Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредното безумно предложение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поредното безумно предложение

Този път малоумната идея идва от Националният автоинструкторски съюз (НАИС). За мен това предложение е абсурдно.http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/01/...d-volana.84312
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Простотия до шия, както е казал народът! 1. Непълнолетни с непълни шофьорски права. Е КОЙ ще извършва контрол дали са с придружител или без. КАТ - съмнява ме. Самодисциплина на шофиращия - не и в България с нашето безхаберно отношение към закона (не сме САЩ все пак).2. Без образователен ценз. Неграмотници с книжка. Неможещи да четат закона за движение по пътищата, нито табели примерно. Определено престъпно безумие.
    Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
    Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

На почти 18 съм,и съм против това.Има 16 годишни с мозък в главата,но повечето са ... Плюс това е тъпо да плащам с 250 лв по-скъпа застраховка,защото съм млад шофъор,а пък едновременно с това 16 годишни да летят по пътя ...
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Според Тодорова до сега се убиваха тинейджъри без книжки, необучавани от инструктор, ако това се приеме ще се убиват тинейджъри с книжка и обучавани от инструктор. Предложението е абсурдно, но явно фирмите искат свежи попълнения за курсовете, че парите не стигат..... Още по-абсурдно е предложението да отпадне образователния ценз. Това не е дискриминация. Все едно да съдиш държавата за дискриминация, защото не ти дава да запишеш висше без да си завършил средно. На тая жена или и хлопа дъската, или има за цел да стане известна с тъпи предложения. (или циганите или Цветелин Кънчев са й платили, защото те са най-ощетени от това)
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Да ви кажа на всички че кога си си тъпо копеле и на 160 да станеш па си си тъпо копеле
          Bravo 1.2 16v
          Lancia Dedra 1.8 16v
          Suzuki GSXR250R

Коментар

Re: Поредното безумно предложение

dikanio написа:
            Този път малоумната идея идва от Националният автоинструкторски съюз (НАИС). За мен това предложение е абсурдно.http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/01/...d-volana.84312
            Нищо против това го има на много места За нашата държава - Тотално не съм съгласен П.П Факт е , че годините не са абсолютно никакъв фактор за един човек ... но явно никой не иска да го проумееАко щат моторите да ги направят както са тръгнали на 30 години да можеш да караш легално и така нататък мотори над 350 кубика , пак ще има пребили се , пак ще има убили се . Същото е и с колите Това с надзорника незнам какво си мислят единственото което правя когато има по възрастен в колата е да карам малко по - бавно от нормалното и малко по - внимателно ( това важи с 3на сила когато возя дете ) но какво ще направи този "придружител" ако се иска реакция от шофьора и т.н

Коментар

Тия явно ги е налазила здраво кризата и се чудят каква тъпотия да измислят за да им се разшири обръча от кандидати. Нищо чудно скоро да искат да падне и задължението за образование при придобиване на свидетелство. Да може да се юрнат джагалите към ладичките

Коментар

Е няма ли някой да мисли трезво, а всички само знаете да сипвате на този и онзи без да знаете за какво ... За основното образование - и аз не виждам смисъл !Но за това от 16 - къде е проблема ? Въвеждат и стикер, с който трябва да се оборудва колата и готово ... По-добре баща ти да те научи да караш, от колкото да те пусне при някакъв чичко, дето по 12 часа на ден обикаля из София, и не му дреме ти в твойте 40 мин. дали си научил нещо ... И ... ай сиктир ... няма ли никой, който да види смисъла в някаква промяна ... писна ми на всеки първите думи да са - "Тия нормални ли са" или нещо от сорта ... Аре замислете се малко, пък който не намери смисъл ... да ходи да си пасе овцете и да не се занимава ...
                Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Веднага ти отговарям за образованието. С едно реторично въпросче. Ти мангал в учебна кола виждал ли си ? А колко автомобили на пътя с мангали водачи си виждал ?

Коментар

Ichkin написа:
                    Е няма ли някой да мисли трезво, а всички само знаете да сипвате на този и онзи без да знаете за какво ... За основното образование - и аз не виждам смисъл !Но за това от 16 - къде е проблема ? Въвеждат и стикер, с който трябва да се оборудва колата и готово ... По-добре баща ти да те научи да караш, от колкото да те пусне при някакъв чичко, дето по 12 часа на ден обикаля из София, и не му дреме ти в твойте 40 мин. дали си научил нещо ... И ... ай сиктир ... няма ли никой, който да види смисъла в някаква промяна ... писна ми на всеки първите думи да са - "Тия нормални ли са" или нещо от сорта ... Аре замислете се малко, пък който не намери смисъл ... да ходи да си пасе овцете и да не се занимава ...
                    Ние мислим абсолютно трезво. Ако си под 18 се водиш непълнолетен и следователно ако утрепеш някой само ще те смъмрят. Я виж колко години получиха ученичките и учениците, които съвсем хладнокръвно убиха съученици - сигурно по 15-20? Да, ама не - щото не са пълнолетни. Нека законът да се промени и всеки над 16 да носи отговорност като пълнолетен - няма проблем. Законите се правят за държавата, в която ще се ползват. В други държави има такъв закон, но там хората учат децата си на отговорност от малки. България не е такава държава и по-добре да не отпускаме аршин...
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Нищо не стааа от вас
                      Bravo 1.2 16v
                      Lancia Dedra 1.8 16v
                      Suzuki GSXR250R

Коментар

В САЩ карат от 16 годишни само по определени пътища, определени коли, и само през деня.В Португалия пък се шофира от 21 год. Дори да си гражданин на ЕС с валидна книжка, нямаш ли 21 год., книжката ти в Португалия е невалидна и нямаш право да влизаш там с кола.Разни хора, разни идеали.Аз лично съм против свалянето на границата за шофиране, която всъщност не е 18, а 17. На 17 год. можеш да получиш книжка от категория В1 и да караш малолитражка. Имаме си човек във форума, който го беше направил това - kilar4o... Но под 17 мисля че е прекалено... от друга страна, пък защо не - щом на 13 можеш да станеш майка...

Коментар

Пунто /там, с чертички няк’ви/ - чети внимателно, приятелю !Еле - що годе свестен аргумент, но пак обяснявам - дали не е по-добре да си изкараш курсовете на 16, като сега, със същите малко часове, но след това да караш 2 години с придружител до теб, който постоянно да ти казва какви грешки правиш ? Или може би е по-добре като сега ... Мара взима изпита, щото отишла на изпита с новата пола, ама това, че след това ме моли да я уча да кара е друга тема нали ? Тя не знаеше как да си пусне чистачките ... нужен ли е коментар ? Ако се позамислите, няма ли да изберете първият вариант ?
                          Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Съгласна съм,че много хора с книжки наистина не знаят как се пускат чистатчките Има и хора без книжки,които карат перфектно...Жалко но факт... Не виждам обаче как две години някой ще стои до младежа или девойката и ще налива мозък....и как би помогнал при неприятен инцидент... Да не говорим,че е физически невъзможно, но това е друга тема. Промяна според мен трябва да има във самите курсове, практиката трябва да е повече. Но е безумие на 16г да се дава книжка.... много сме далече и от Америка и от която и да е друга страна....

Коментар

Мерил, не разбра смисъла ... смисъла е, че ти няма да си ходиш на училище всеки ден с нея ... не говорим за това !Говорим, както и аз съм се учил - като излезнеме извънградско - баща ти, майка ти или там който е да ти даде да караш ... Отивате на гости у Сливови и ти му даваш да кара, за да се научи ... Не говорим, келемето да си ходи с нея да пие Не говорим за личен негов автомобил, а от време на време да кара ... Та в тоя ред на мисли ... кое е физически невъзможно ?
                              Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Working...
                              X