Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искам съвет за покупка на Фиат Купе

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Искам съвет за покупка на Фиат Купе

колеги харесал съм си ето това фиатче даите съвети какво да гледам колко би ми струвало боядисването отпред..благодаря ви предварително за мненията и препораките..http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...970&f1=detailsРедактирано заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    ВСЯКА ПРАВА ДРАГ,ВСЕКИ ЗАВОЙ ДРИФТ...
    (FiAT Coupe TuRb0 & BmW ///M5)

Ами първото нещо е, че като идеш трябва да си направиш устата да ти свали от цената, заради боята. Другите неща са да я огледаш обстойно за разни скрити кахъри. Виж добре салона, волана, педали, скоростен лост по тях си личи дали е карана много или не. По двигателя гледай да няма течове по капака на главата, да не подлизва от някъде, ако можеш легни под нея виж дали няма и теч от скоростите. Поогледай на око до колкото е възможно да се види отреп тампони маншони и.т.н. Запали колата, остави я да работи, да влезе в режим виж дали ще пусне перката. Накарай някой да влезе вътре, да я поизреже и виж дали не гори масло отзад. След като загрее двигателя добре, бръкни с пръст в ауспуха, ако е мазен значи гори масло, ако е сух е добре. Общо взето е това, но се пазари до последно! За боядисването мисля, че ако имаш познат няма да ти вземе повече от 200лв. плюс боята и материалите...
    Вчера е минало, днес е подарък, а утре загадка!

Коментар

Murphy написа:
      Ами първото нещо е, че като идеш трябва да си направиш устата да ти свали от цената, заради боята. Другите неща са да я огледаш обстойно за разни скрити кахъри. Виж добре салона, волана, педали, скоростен лост по тях си личи дали е карана много или не. По двигателя гледай да няма течове по капака на главата, да не подлизва от някъде, ако можеш легни под нея виж дали няма и теч от скоростите. Поогледай на око до колкото е възможно да се види отреп тампони маншони и.т.н. Запали колата, остави я да работи, да влезе в режим виж дали ще пусне перката. Накарай някой да влезе вътре, да я поизреже и виж дали не гори масло отзад. След като загрее двигателя добре, бръкни с пръст в ауспуха, ако е мазен значи гори масло, ако е сух е добре. Общо взето е това, но се пазари до последно! За боядисването мисля, че ако имаш познат няма да ти вземе повече от 200лв. плюс боята и материалите...
      Нали не вярваш, че някой ще го остави да тества колата толкова, че да загрее в тоя студ? И предвид, че е бензинка - ауспуха в първите 10-15 минути ще е мокър - заради конденза, който ще образува... А и се съмнявам, да не е достатъчно измита и почистена, че да личат течове и подобни...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега,т.к. си от София ти препоръчвам да вземеш колата и да я закараш на доверен сервиз и да и направят една диагностика.Почти със сигурност двигателя няма да е омаслен,защото ще е измит.Дори и да има теч,то той се отстранява и това не трябва да е определящо при купуване на една кола.Диагностиката струва около 30-40 лева и си струва,защото може да те предпази от наливане на няколко хиляди в последствие.За София добър диагностик е Бобо.Препоръчвам ти да отидеш при него за да знаеш какво да очакваш от тази кола,като бъдещи разходи.Координатите му ги има в раздел сервизи и магазини.
        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Аз още преди да си взема бравото преди година и нещо - две оглеждах и купетата. Там обаче ценичките бяха космически като това въпросното му искаха първоначално 4999лв. Това ти казвам преди около 2 години. Мисля, че толкова беше сумата. Тая обява реално се върти от много ама наистина много време в мобилето. А и за толкова време никой да не е погледнал колата сигурно има нещо. При положение, че винаги е била една от най-ниските оферти. Може и да се залъгваме само по външният вид, но докато някой от форума не е погледне нищо сигурно няма. Само ми е интересно как за толкова време не успяха да и ударят една боя. Пък те джамбазите си имат хора тъй, че няма да им излезне солено. А по-въпроса с метановата уредба..... Незнам само ако беше пазена колата такъв външен вид ли щеше да има и дали щяха да и свалят бутилките. Всеки знае, че някоя кола като се дава без пари се сваля всичко възможно от нея. п.п. Ако ти е на сърце и най-големият дръгел да е вземай е, но следи обявите във форума за тия пари имаше много хубави купета, че и по-ниски ценички даже, то на тая само екотаксата е 200лв. отделно регистраций щуротий. Поздрави!
          MB 280 S W108 67' - pickUp
          MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
          ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
          Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
          office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

6оядисването при нас ще е 270лв. всичко.п.с. Аман от тия снимки с размери на пощенска марка.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

темата вече може да се заключва,сдобих се с coupe 2000-16v-TURBOп.с.колега dudulia можеш ли да ми дадеш линк с данните на Бобо?

Коментар

fiatcoupe1.8 написа:
                темата вече може да се заключва,сдобих се с coupe 2000-16v-TURBOп.с.колега dudulia можеш ли да ми дадеш линк с данните на Бобо?
                http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=51 Честито http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42549
                Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                  fiatcoupe1.8 написа:
                  http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=51 Честито http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42549
                  благодаря колега.

Коментар

Working...
                  X