Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат 125

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат 125

Здравейте от няколко дена имам една мисъл в главата ми..Имам фиат 125 и искам да му сложа двигател от някоя друга кола да речем някое бмв с двигател около 150к.с. Естествено двигателя ще е с скоростна кутия и всичко необходимо за да запали и да може да се движи.Та въпросът ми е може ли да се паснат? Някой пробвал ли е ?Идеята ми е да го направя кабрио с кожен салон черно с 2 бели ленти кола тип американски мусколи колите :D Въпросът ми може да ви се струва доста детински но това ми е мечта от доста време да си направя някоя от старите коли и да мога да я използвам.Ще съм искрено благодарен на хората който се отзовът да ми отговорят

Бих се включил с каквото мога, аз пък си мечтая да стегна 125-цата , да я направя да изглежда като излязла от магазина. За съжаление финансите и времето ме спират да се заема. Иначе машината е перфектна - 4 дискови спирачки, задно предаване, с верига... Моят е с правите стопове, най-първите модели.

Коментар

Имаш ли пари и желание всичко е възможно, но не ти препоръчвам да го правиш кабрио!
      Lancia Kappa 2.4JTD
      Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
      Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

Колега delete,ако успееш и се реализира този проект на фиат 125 да му сложиш двигател от бмв 150 k.с. ще е уникално. Успех ти пожелавам.
        Уважавам тези,които ме уважават!
        Clube do Marea!

Коментар

Naidenov написа:
          Имаш ли пари и желание всичко е възможно, но не ти препоръчвам да го правиш кабрио!
          Защо ?Като казвам Кабрио имам предвид без таван и няма да му слагам гюрук.Колата ще е само за лятото.А двигателят от бмв-то ще стане ли ??? Дали ще се появят много проблеми ? И бюджет около 1000 лева ще стигнат ли ?П.П: Благодаря ви че подкрепяте моята идея

Коментар

При всички положения 1000 лева няма да ти стигнат!За да го направиш кабрио ще трябва много играчка и пари за да стане хубаво!От гледна точка на конструкция пък става много опасно да махнеш тавана на кола още повече, че ти искаш да слагаш и мощен двигател и не се знае каква ще стане устойчивоста на колата, а стане ли катастрофа не ми се мисли какво ще се вади от колата.За двигателя по-добре кажи кой имаш предвид, че от 4 до 12 цилиндъра има разлика!
            Lancia Kappa 2.4JTD

Коментар

Naidenov написа:
              За двигателя по-добре кажи кой имаш предвид, че от 4 до 12 цилиндъра има разлика!
              Да речем 320-ка 150 коня който са ?

Коментар

За 1000лв забрави - толкова ще ти е само боядисването. Мен ме интересува сам ли ще го правиш или ще го караш на майстор. За второто едва ли ще паднеш под 3-4 хиляди лв.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Който е 6 цилиндъра редови и 24 клапана!За това с колко напасвания и промени ще се сложи не мога да ти помогна.
                  Lancia Kappa 2.4JTD

Коментар

А задавал ли си си въпроса, ако в една малка магарешка каручка впрегнеш един голям кон какво ще стане с каручката ? Така, че според мен е най добре да си стегнеш неговия си двигател и ще си спестиш нерви и пари . А и в КАТ как биха погледнали и регистрирали такава мешавица ?
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Сам ще си го правя от време на време с помощ на бащата и на вуйчо ми и 2мата се занимават с такива работи Баща ми може да боядисва пък и имам доста приятели който са бояджий това не е проблема аз просто се интересувам дали двигателя ще пасне както трябва и дали ще има много проблеми..(не говоря с баща ми по тази тема защото той категорично отказва да я почвам. Но като го докарам от село до нас и няма как да не са вдъхнови и той )

Коментар

deleteto написа:
                        Сам ще си го правя от време на време с помощ на бащата и на вуйчо ми. дали двигателя ще пасне както трябва и дали ще има много проблеми..(не говоря с баща ми по тази тема защото той категорично отказва да я почвам.
                        Хайде как да е ще закрепиш двигателя, но да успееш така да центроваш кардана към диферинциала, за да не бие и вибрира едва ли ще успееш.
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Само така на сладки форумни мохабети няма как да стане.Имай предвид, че най-малкото трябва да се погледнат техническите чертежи, монтажните размери и на двата автомобила.Само с ядене не става, трябва и акъл.Намери някъде подробен чертеж на коша на Fiat-а, както и монтажен чертеж на двигателя на BMW-то. От там трябва да почнеш според мен.Всичко останало по дизайна е постижимо. Флекс, поглед, ръка и някой лев да има само.Не се отказвай, но почни от най-трудното, интегрирането на двигателя, скоростната кутия и всичко останало.
                          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                          www.cyxap.com

Коментар

Колега започвай смело,щом сам ще си го правиш и не е спешно започвай го.Хората какви двигатели слагат,определено ще е трудно начинание но не и невъзможно.Със знания и мерак,и средства всичко ще си дойде на мястото,започвай го и чакаме резултата.Тук където живея на един приятел баща му няколко години реставрира Москвич 407,и стана много добре,не е със мощен двигател но не е и със неговия.За такъв Московец става дума.
                            Прикачени файлове

Коментар

А за какво точно ще ползваш колата след предвидените промени и къде мислиш да я караш?
                              Lancia Kappa 2.4JTD

Коментар

Working...
                              X