Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат 125

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да я кара и да и се радва на външния и вид. Да си доставя удоволствие от впечатлението, което прави с нея. Причини, колкото искаш.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

И все пак коита са запознати как става регистрацията на такива самоделки в КАТ нека каже . Като знам, че не дават да си направиш сам ремарке за колата, а трябва да е по някакви стандарти и идваше комисия от София, за да ги регистрирва, просто ми е чудно как ще бъде регистрирана. Ако утре не дай боже стане произшедствие именно от не направена по изискванията преработка кой ще отговаря? А така на своя глава да я кара също не става .Нека и тия неща си ги изясни предварително .А то и в моето сило има два Москвича 412 преработени като кабрио, но са без номера и само за селскостопанска дейност и то гратис като карат.По мое време на младини яко държаха за такива преработки, даже и не ги разрешаваха, а сега не съм запознат,но смятам, че така безразборно кой както иска да си преправя колата едва ли е възможно.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Re: Фиат 125

deleteto написа:
        Ще съм искрено благодарен на хората който се отзовът да ми отговорят
        Кат се сетя само колко съм се трепал, да намествам скоростната кутия към двигателя и губя всякакво желание да подстрекавам някого да прави още по-сложни витки... Някой от старите майстори по фиата може да ти каже тва онова, слагаха скоростни кутии от лада, незнамкакво си, все ще знаят за разни точки и опори, фланци ала-бала.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Колега намери си мотор от Фиат 131 или някои друг модел на Фиат :D
          Fiat Bravo 1.9 jtd 105

Коментар

коцев написа:
            И все пак коита са запознати как става регистрацията на такива самоделки в КАТ нека каже
            Имаше някакъв "Технотест", Коцев.Навремето с мой приятел правихме ремарке за автомобили и като стана, той ходи до Шумен, издадоха му документ, с който го регистрира в КАТ. Подробности обаче не помня, беше много отдавна.Но има процедура..:: EDIT ::.Подробности ТУК
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

коцев написа:
              Като знам, че не дават да си направиш сам ремарке за колата, а трябва да е по някакви стандарти и идваше комисия от София, за да ги регистрирва, просто ми е чудно как ще бъде регистрирана.
              Ремарке можеш сам, но после комисия го регистрира, от София или Шумен. За колите е същото.

Коментар

По повод кабриото ще има доста проблеми, особено ако го видят полицай, като нищо ще му спрат колата!После кабриолета не е обикновена кола, тя обикновено е по-тежка и има сумати греди и подсилвания за да се избегне усукването и за да остане сигурно при катастрофа! Ако просто отреже тавана, колата е обречена на сгъване!!!Предполагам, че малко или много ще се слага и по-голям двигател за да е по вървежна и с допълнение, че е със задно ще прави някое и друга метличка, което ще означава, че колата ще е подложена на големи усилия и ако не я подлиси достатъчно като нищо може да го четем по вестниците!А замислили се за цялата мръсотия и за безпощадното слънце, който ще направят кожения салон едно доста негостоприемно място!П.П. само да знаеш, че този проект ще излезе няколко пъти над 1000 лева
                Lancia Kappa 2.4JTD
                Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

plam78 написа:
                  Колега намери си мотор от Фиат 131 или някои друг модел на Фиат :D
                  Да, "гласът" прави 125 да е 125 ! Иначе ще стане малко като зазката с вартбурговия двигател, не, че беше зле

Коментар

Аз започнах да реставрирам моята, но нещо финансите и времето провалиха всичко, а и части не се намират много лесно вече .П.П. На моя мисля да му слагам 2.0 двигател от Fiat Argenta и да го направя карбуратор.
                    Lancia Kappa 2.4JTD

Коментар

Абе като ги направите, бройте ме, че имам съвсем нов километраж на 0 км за фиат 125P. Ще започне километрите пак от 0 км

Коментар

Plastex написа:
                        Абе като ги направите, бройте ме, че имам съвсем нов километраж на 0 км за фиат 125P. Ще започне километрите пак от 0 км
                        Мерси, но май няма да е скоро , но направя ли го ще те имам предвид!
                        Lancia Kappa 2.4JTD

Коментар

Много ме замислихте за кабриото.То може да се направи но ще трябва да усиля купето и/или да сложа ролбари отгоре...Там е и другата работа спират ме само КАТ и тес комисий..Както и да е колата ще се направи рано или късно но ще видим кабрио ли ще е или не.

Коментар

Колега остави си го така, не го прави кабрио! Другото което е - никакъв двигател БМВ! За тази кола си има конверсия и тя става именно с мотор 2.0 8В от 131, 132, Арджента и най-добре ако намериш от Ритмо 130 ТС. При случая с Ритмото обаче ще трябва да смениш и картера заради разликата в разположенеито на моторите в кошовете. Иначе подобна конфигурация с матор от 130 ТЦ с карбуратори ( 2 двойни) и ладова кутия (4-степенна) преди много много години имахше приятел и по спомени на 3-та подминаваше 170 по километраж.

Коментар

deleteto написа:
                              Много ме замислихте за кабриото.То може да се направи но ще трябва да усиля купето и/или да сложа ролбари отгоре...Там е и другата работа спират ме само КАТ и тес комисий..Както и да е колата ще се направи рано или късно но ще видим кабрио ли ще е или не.
                              Не се занимавай с глупости, не питай, ще ти развия цял роман. п.п. Остави така купето, като искаш да бяга тури му един шестак от Е36 150 катъра кой умрял, кой жив и малко по-малко прави интериора и екстериора! Поздрави!
                              MB 280 S W108 67' - pickUp
                              MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                              ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                              Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                              office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Колата е на повече от 30 години и е достатъчно изгнила за да и се слага пък и двигател от самолет. :D По би имала стойност и уважение ако стори мерак момчето да си я направи както е била фабрично и да се фука с него. Никакво главоболие и после голям кеф като си седне вътре . Присаждането на по голям двигател ще ти коства много нерви и ядове.
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X