Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как сте със студения старт?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аха, не съм разбрал, мислех, че временно губи индикации. Хм, ... виж електричарите, Оги питай, аз на тази тема съм почти неук.LiGuru, ток ли няма или не работят чистачките?
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Yavor написа:
      В неделя вечерта Пунтото дизела - при -15 запали от раз след като беше седяло 12 часа на студа.После сутринта в гаража при +7 - няма смисъл да говоря.Обаче тази сутрин в 6 при -19 в Димитровфрад гопожата не успяла да го накара да запали... Подозирам че не е опитвала много, щото каза че не му е свършила акумулатора.Сега на обяд ще ходя да си го прибирам. Нафтата е от ЕКО, с 6-7% бензин 95 в нея - досега тая зима не бях имал грижи, но искам да отбележа че жена ми я кара и пали колата - не аз. Най вероятно аз щях да успея да я запаля и да си дойда до Хасково, да си я скрия на топло в гаража.За Бравата изобщо няма да споменавам че само като ме види да вървя към нея и вече работи... Тя миналата година при рекордните -22 за Хасково и престой от 2 дни беше единствената кола запалила от раз на паркинг с над 100 коли - между 4 големи блока. Сега достойно спи в новия гараж нощно време - щото ми е вярна любовница. Човек трябва да се грижи за тези които го слушат Специално заради нея купих гаража...Естествено не съм и опитвал да я паля на газ като е стояла 10-12 часа навън - изпарителя ще замръзне на 10тата секунда.Само на бензин - поработва 2-3 минути и минавам ръчно на газ - така като е под -5. Не рискувам.
      Явка, бравата от няколко месеца я паля само на гас и до сега не съм имал никакви грижи, независимо колко градуса е навън пали от раз.
      Manowar - Татко
      Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
      Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
      Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
      Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

gantcho написа:
        До събота схе си мажа устните с вазелин
        Щом ще са устните бива.Че от един друг форум ако те сбарат друго ще мажеш...
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

На -18 сутринта запали от раз, поработи 10 секунди супер неравномерно, с колебание в оборотите и много шум, при което я угасих, и все още немога да я запаля, а вече е -13 :D
          Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Не е трябвало да я гасиш според мен.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

ivalena написа:
              На -18 сутринта запали от раз, поработи 10 секунди супер неравномерно, с колебание в оборотите и много шум, при което я угасих, и все още немога да я запаля, а вече е -13 :D
              Запали ли, нито гасиш, нито форсираш, изчакваш я да заработи нормално.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Не трябваше да я гася, но и сега да трака така, пак бих я угасила. После запали втори път, след 5 секунди тракане сама угасна. Отворих капака, уж да се стопли малко от слънцето, и видях, че хидравличното масло е излязло да подиша чист въздух около капачката. Извиках майсторите, дойдоха, подадоха ток, но не е от него проблема и я взеха на разходка... вече 30 мин. ги няма. Само казаха, че е умряла от студ.
                Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

ivalena написа:
                  Не трябваше да я гася, но и сега да трака така, пак бих я угасила. После запали втори път, след 5 секунди тракане сама угасна. Отворих капака, уж да се стопли малко от слънцето, и видях, че хидравличното масло е излязло да подиша чист въздух около капачката. Извиках майсторите, дойдоха, подадоха ток, но не е от него проблема и я взеха на разходка... вече 30 мин. ги няма. Само казаха, че е умряла от студ.
                  Това да не е прослувутото Браво със 20 страници история за един ремонт. Не се ли отказа да я даваш в ръцете на майстори вече?
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Тая сутрин нямах късмета като вчера ... Вил Вил и до там.. Добре,че акумулатора от Буса е свален и с него си я запалих
                    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

Geraka написа:
                      Това да не е прослувутото Браво със 20 страници история за един ремонт. Не се ли отказа да я даваш в ръцете на майстори вече?
                      Същото Браво е, това обяснява ли защо като чуя шум и я гася Тези майстори ми ги препоръча колега от форума, нямат грешка, то и колата скоро не беше създавала проблеми...
                      Fiat Bravo 1.6 16V '97г.

Коментар

Много студено е било последните два дена в Търново, щом днес към 2 часа следобед колата не пожела да запали. Уж слънце имаше, ама тя колата стои от северната страна на блока, където грам слънчев лъч не пада. Пробвах 2-3 пъти, чува се стартера, ама не иска. Оставих я, че да не прецакам нещо. Ще чака по-добри времена, т.е. по-топли.
                        Alfa 147 JTD 115 hp
                        ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Фиат,който не пали в студ има проблем Никога не е отказвал да запали,карам го с масло 0W40 и няма тракане,тропане и т.н.
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Аз нямам ядове - малко повече върти, ама то заради мизерното акумулаторче от 45Аh
                            3.0CRD

Коментар

Тази сутрин беще минус 15 градсуса. Запали от от първия път. Стъклата на колата бяха скрежасали отвътре. На няколко пъти загасна в движение- предполагам, че нафтата се бе сгъстила или желирала, а зареждам от Лукойл. Чакам IFB World да качи снимка как пали Пловдивски Гоуф.
                              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Geraka написа:
                                ivalena написа:
                                усещам, че е време за темата на 2010 година
                                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Working...
                                X