед извън нея не се събира.
                    Абе аз лично ако реша да обгазя мазетата, за да убия плъховете и ти се натровиш, влизайки отговорността ще е лична - да не си влизал. Да, ама не е така. Или все едно като монтирам климатик в центъра дай да не пазя паркиралите по тротоара коли, защото видиш ли са в нарушение - кво праат там?! Ама аз или колегата висим с торбите да събираме падащите парчета бетон/тухла... Така се прави, така трябва и хората да си почистват покривите, за да не пострада някой.Ми няма да видиш логика като не си на последния етаж. Говорех конкретно за закриването на тераси на последния етаж, чиито покриви се правят тип "скат".П.П. Евалата на съседката от съседния ход, която преди малко се беше качила на блока да чисти снега от покрива на терасата си, а синът й стоеше долу и предупреждаваше хората да не минават отдолу, докато не почистят снега и висулките. Затова говорех!
                    www.CarProfi-BG.com

Коментар

Vladim написа:
                      Хубаво е, че има такава тема, защото утре пак някой ще изреве, че си оставил колата непокътната, но я намерил с щета! В този случай паркиралият неправилно, както и този с опасния покрив са нарушители! Когато обаче си паркираш на място отредено за това, а отгоре се стоварят парчета лед вина има собственика на покрива, а това че някой не е съобразил, къде да паркира сме го обсъждали в други теми. Между другото пострада ли колата ми от подобна случка директно застрахователите ми ще се занимават с виновника, а не аз. Безотговорността на българина е пословична така, че едва ли, като в белите държави ще си монтира отоплители на покривните конструкции. Лошото е, че както ледените парчета падат на колите ни, така може и върху нечия глава да се стоварят...
                      Добре бе,господине,а представете си,че паркирате колата си пред блока,в който живееш,който е с циглен покрив...от него се изсипе сняг и пръсне джама ти,тогава кой е виновен Може би ти като един от живущите в тая сграда и не си си очистил покрива Как си представяш се чисти циглен покрив с десет етажа височина?????? Май си нямаш реална представа за живота на мравките И понеже аз ходя всеки ден по чуждите покриви(не с цел да ги чистя) ще те попитам кой нормален човек ще се качи на скатен покрив когато той е мокър ,камо ли когато има сняг? Имах колега от кабелната,който едва не се уби от подобно качване. Със всички си акъл се качил да пуска кабел на снега,естествено се хлъзнал и тръгнал към ръба и единствено шанса му помогнал да спре на самия улук,който се оказал достатъчно здрав да издържи тежестта му. Айде като говориш пак глупости,първо мисли.....или не по добре ела и паркирай пред дома и после ме съди,да видим как ще ти се хиля със четирибуквието си в съда А това с "отоплителите" как си го представяш? Аз взимам 800лв заплата,240 ми е наема,130 заема с остатъка поддържам колата която ми е нужна и се храня....и къде в уравнението има място за пари за "отоплители" на циглите??? Или да взема да наклада огън на тавана
                      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                        ... Как си представяш се чисти циглен покрив с десет етажа височина?????? Май си нямаш реална представа за живота на мравките ....
                        Знеш ли колко ми дреме, как се чисти покрив? Още по-малко ми дреме дали застрахователя ми, полицията, или никой няма да се разправя с теб важното е, че ще имам обезщетение за счупеното стъкло, ако имам неблагоразумието да спра под покрива ти. Мисля, че имам по-добра представа за нещата от живота от теб и не мисля еднопластово. Ако недай си боже висулка от покрива ти падне на главата на дете и го убие, кой ще е виновен? Детето, че е минало под покрива ти ли, или зимата, че създава лед?

Коментар

Малко или много проектантите на тази къща имат вина ако не са предвидипи поставяне на снегозадържатели на покрива, или строителят/собственикът, ако си го е спестил. Преди 2 години от покрива на къщата падна една буца лед около 200-300 кг и се разби до мен. Беше въпрос на 2-3 секунди и щеше да ме смачка като кюфте... Наистина трябва да се внимава!

Коментар

Аз пък искам някой да осъди живущите в кооперацията от която се свлече снега..., ако младежа със смачканият покрив няма Каско - ще осъди на зимата вятъра. Единственото, което е разумно да се направи в подобна ситуация е да се отцепи с предупредителни ленти опасният район и вече който иска да паркира - да го прави на собствена отговорност. Във Варна няма как да има проектанти знаещи за нещо подобно на снегозъдържатели (не, че има такъв термин и не, че същите мрежи монтирани с цел да държат снега имаха някакъв реален ефект). Варна не е снежен район по принцип, а това, че пада толкова много сняг напоследък се дължи на глобалното "затопляне"...
                            Steliyan's Life!

Коментар

Айдеее, пак стана от мравката слон... В крайна сметка изводът е да спираме по-далеч от сгради, всички са съгласни. Аз съм пас вече
                              www.CarProfi-BG.com

Коментар

Working...
                              X