Лично аз не съм съгласен с това учене или черпене на някакви знания от нета. Ако беше правилно учителката нямаше да казва на синът ми -за домашно имате 63 урок на 45 стр. а ще им дава линкове от където да си четат уроците и да пишат домашни! И аз като Malone седнем ли с малкия да пишем домашни и да учим уроци (аз само помагам и контролирам да има такъв процес) изключвам всички средства за информация и почваме ! По отношение на това, че родителите имат голям принос за образованието (положително или отрицателно) на децата си ще кажа от личен опит -ДА на 95%. Моя малкия, ако не го питам дали има домашни (а той има всеки ден) няма сам да седне и да каже, че има да учи за другия ден. За това смятам, че ние родителите трябва да сме неотлъчно до тях поне, докато завършат средното си образование, докато стигнат за ВУЗ така трябва да сме ги възпитали, че сами да имат самоконтрол, самосъзнание и сами да знаят в каква насока искат да се развиват, и че от това им зависи бъдещето !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Написахте ли си домашното?
Collapse
X
-
Re: Написахте ли си домашното?
jenshen73 написа:fihi написа:Ето как днешната младеж пише домашните си.http://www.domashno.bg/Коментарите оставям на вас, аз сам за себе си съм направил своите извори. И вярвайте ми те не клонят в положителна насока."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Последният ми ясен спомен за преписване, е на държавния изпит по синтаксис във ВТУ, просто реших да заложа на сигурно. Случаите на преписване са общо може би 4-5 и то на домашни по математика в междучасието. Ейй, не ми вървеше тоя предмет и туй-то!На контролни не съм преписвала, защото не мога!!!Домашните съм си ги писала сама."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Kosta е много прав в метода си към детето му. Казвам го, защото си спомням как до 7ми клас майка ми не спираше да ме ръчка да си пиша домашните и следеше абсолютно всичко, за което съм й много благодарен. Аз например българския език го знаех до съвършенство от стотиците теми изписани за кандидат-гимназиалния изпит. Че след това една книжка на български не съм прочел, защото като влезнах в испанската и там четяхме само испанска литература... Математиката ми беше любима докато не влезнах в унито. Само първата година взехме първите 4 висши математика и още влача 2 от тях... А ме мързи да ги уча....www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар