Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Opel Omega 2.5i, V6, 125kW. мнения и препоръки

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Opel Omega 2.5i, V6, 125kW. мнения и препоръки

    Колеги отдавна замислям подмяна на фиатката.Не за друго ами двигателят ми идва слабичък а в същото време разхода си е както си му е реда.Какво мислите за този модел на опел омега.По принцип съм им голям фен заради пространствените решения в купето, возията,екстрите и всичко това в съотношение с хубава цена.Имате ли наблюдения върху този двигател който е 170 к.с. и по конкретно за разхода Благодаря на всички предварително за мненията.Ето на това съм хвърлил око но естествено само ако продам моята кола или този продавач се навие на бартер.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...884&f1=details
    предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
    Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

    #2
    Питай в някой опел форум - там ще са по-запознати. Иначе колата бива. Май доста време виси в автокъщата.... Като гледам си от Варна - ще не отидеш да я видиш? Пише, че всичко е перфектно (за което се съмнявам), но пък може да измъдриш някаква гаранция за 10 -20000 км. Ако е перфектно няма как да ти я откажат, ако ти я откажат - то ясно.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

    Коментар


      #3
      Аз лично много ги харесвам тези омеги. Дори преди мареата това беше една от възможните опции пред мен. За съжаление не мога да ти бъда полезен с технически данни, но прегледай тук, ако става дума за същия модел: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/8198.htmlИ нали знаеш, че на омегата двигателни са задните колела ?
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

      Коментар


        #4
        Да знам за задното задвижване Имахме преди Омега А -92 г. като седнеш вътре наистина е страшно удобно.не ти опират краката никъде където не трябва хем беше старият модел.
        предишна:Фиат Брава-1.2 16V-малък двигател малки емоции-голям разход
        Настояща: Алфа Ромео 156 2.4 JTD 140 h.p.-върхът на сладоледа

        Коментар


          #5
          на задното стъкло лепенка за газ.у-ба ли има?
          Renault Laguna 1,9 dci 2002

          Коментар


            #6
            syfer написа:
            ............
            Еее, за какво ти е такава голяма кола? Вземи една Lancia Lybra 2.4 JTD като тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...095&f1=details и си гледай кефа.
            SEAT Leon Cupra 300
            Triumph Street Triple 765 R

            Коментар


              #7
              Колега имам познат който кара такава кола много е доволен,не съм го питал колко му гори но много се кефи на колицата.От доста време я кара,ще го поразпитам ама незнам кога ще го видя,но колата вози страхотно,няколко пъти съм се возил и е много просторно вътре.И дума неможе да става със тази Ланча Либра,вземай я и си гледай кефа.Лично аз ако имам възможност веднага ще я лапна,най-вече че е със задно предаване.

              Коментар


                #8
                Opel не е лоша кола. Карам такава марка, но Вектра ДТИ 2004 г...Ами хубави са си - ръждите останаха назад във времето. Преди 5-6 години баща ми караше служебна Омега ( от ония грубичките ) - ами звяр си беше и не се чупеше...Предполагам и тази няма да ме опровергае.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                Коментар


                  #9
                  Ако трябва да сме чесни тази омега с този мотор хич не е зле.Имах приятел със старата омега V6,не съм го чул да се оплаква от друго освен разхода.Колкото до самата омега,не е лоша,голяма ,удобна, не вози зле,но чисто визуално за мен е дърво.Ако си решил да е този модел на опел гледай да не е 2.5tds(на bmw motora),много проблемен е.А пък ако ти е само за V6така ,поогледай Алфите.

                  Коментар


                    #10
                    по лични наблюдения смея да твърдя че двигателите от опел могат да навъртят 500 000 км без особени проблеми (тествано с кадета на баща ми) при това е просто 1.4 и му се дава доста газ за да стъпне добре на пътната обстановка , представи си какъв ресурс има 2.5 , и относно дървения вид според колегата по нагоре, може би говориш за Омега А тази е дооста обла

                    Коментар


                      #11
                      Дотук само постове чути оттук,оттам,особенно последния с 500 000 лядния ресурс на двигателя,може да ама при старите кадети какъвто си имал.Тази омега е с екотек,така добрите опелски мотори които на 150 000 горят толкова масло ,че са за основен ремонт.Иначе и мен ме кефят омегите,големи,удобни и с ниска цена както повечето големи коли.Не знам защо но една омега върви наполовината на една вектра.Друга слабост им са фаровете,на повечето са матирали стъклата и са с изгорели рефлектори късите и нищо не светят.И уж е с много екстри пък отзад стъклата са с ръчки,а и автопилот няма майче.Иначе не може да се сравнява с Либра по пространство,Омегата е по скоро от класа на капата.
                      <a><img></a>

                      Коментар


                        #12
                        А на тази снимка вратите изглеждат различен цвят от калника,но може и да е от снимката
                        Прикачени файлове
                        <a><img></a>

                        Коментар


                          #13
                          И на тази, и на предишната снимка вратите са в различен нюанс.Колата изглежда добре на снимки, но на живо може да се окаже мааааалко по-различно А разход под 15л./100км. не виждам как може да се постигне....

                          Коментар


                            #14
                            Kuku написа:
                            .........А разход под 15л./100км. не виждам как може да се постигне....
                            Може,може! Като го настигне ръждата.
                            SEAT Leon Cupra 300
                            Triumph Street Triple 765 R

                            Коментар


                              #15
                              Ръждоносец с газово на дебела цена. Определено за тия пари ПАК бих си взел нещо дизелово. А по темата - каква БИ била следващата ми кола - искам едно дизелово AUDI Quattro.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                              Коментар

                              Working...
                              X