Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как сте със студения старт?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес вече взех кабели и с колегата се опитахме да я запалим.След 10 мин. мъки,при които само припаткваше и не щеше да пали,решихме да и налеем 1 литър бензин.И какво чудо!Колата взе че запали,отначало първите 1-2 мин.не работише добре,но после се оправи,и от там си мисля,че бензина явно ми е замръзнал.Бях налял 20 литра от Шел,сега съм сложил 300 грама спирт за горене и утре ще видя дали ще запали.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

и моята си пали засега без грешка, обаче нещо много бавно върти, или е от маслото или от стартера нещо си.... и все пак пали от първия път
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

и аз днес се изкуших да ходя до работа с бричката , сутринта проблем нямах щото в гараж я държа, там е -3 градуса , ама ей ся като се прибирах беше -15 и леко се зачуди кво да прави , дето колегата вика бавно върти ама запали от 1-я път .побръмча около 5 мин и тръгнах ама после ми стана странно че угасна както си карах на 1-ва по равното.(че беше ледясало)после пак запали от 1-я път .... до сега не ми се беше случвало да гасне. беше на бензин ...онзи ден на брат ми един приятел , запалил , тръгнал(наз газ) като преди това само 1 мин я държал да "загрее" (не я карал от 1 седмица) и после след няколко километра там в града и почнала да хвърля масло от щеката ..... после се прибрал и нататъка незнам кво е ставало .... колата е кордоба...
        Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Севлиево няма ли колега да сподели за студения си старт тази сутрин?
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

SilenceR,точно като твоята Темпра съм я палил на -26-27С.Ама това е писано тука в по-стари теми.Иначе и на мен тогава ми изби масло през щеката.Почиства се гъбката на вентилацията на мотора и всичко е 6.
            ===============================
            // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
            ===============================

Коментар

Ама вие тук говорите за някакви екваториални температури.Имаме член на форума палил при -50 ( минус петдесет градуса по Целзий )
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Сашо,тоя дето му хвъля масло в студеното,да си оправи конденза за към картерните газове,евентуално някъде е наслоило налепи и се е запушила "системата" Реното ми имаше миналата година този проблем
                ex.Мареа ТД100

Коментар

Tornado написа:
                  Севлиево няма ли колега да сподели за студения си старт тази сутрин?
                  Мога да ти дам информация от Габрово :D Вчера сутринта фиата запали перфектно.Днес сутринта при минус незнам колко градуса стартера даже не завъртя...обаче преди 1 седмица имах екстремно изживяване пак с този Фиат, та се беше наложило да си купя кабели за ток Хванах 1 комшия с 1 пунто да даде ток, закачих жиците, изчакахме 2-3 мин. и колата запали от 4-5 оборот. Имам 1 проблем :D откакто е студено всяка сутрин чистачките не ми работят, или мръдват 5-6 пъти и спират.Оправят се към обяд .Ядове със скоростния лост и ръчната нямам. ТД 100
                  Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Вчера се опитах и останах само с това: опита си! От небрежност бях оставил кумулатора сух, как не е окъсил незнам. Но факт е ,че само цъкаше и таблото присвяткаше. Последва зареждане със зарядно и нов опит, този път успешен.Понеже пежото е с "нормален" дизел се пали много лесно: от 2 до 3 пъти подгрев с 4-те изправни свещи и сме готови. Предполагам, че и при ТД100; ТД75 ще е същата хава. При JTD105 и производните му , незнам ... ?! Батерията беше прецакана и то точно, когато бих могъл да експериментирам. Времето за подгрев при Фиата е много по-малко от нужното за това при 309-та, а и доколкото ми е известно колеги се справят дори и с изгорели свещи...за какво са монтирани тогава
                    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                    http://www.keepfighting.ms

Коментар

Jimy написа:
                      Вчера се опитах и останах само с това: опита си! От небрежност бях оставил кумулатора сух, как не е окъсил незнам. Но факт е ,че само цъкаше и таблото присвяткаше. Последва зареждане със зарядно и нов опит, този път успешен.Понеже пежото е с "нормален" дизел се пали много лесно: от 2 до 3 пъти подгрев с 4-те изправни свещи и сме готови. Предполагам, че и при ТД100; ТД75 ще е същата хава. При JTD105 и производните му , незнам ... ?! Батерията беше прецакана и то точно, когато бих могъл да експериментирам. Времето за подгрев при Фиата е много по-малко от нужното за това при 309-та, а и доколкото ми е известно колеги се справят дори и с изгорели свещи...за какво са монтирани тогава
                      Май са монтирани по инерция..,
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

за сега никви ядове от четвърт пали ... колата в това време е по надежна от мен :D
                        Fiat Punto 1.4 gt turbo
                        Ford Fiesta 1.3 new port

Коментар

SilenceR написа:
                          ...после ми стана странно че угасна както си карах на 1-ва по равното.(че беше ледясало)после пак запали от 1-я път .... до сега не ми се беше случвало да гасне. беше на бензин...
                          И на мен ми се случи два пъти за два дни... Явно е от "хубавият" бензин
                          Alfa 159 SW 2.4 Ti
                          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

27.1.2010 -14 градуса по табло. Пак запали, мудно но запали.Как замръзва бензина бе хора? Какви бензини наливате И следващия ми въпрос е, на коя бензиностанция да има доверие човек????
                            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

И двете палят без проблеми
                              FIAT Bravo Multijet 1.9 150 k.c / 11.2008 г.
                              FIAT Punto 1.2 75 к.с. / 12.1993 г.

Коментар

Аз още не мога да запаля колеги: Брава 1.2 16 V ........стана вече 4-5 ден от както е студено а вече във Варна си е топличко.около 0 градуса.Мислите ли, че бензина може да е замръзнал наистина.Инъче акомулатора си върти здраво.Нямам газово, зареждам само от Шел бензиностанции във Варна на бул.Република.
                                предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
                                Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

Коментар

Working...
                                X