Искам да ставам ловджия,та затова ми е нужна малко информация за какво иде реч.През какви неща трябва да мина за да се сдобия със тази документ. Има ли значение какво огнестрелно оръжие ще ползвам,понеже не искам гладкоцевно а нарезно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
има ли някой колега ловджия
Collapse
X
-
трябва да положиш практичен и теоретичен изпит пред комисия. Пред това трябва да минеш, за да се сдобиеш с документ. След това трябва да се присламчиш към ловна дружинка, защото не може така да ходиш да ловуваш когато ти скимне - преди всеки лов се издават едни бележки, които попълваш - кога си тръгнал, какво си ударил и т.н.. Освен това максималният брой на ловците за лесничейство е определен от министъра. Можеш да ловуваш само с ловно оръжие.п.п. едно време се изискваше да има място в ловната дружинка, в която ще членуваш, сега не знам дали има такова изискване. Но мисля, че има курсове - трябва да попиташ.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Извадка на мнение от италауто форума.А иначе е лесно, ставаш член ловния съюз, ходиш на курс, минаваш два изпита, теория и практика, минаваш психо тест, вадиш си удост,че не се водиш на отчет, свидетелство за съдимост, разрешение от КОС, купуваш си пушка, носиш я на прострелване пак в КОС, чакаш месец да ти я върнат/за да се настрелят хубаво с нея и с патроните който купуват за целта/и една година като млад ловец ходиш да гледаш и да добиваш опит, може да стреляш само по дребен дивеч, иначе при едрия ходиш на хайка за да завръщаш към посията А да забравиш тия от КОС идват у вас за да видят здраво монтираната каса за съхранение на оръжието, а и ще плащаш такси като луд, ако ще ставаш ловец приготви едни 3000/4000лв и си ти.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Princo написа:Извадка на мнение от италауто форума.А иначе е лесно, ставаш член ловния съюз, ходиш на курс, минаваш два изпита, теория и практика, минаваш психо тест, вадиш си удост,че не се водиш на отчет, свидетелство за съдимост, разрешение от КОС, купуваш си пушка, носиш я на прострелване пак в КОС, чакаш месец да ти я върнат/за да се настрелят хубаво с нея и с патроните който купуват за целта/и една година като млад ловец ходиш да гледаш и да добиваш опит, може да стреляш само по дребен дивеч, иначе при едрия ходиш на хайка за да завръщаш към посията А да забравиш тия от КОС идват у вас за да видят здраво монтираната каса за съхранение на оръжието, а и ще плащаш такси като луд, ако ще ставаш ловец приготви едни 3000/4000лв и си ти.
Коментар
-
http://www.slrb.org/index.php?option...mid=70няма да е проблем да ти издадат документа - всеки, който иска, ще го получи - въпросът е какво ще пише в него.... Не знам за какво са те съдили, затова не мога да кажа дали ще го пише, но ако го пише.... лошо (до колкото знам се вписват само престъпления с влязла в сила присъда или друг акт на съда, имащ силата на присъда).Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:http://www.slrb.org/index.php?option=com_content&view=article&id=64&It emid=70няма да е проблем да ти издадат документа - всеки, който иска, ще го получи - въпросът е какво ще пише в него.... Не знам за какво са те съдили, затова не мога да кажа дали ще го пише, но ако го пише.... лошо (до колкото знам се вписват само престъпления с влязла в сила присъда или друг акт на съда, имащ силата на присъда).
Коментар
-
paralesa написа:не че нещо лично,ама не съм луд да ходя по студовете да кисна в снега и като ме питат защо да кажа "за кеф" Не я разбирам аз тая дивотия да харчиш луди пари за обурудване и екипировка,за стоиш по студовете и да чакаш някой пиклив заек.Ако ми се яде заешко,ще ида да си купяВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Аре изкарвай, и другата зима да те водя на Дуранкулак да трепеме патки Иначе вярно е много занимавка - аз нямам ник’ви документи ... от вуйчо ми имам 2 пушки ... Ама аз не съм толкова зарибен ... от време на време си е голяма тръпка ... ама ми се ходи за голям дивеч Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Ichkin написа:Аре изкарвай, и другата зима да те водя на Дуранкулак да трепеме патки Иначе вярно е много занимавка - аз нямам ник’ви документи ... от вуйчо ми имам 2 пушки ... Ама аз не съм толкова зарибен ... от време на време си е голяма тръпка ... ама ми се ходи за голям дивеч Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
Коментар
-
Humppa
Ето това за мен е истински, честен лов: http://www.archerybg.com/the-news/203-bowhuntinginbgАз също не го разбирам това с лова. Тук, в Белене, всички са пощурели по лов, аз лично се съмнявам, че пиенето и яденето са основното около което се крепят ловните дружинки, а не самият лов.Иначе си е голямо перо в бюджета. Около 1000 лева е курса, трябва да се учи, след това пушки, амуниции, хубави обувки, дрехи, раница и т.н. Като сложиш и една стара Vitara 4х4 сумата набъбва към 10 000 лв. Скъпо хоби.Най7, успех!
Коментар
-
Humppa написа:Ето това за мен е истински, честен лов: http://www.archerybg.com/the-news/203-bowhuntinginbgАз също не го разбирам това с лова. Тук, в Белене, всички са пощурели по лов, аз лично се съмнявам, че пиенето и яденето са основното около което се крепят ловните дружинки, а не самият лов.Иначе си е голямо перо в бюджета. Около 1000 лева е курса, трябва да се учи, след това пушки, амуниции, хубави обувки, дрехи, раница и т.н. Като сложиш и една стара Vitara 4х4 сумата набъбва към 10 000 лв. Скъпо хоби.Най7, успех!
Коментар
-
ele написа:paralesa написа:не че нещо лично,ама не съм луд да ходя по студовете да кисна в снега и като ме питат защо да кажа "за кеф" Не я разбирам аз тая дивотия да харчиш луди пари за обурудване и екипировка,за стоиш по студовете и да чакаш някой пиклив заек.Ако ми се яде заешко,ще ида да си купяex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар