jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за PC :)
Collapse
X
-
-
Смятах да не те удостоявам с отговор, защото много наподобяваш на един бивш творец в тоя форум - МъртвияСамолет.Значи - програмите четат данните от хардуерния монитор, който с думи прости е едно АЦП - аналогово-цифров преобразувател - от датчиците доставя информация до софтуера за температури и напрежение. Предвид, че си говорим вече на ТИ, ще ти пусна една снимка на текущият ми хардуер, като информацията е свалена с помощта на относително най-точното приложение. А ти като по-начетен ще ми кажеш как 12V линия може да е... 6.64V , а 5V линия - 3.77. Всички напрежения измерени с уред са в нормите си. Температурите не ги коментирам - с 45W процесор съм, полупасивно охлаждане и е нормално да са ниски. Забележи обаче разликата между двете ядра... И пак ела да си "говорим" за топло-студено-по-студено.П.П. И след като производителя е изчислил, че пасивното охлаждане е достатъчно - аз не бих си сложил бръмчилник само за да свали с 3-5* температурата. Направих грешката, както виждаш на снимката, да си включа предния вентилатор - 1200 оборота ми вадят нервичките с едно постоянно бучене... утре ако ми остане време ще го подменя с бавнооборотен или ще сложа един потенциометър.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
То ми е пределно ясно , че информацията не е точна ...явно съм те разбрал погрешно от предния пост искал си точно това да кажеш , но както и да е няма значение И все пак какво стана с компютъра П.П Не го знам този самолет , но пък ти много приличаш на един познат само където си по - възрастен
Коментар
-
r51 написа:Загрява ти много видеокартата. Просто и сложи един вентилатор.Steliyan's Life!
Коментар
-
Продал съм поне 1500 видеокарти. Имал съм случаи на чисто нова, ASUS, MSI, XFX с пасивно охлаждане, без да е натоварена, толкова грее че буквално неможеш да я пипнеш. Пускаш една игра и компа умира. Като се сложи вентилатор и всичко се оправя. От опит го казвам и аз съм се чудил как така не е пресметнато това.jenshen73 написа:r51 написа:Загрява ти много видеокартата. Просто и сложи един вентилатор.
Коментар
-
Продължавам да се чудя какво правиш в България, а не си отишъл в някоя от изброените фирми да им продаваш акъл как да си сметнат термичните разтоварвания на видеокартите... ... най-чудно ми е обаче, защо ги продаваш тези дефектни видеокарти "побългарени" вместо да потърсиш гаранционните им условия и да се възползваш от тях?Steliyan's Life!
Коментар
-
Ще продавам каквото си искам и ще се възползвам от каквото си поискам! Темата беше как колегата да си оправи компютъра а не какъв професор си ти!Отговорих му кратко и ясно а ти спамиш ли спамиш...jenshen73 написа:Продължавам да се чудя какво правиш в България, а не си отишъл в някоя от изброените фирми да им продаваш акъл как да си сметнат термичните разтоварвания на видеокартите... ... най-чудно ми е обаче, защо ги продаваш тези дефектни видеокарти "побългарени" вместо да потърсиш гаранционните им условия и да се възползваш от тях?
Коментар
-
Може да е дефект не е изключено дадох 200 лева за видео карта и до ден днешен това са 2 години в никой сервиз немогат да и открият дефекта Е дадох още 200 за нова и сега всичко работи нормалноП.П За тези 2 години съм пробвал какво ли не ... просто не можах да намеря нито аз нито "специалистите" дефекта
Коментар
-
Много често прегаря топлопроводящата паста между охладителя и чипа. Така той загубва качествата си и вмето да е топлопроводящ слоя, става обратното. Също така не е изключено и повреда на стабилизаторите по напрежение в самата карта и тя да прегрява от по високи такива. Аз не разбрах дали само видеото прегрява но и това го има. Виж и в биоса дали някой не я е овърклонал тая карта или са завишени напреженията. Ако има опция то пробвай с по-ниски такива. Така отдалеч е трудно да се диагностицира и аз лично не бих се обвързал със крайни съвети. И все пак я кажи каква е тая карта и ще видим на какви температури е изчислена.Fiat Marea TD100
Коментар
-
iuly_vn написа:Много често прегаря топлопроводящата паста между охладителя и чипа. Така той загубва качествата си и вмето да е топлопроводящ слоя, става обратното. Също така не е изключено и повреда на стабилизаторите по напрежение в самата карта и тя да прегрява от по високи такива. Аз не разбрах дали само видеото прегрява но и това го има. Виж и в биоса дали някой не я е овърклонал тая карта или са завишени напреженията. Ако има опция то пробвай с по-ниски такива. Така отдалеч е трудно да се диагностицира и аз лично не бих се обвързал със крайни съвети. И все пак я кажи каква е тая карта и ще видим на какви температури е изчислена.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар