Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с телевизор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefanaki написа:
    Проблемите се задълбочават, понеже се оказва че телевизора не може да търси сигнал в във всички обхвати. Това се дължи на факта, че е внесен от Англия. Само с подмяна на тунер няма да стане, трябва да се влиза в системни настройки и там да се "бутне" нещо.На този етап съм разбрал, че ако с настройките не стане нищо, сегашния тунер е UR1316R/A I-3 трябва да се подмени. Но като гледам че тези тунери са около 60 евра...............Ще видя утре какво ще мога да направя и ще пиша пак.
    Колега имаш сериозен проблем.Айде тунер може да се спретне за около 10 лв.,но трябва да се види процесора,паметта(евентуално да се презапише с друга версия),както и управляващите шини на тунера(ако е нужно добавяне на елементи по шасито).Най добрият и безболезнен вариант за теб е да използваш друг ВЧ приемник за ТВ сигнал,а телевизора да го ползваш като монитор по ниска честота,както няколко пъти те посъветваха по горе.

Коментар

KrIv написа:
      ogi28b написа:
      maskarata написа:
      Ако колегата минава покрай Пловдив да се обади и ще му го оправя за без пари, само че някой трябва да го свали тоя тунер. Офертата с куриера не ме кефи.
      Колега, не се засягай, ама на това исках да наблегна - много е лесно да си на разстояние и да кажеш "това се прави супер лесно", ама хайде направи го за твоя сметка, и той ще ти плати като види резултата? То малко заприличва на сервизите - правят ти ремонт на нещо за 500 лева, ама проблема не е там, но не го правят първо за тяхна сметка, а те карат да си купиш частите, и като се види че е друг проблема, после тия части си ги завираш отзад, а на тях им е през макароните че си набил 500 лева....
      Че кой плаща за несвършена работа?Само лаиците... :D :D
      Вижте сега, не съм се предлагал на никой да му върша услуга за пари или каквото и да било. Просто казах че работата не е трудна (колегата Коцев може да потвърди) и става бързо защото съм правил това нещо няколко пъти. Не знам защо колегата Оги реши, че трябва да се заема с това и почна да ме обвинява, че не искам да поема отговорност. Не може ли просто да споделя мнение. Това че пиша тук и давам чат-пат съвети не значи че съм длъжен да правя каквото и да било.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
        Разгледай в този форум, някой го е мъчил този тунер, а пък друг е дал негов аналог на цена от 11лв. - http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?...c6be5a655b8ba0
        Моя тунер е същия (поне на външен вид). Сега вече е късно да ровя пак по телевизора. И утре е ден
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

maskarata написа:
          KrIv написа:
          ogi28b написа:
          maskarata написа:
          Ако колегата минава покрай Пловдив да се обади и ще му го оправя за без пари, само че някой трябва да го свали тоя тунер. Офертата с куриера не ме кефи.
          Колега, не се засягай, ама на това исках да наблегна - много е лесно да си на разстояние и да кажеш "това се прави супер лесно", ама хайде направи го за твоя сметка, и той ще ти плати като види резултата? То малко заприличва на сервизите - правят ти ремонт на нещо за 500 лева, ама проблема не е там, но не го правят първо за тяхна сметка, а те карат да си купиш частите, и като се види че е друг проблема, после тия части си ги завираш отзад, а на тях им е през макароните че си набил 500 лева....
          Че кой плаща за несвършена работа?Само лаиците... :D :D
          Вижте сега, не съм се предлагал на никой да му върша услуга за пари или каквото и да било. Просто казах че работата не е трудна (колегата Коцев може да потвърди) и става бързо защото съм правил това нещо няколко пъти. Не знам защо колегата Оги реши, че трябва да се заема с това и почна да ме обвинява, че не искам да поема отговорност. Не може ли просто да споделя мнение. Това че пиша тук и давам чат-пат съвети не значи че съм длъжен да правя каквото и да било.
          Аз съм съгласен с теб и те разбирам,ама като гледам ogi28b май е против добрите съвети.

Коментар

С ремонт на телевизори се занимавам от 1971г. Най добрия вариант е срещу 56лв от магазините на Пасат да си закупиш ей това нещо в линка . Аз поне за клиенти съм закупил над 20-30 броя такива и работят чудесно. Щом телевизора е внос от Англия, то само със смяната на нов тунер няма да стане а се извършват редица и други операции които ще ти струват по скъпо. А това дето ти препоръчвам си го поставяш сам сядяш, гледаш и пей сърце. :D http://www.pasatbg.com/jsp/showBigPi...560&picExist=1
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
              С ремонт на телевизори се занимавам от 1971г. Най добрия вариант е срещу 56лв от магазините на Пасат да си закупиш ей това нещо в линка . Аз поне за клиенти съм закупил над 20-30 броя такива и работят чудесно. Щом телевизора е внос от Англия, то само със смяната на нов тунер няма да стане а се извършват редица и други операции които ще ти струват по скъпо. А това дето ти препоръчвам си го поставяш сам сядяш, гледаш и пей сърце. :D http://www.pasatbg.com/jsp/showBigPi...560&picExist=1
              Доста добро решение, но се чудя дали изобщо си заслужава цялото начинание предвид това че след 1-2 години няма да има аналогово излъчване. Най-добре цифров приемник към някоя кабеларка.
              Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Телевозирът е ремонтиран и вече работи.Първо му споихме букса ( да може да включим кабела) и после в системните настройки разрешихме всички обхвати и оправихме настройките за звука.Благодаря на колегите коцев и maskarata за оказаното съдействие.
                Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                X