Какви пенсии бе хора какви пет лева, кой от нас ще е жив да ги получава?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще доживеем ли да се пенсионираме?
Collapse
X
-
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
gantcho написа:Откога, откога, откога го разправям това... :D Призовавам всички да не плащат пенсионни осигуровки ако могат да го избегнат. Въпрос на удобство и конкретна преценка е дали банков депозит, полица живот или друга дългосрочна инвестиция е най-изгодна. За не говоря за допълнителното осигуряване, защото то е невъзможно без да се плати задължителния държавен обир...Fiat Punto 1.7 TD
Коментар
-
tzetzo_slavista написа:gantcho написа:Откога, откога, откога го разправям това... :D Призовавам всички да не плащат пенсионни осигуровки ако могат да го избегнат. Въпрос на удобство и конкретна преценка е дали банков депозит, полица живот или друга дългосрочна инвестиция е най-изгодна. За не говоря за допълнителното осигуряване, защото то е невъзможно без да се плати задължителния държавен обир...
Коментар
-
Е това вече въпрос на който едва ли някой може да ти отговори безпристрастно.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Добре де, ’що не пишете в старата тема, повтарям се, ами пак тука ще смятаме и ще се убеждаваме колко е по изгодно сам да се осигуряваш, а не да осигуряваш луксозно съществуване на НОИ.Дадох линк към темата..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Immortal написа:Възраст на пенсиониране - 65 г.Средна продължителност на живота за мъжете в България - 69 г.Средно време за получаване на пенсия - 4 годиниСредно време за плащане на осигуровки - 40 годиниТ.е. една пенсия би трябвало да е равна на 10-кратния размер на осигуровките ( и то без да начисляваме лихвите и другите дивиденти ).Грубо сметнато, аз като самоосигуряващ плащам на 1000 лв 230 лв осигуровки за пенсия. Т.е. би трябвало да получавам после пенсия от 2300 лв.Хм.
Коментар
-
На 65 години съм и втора година съм пенсионер.220лв пенсия. Колкото толкова. Сега нека малко да внесем яснота .Когато става дума за пенсионери всички казвате, че са 2.5 милиона в България. Сега пък пишете, че най много до четири години след пенсионирането да си жив и айде при свети Петър.Ами тия два милиона и половина да не са на 65-68 години ? Значи има много над 70 години ,над 80 години и повече. Така, че не лежете на тая кълка, че няма да доживеете до пенсия. :D Съпругата ми се пенсионира преди три месеца . Когато дойде демокрацията и я съкратиха от работа постъпи в сервиза ми да ми води счетоводство, да закупува части и така нататък. Понеже аз съм принуден като имам фирма да се осигурявам, то тя като вас предпочете да не я водя на работа и да си взема парите на ръка , демек да не храним държавата . Резултата сега е, че се пенсионира със 130лв на месец. Кой каквото си е надробил, това си сърба. Аз бия самара, пък магарето нека се сеща. Времето неусетно лети, ето вече шеста година съм в тоя форум така, че осигурявайте се.Ако ги внасяте на книжка в банка е също несигурна работа .Спомена преди десетина години е пресен.Само за една нощ два и половина милиона ми станаха на две хиляди и петстотин лева и отиде коня в ряката.
Коментар
-
Да си беше купи доларчета, като тези от ЦК.И баща ми е така, в смисъл, че не ти се присмивам, ами показвам черен хумор.Майка ми няма един работен ден, в който да не е била осигурена. И получава 130 лева пенсия. Който иска да си направи сметката пак.Да си сметне колко долара трябва да има в банката, че да получава 130 лева лихва на месец.Ще излезе, че пет години, ако си беше внасяла парици в банката, а не в НОИ, сега щеше да е пак със 130 лева на месец. Ама нейни си и на внуците и..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ilkor написа:Ние затова сме това дередже. В момента всеки месец под различен вид данъци и осигуровки държата ми прибира 500 лева от заплатата.Разбира се че не ми е приятно но никога няма да кажа - не се осигурявайте. Познавам хора работещи на черно и взимащи помощи за безработни. И те имат наглостта да искат пътища, детски градини и чистота и ред ... при положение че не са дали и стотинка от себе си а взимат и от мен за помощи. Иначе приветствам идеята да падне таванът на пенсиите !She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Ганчо, и най-важното, ако ще и 30 години да се осигуряваш на 5 000 лева, ако сегашния ти работодател те нарита, и последните пет се наложи да пазиш някоя автокъща нощем със 250 лева заплата, ще получиш пенсия 150-160 лева. Без значение, че 30 години си хранил десетина мързеливеца и си лишавал близките си от наистина нужни неща.pr_00f написа:А за законовият ?п.с Просто принципно питане.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Ганчо, и най-важното, ако ще и 30 години да се осигуряваш на 5 000 лева, ако сегашния ти работодател те нарита, и последните пет се наложи да пазиш някоя автокъща нощем със 250 лева заплата, ще получиш пенсия 150-160 лева. Без значение, че 30 години си хранил десетина мързеливеца и си лишавал близките си от наистина нужни неща.pr_00f написа:А за законовият ?п.с Просто принципно питане
Коментар
-
Malone написа:Ганчо, и най-важното, ако ще и 30 години да се осигуряваш на 5 000 лева, ако сегашния ти работодател те нарита, и последните пет се наложи да пазиш някоя автокъща нощем със 250 лева заплата, ще получиш пенсия 150-160 лева. Без значение, че 30 години си хранил десетина мързеливеца и си лишавал близките си от наистина нужни неща..She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар