Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как сте със студения старт?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

...

Тази сутрин на -15 се наложи да стисна 2-3 пъти "крушата" и тогава запали от раз. Преди това въртеше здраво стартера, но явно не отиваше гориво. Предполагам че някъде нещо е позамръзнало по тръбите...
    Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
    Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

Tornado написа:
      Airfan написа:
      След 48 часа престой, -10 по табло, -15 според синоптиците и леко паднал акумулатор аз паля така.Видеото е от днес 8 часа сутринта - Пловдив.
      Много мудно завъртя стартера колега зареди си акумулатора до гъстота 1,29 на електролита.
      Няма кой да се занимава да зарежда на този етап. А и за 3-4 дни ще е пак така - карам на къси разстояния и по малко. Утре пак ще снимам и ще постна клипа.

Коментар

За паленето пали /-14/ по табло ама със загреването нещо е зле-май отива на термостат.За 15 минути тази заран на 1000-1200 оборота едва отлепи стрелката от първата черта а след потегляне като мина 3-4 км и дюзата светка.
        tabe 1.9JTD-105 HLX

Коментар

maskarata написа:
          При минус 16 никакъв проблем. На пук на тия дето казват че италианките на палят като застудее.
          И аз да подкрепя колегата. Сутринта при -13 врътнах и запали без да се замисля. Обикалях около 30км из Бургас точно, когато хората отиваха на работа. Много Фиати видях в движение и не видях някой да се върти около Фиат. Обаче немога да кажа същото за немските колеги Опел и VW. Неискам да прозвучи , че ги оплювам ама тези бяха най-често дефектирали. И най-странното явно бяха запалили, тръгнали и след известно растояние закъсали и с дигнати капаци.
          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
          Ex.Opel Astra

Коментар

При -14 запали на второто врътване, но явно някъде имаше позамръзнал антифриз и се ошашках хубаво.
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

И във студ и във дъжд Фиата пали от веднъж.

Коментар

z_sutrov написа:
                maskarata написа:
                При минус 16 никакъв проблем. На пук на тия дето казват че италианките на палят като застудее.
                И аз да подкрепя колегата. Сутринта при -13 врътнах и запали без да се замисля. Обикалях около 30км из Бургас точно, когато хората отиваха на работа. Много Фиати видях в движение и не видях някой да се върти около Фиат. Обаче немога да кажа същото за немските колеги Опел и VW. Не искам да прозвучи , че ги оплювам ама тези бяха най-често дефектирали. И най-странното явно бяха запалили, тръгнали и след известно растояние закъсали и с дигнати капаци.
                Да. И на мен ми направи впечатление това. В петък имаше зарязани коли до нас и то все от посочените от теб марки. Може да е случайност, може и Бургаската зима да не им понася, може и ние да сме били по-наблюдателни :D
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

И тази сутрин и преди 4 години (когато ми бе първата зима с Бравата) при темперетури под -10 градуса фиатката си ми пали от раз! Е... вярно стартерът върти доста по-трудно и 2-3 секунди над обичайното време, но си пали без проблем. Само да отбележа, че за първа зима съм с подгряващи свещи Искра, както и за първи път не слагам добавка против замръзване в обикновената нафта на ОМВ.Винаги се кефя на учудените физиономии на съседи, когато при кучешки студове фиатката пали от раз: и то дизел! :D
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз тази сутрин не можах да я запаля,но това се дължи на акумолатора просто нямаше сили да завърти.Иска нов ама няма пари сега.
                    ex. punto elx 1.2i
                    Lancia Libra 1.6

Коментар

nai7 написа:
                      И във студ и във дъжд Фиата пали от веднъж.
                      Това може и да е важало до "коравите" Типо и Уно, след това фиатките само капризничат p.s. Аз хубаво си бях наумил навремето за едно Уно 1.5, ама кой дявол ми бутна т’ва Браво :D
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Днес, 6 и 30 сутринта качих се завъртя.... и умря! Преди малко се прибирам от сервиза! Близо 10 часа там. Мразя е...п.п. Skoda Fabia 1.2 HTP - служебна
                        MB 280 S W108 67' - pickUp
                        MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                        ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                        Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                        office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Тази сутрин -15, запали ама тегаво. Нафтата ми беше като Данон, нафтата е от ОМВ, ама обикновената. От вторият път. Купих си добавка и утре ще видя какъв е ефекта. Колеги JTD когато палите натискате ли педала на газта?
                          I drift not because it is a quicker way around a corner, but it is the most exciting way......

Коментар

В Неделя рано сутринта при -16 градуса с едно подгряване запали от раз. Врътна малко мудно, но запали. Свещите са изрядни, акумулатора е произведен 2001 година с гаранцията от Италия - тоест на 9 години Нафтата е на Лукойл без ниакакви добавки. За 3 зими само първата слагах добавки. Миналата година и тази не слагам и няма разлика в паленето.
                            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Един виц, точно по темата - Твоята кола пали ли при минус двадесет?- Не знам. При минус двадесет не се отваря.
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

При -19 без 2 свещи(не се развиват нещо) и акумолатора му изтече гаранцията преди 6 месеца и с две подгрявания и от първия път запали,
                                ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

Working...
                                X