Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за PC :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    Jivko Georgiev написа:
    Все си мисля , че тези 70 градуса за интелски процесор са прекалено много !Колега Jenshen какви са тези темперетури ? 95 градуса видео карта Зависи от модела , но над 70 градуса вече е много притеснително ( за видео картата ) Да не кажа силна дума ами , че и над 65....
    Ъъъ? Ти разчиташ на вградените сензори + програми за да разчетеш вярно резултата ли? За последните 20 години - не съм срещнал подобно нещо. Ако ти имаш по-голям опит с компютрите... ще ти повярвам. А и както колегата писа по-горе - видеокартата е с пасивно охлаждане - там по дефиниция си показва и по-високата температура, а тригера на NVidia видеокартите дори е 105*C... Но нищо, кой съм аз, че да си разбирам от професията? Или пък emzo?
    Не съм казал , че си некомпетентен бе колега.... стига сега... просто изразявам мнение .Е ако не гледам сензорите с какво да меря ? С термометър ? Та нали всичките тия програми просто ти искарват инфо от сензорите ?!?!? Или се бъркам ?П.П И винаги пасивното охлаждане може да стане активно стига проблема да е там

Коментар

Смятах да не те удостоявам с отговор, защото много наподобяваш на един бивш творец в тоя форум - МъртвияСамолет.Значи - програмите четат данните от хардуерния монитор, който с думи прости е едно АЦП - аналогово-цифров преобразувател - от датчиците доставя информация до софтуера за температури и напрежение. Предвид, че си говорим вече на ТИ, ще ти пусна една снимка на текущият ми хардуер, като информацията е свалена с помощта на относително най-точното приложение. А ти като по-начетен ще ми кажеш как 12V линия може да е... 6.64V , а 5V линия - 3.77. Всички напрежения измерени с уред са в нормите си. Температурите не ги коментирам - с 45W процесор съм, полупасивно охлаждане и е нормално да са ниски. Забележи обаче разликата между двете ядра... И пак ела да си "говорим" за топло-студено-по-студено.П.П. И след като производителя е изчислил, че пасивното охлаждане е достатъчно - аз не бих си сложил бръмчилник само за да свали с 3-5* температурата. Направих грешката, както виждаш на снимката, да си включа предния вентилатор - 1200 оборота ми вадят нервичките с едно постоянно бучене... утре ако ми остане време ще го подменя с бавнооборотен или ще сложа един потенциометър.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

То ми е пределно ясно , че информацията не е точна ...явно съм те разбрал погрешно от предния пост искал си точно това да кажеш , но както и да е няма значение И все пак какво стана с компютъра П.П Не го знам този самолет , но пък ти много приличаш на един познат само където си по - възрастен

Коментар

Компютъра е основно почистен и има напредък, но при по-тежки игри е пак лоша история и температурите скачат спрямо нормалните. Ще мисля малко за пари и да отида при препоръчания сервиз, или да взема някоя друга видеокарта направо Благодаря колеги !
          Impossible is nothing !

Коментар

Загрява ти много видеокартата. Просто и сложи един вентилатор.

Коментар

r51 написа:
              Колко много? И аз като Стефан Хаджов - производителя толкова ли е тъп, че да не сложи един вентилтор? Или 2?
              Steliyan's Life!

Коментар

Продал съм поне 1500 видеокарти. Имал съм случаи на чисто нова, ASUS, MSI, XFX с пасивно охлаждане, без да е натоварена, толкова грее че буквално неможеш да я пипнеш. Пускаш една игра и компа умира. Като се сложи вентилатор и всичко се оправя. От опит го казвам и аз съм се чудил как така не е пресметнато това.
                jenshen73 написа:
                r51 написа:
                Колко много? И аз като Стефан Хаджов - производителя толкова ли е тъп, че да не сложи един вентилтор? Или 2?

Коментар

Продължавам да се чудя какво правиш в България, а не си отишъл в някоя от изброените фирми да им продаваш акъл как да си сметнат термичните разтоварвания на видеокартите... ... най-чудно ми е обаче, защо ги продаваш тези дефектни видеокарти "побългарени" вместо да потърсиш гаранционните им условия и да се възползваш от тях?
                  Steliyan's Life!

Коментар

Осра*те темата на човека.
                    Мерцедеси Мерцедеси За Метреси И Принцеси..Шевролети Кабриолети Всичките Със Джанти Лети..Фаровете Са Ксенон...Музиката CD-ROM,Телевизор във колата те тава ми е мечтата

Коментар

Ще продавам каквото си искам и ще се възползвам от каквото си поискам! Темата беше как колегата да си оправи компютъра а не какъв професор си ти!Отговорих му кратко и ясно а ти спамиш ли спамиш...
                      jenshen73 написа:
                      Продължавам да се чудя какво правиш в България, а не си отишъл в някоя от изброените фирми да им продаваш акъл как да си сметнат термичните разтоварвания на видеокартите... ... най-чудно ми е обаче, защо ги продаваш тези дефектни видеокарти "побългарени" вместо да потърсиш гаранционните им условия и да се възползваш от тях?

Коментар

До някъде подкрепям r51 защото и аз съм видял много електронни изделия (не компютърни) с лошо топлоотдаване.
                        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Може да е дефект не е изключено дадох 200 лева за видео карта и до ден днешен това са 2 години в никой сервиз немогат да и открият дефекта Е дадох още 200 за нова и сега всичко работи нормалноП.П За тези 2 години съм пробвал какво ли не ... просто не можах да намеря нито аз нито "специалистите" дефекта

Коментар

Много често прегаря топлопроводящата паста между охладителя и чипа. Така той загубва качествата си и вмето да е топлопроводящ слоя, става обратното. Също така не е изключено и повреда на стабилизаторите по напрежение в самата карта и тя да прегрява от по високи такива. Аз не разбрах дали само видеото прегрява но и това го има. Виж и в биоса дали някой не я е овърклонал тая карта или са завишени напреженията. Ако има опция то пробвай с по-ниски такива. Така отдалеч е трудно да се диагностицира и аз лично не бих се обвързал със крайни съвети. И все пак я кажи каква е тая карта и ще видим на какви температури е изчислена.
                            Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                              Много често прегаря топлопроводящата паста между охладителя и чипа. Така той загубва качествата си и вмето да е топлопроводящ слоя, става обратното. Също така не е изключено и повреда на стабилизаторите по напрежение в самата карта и тя да прегрява от по високи такива. Аз не разбрах дали само видеото прегрява но и това го има. Виж и в биоса дали някой не я е овърклонал тая карта или са завишени напреженията. Ако има опция то пробвай с по-ниски такива. Така отдалеч е трудно да се диагностицира и аз лично не бих се обвързал със крайни съвети. И все пак я кажи каква е тая карта и ще видим на какви температури е изчислена.
                              Юли, на момчето му дадох координати на сервиз в София. Термоконтактната паста за да прегори и да стане термонеконтактна трябва да е слагана от български специалист по почина "Колкото повече - толкова повече". Наскоро отварях моя машина за профилактика - правил съм я преди 5 години - бялата паста си беше все така течна по контактната повърхност, тънък течен слой... Почистих я и я подмених, но определено не беше опечена. Причините за прегряване определено обаче се крият в поста ти - повредени стабилизатори или "фабричен" овърклок...
                              Steliyan's Life!

Коментар

@iuly_vn : Картата ми е NVidia GeForce 8400 GS 256 MBytes. Температурата е 70 градуса по Целзий (157 градуса Фаренхайт) Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
                                Impossible is nothing !

Коментар

Working...
                                X