Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за PC :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за PC :)

Понеже забелязах, че има доста потребители които за запознати по-добре с компютърните технологии ще попитам. Компютъра ми е двуядрен Intel, с нелоша видео карта. Проблемът е, че от известно време като пусна някоя игра и всичко забива и се налага рестартиране на системата. Това се случва с всяка игра, но интересното е, че филмите примерно ми вървят супер, няма проблем, с флаш клипчетата също. Някой има ли предположение ? На позналия се полагат няколко литра бира по избор Благодаря на всички предварително
    Impossible is nothing !

Причини много. Но виж колко "плочки" с памет имаш и на какви слотове са. Ако са 2 и са на слотове с еднакъв цвят (Dual chanell mode), пробвай да ги сложиш на такива с различен цвят. Това снижава производителността, но понякога машинките се държат по-стабилно, особено при високи натоварвания.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Само да поясня че проблема е отскоро. При това на игри, които преди това са вървяли безпроблемно. Също си мисля за вирус и ако някой има предложение за наистина качествена антивирусна моля да сподели
      Impossible is nothing !

Коментар

Преди да говорим за антивирусната, ако компютърът е с Windows, дръж го Up to Date. Ъпдейтвай го редовно с всички критични и секюрити ъпдейти от сайта на Microsoft. Не го ли правиш, никоя антивирусна няма да ти помогне.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Видеокартата, ако е с перка на охлаждането, виж дали се върти. На прегряване ми прилича.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Видеокартата няма вентилатор доколкото видях (имам плексиглас на кутията), но вътре платките са си доста прашни. Да отворя ли да пусна 1 прахосмукачка :D
            Impossible is nothing !

Коментар

Пък може и нови драйвери да сложиш.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

E вече 2 пъти преинсталирах, сложих оригинален Windows, оригиналните драйвери за видеокартата (от диска), къде да търся нови ? Картата ми е NVidia GForce....
                Impossible is nothing !

Коментар

На снейк предложението май е най удачно.Имахме проблем с едно дъно на MSI което имаше проблем с рам паметите.И то в началото работеше пък в последствие греда.Т се скапваше точно на игра
                  Bravo 1.2 16v
                  Lancia Dedra 1.8 16v
                  Suzuki GSXR250R

Коментар

Мерси на всички, отварям, размествам и пиша резултата
                    Impossible is nothing !

Коментар

Колега днес и аз се сблъсках със подобен проблем,отворих го вътре имаше толкова много прах че направо онемях.И моята видеокарта е със вентилаторче,почистих всичко и го оставих отворен.Вече няколко часа работи добре дано от това да е било.

Коментар

Интернет доставчика ми навремето казваше "рестартирай и ке ти се опрай, ако не кети преинсталнем "Икс пето""
                        Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
                        Jim Morrison

Коментар

nai7 написа:
                          Колега днес и аз се сблъсках със подобен проблем,отворих го вътре имаше толкова много прах че направо онемях.И моята видеокарта е със вентилаторче,почистих всичко и го оставих отворен.Вече няколко часа работи добре дано от това да е било.
                          Мисля, че това е бил проблема, а също така и за колегата предполагам, че е същия. Може да провери какво е състоянието на охладителя под перката, макар да се досещам- охладителя е завит с одеало от сбити прахоляци и процесора грее.
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
                            nai7 написа:
                            Мисля, че това е бил проблема, а също така и за колегата предполагам, че е същия. Може да провери какво е състоянието на охладителя под перката, макар да се досещам- охладителя е завит с одеало от сбити прахоляци и процесора грее.
                            Доста грееше при това по едно време компа започна да издва едни звуци чак се притесних,когато го спрях и го пуснах пак ми показа 119 градуса по фаренхайт.И по перките на всички вентилатори които са вътре а те са 4 перките им направо не се виждаха.Сега след като ги почистих не загрява толкова много.

Коментар

undermind написа:
                              Видеокартата няма вентилатор доколкото видях (имам плексиглас на кутията), но вътре платките са си доста прашни. Да отворя ли да пусна 1 прахосмукачка :D
                              За проблема не мога да ти помогна , но за почистването ти препоръчвам да го издухаш с компресор за сгъстен въздух (напр. при някой гумар или ...), ще се учудиш колко прах ще излезе от процесора, от картата, от захранването ...
                              undermind написа:
                              Картата ми е NVidia GForce....
                              Ако не си сигурен точно каква ти е картата може да ползваш GPU-Z, а за процесор, памет, дъно ... CPU-Z

Коментар

Working...
                              X