Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тези хора ще пазят реда и сигурността

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Имам един познат в Пожарната и на тях им дават сини карти и като го спре Кат и той вади картата ,ама не казва че е пожарна.Къде ли не ходи с тая карта , по дискотеки,барове, сигурно и в тоалетната е с него и я вади като пуска водата.Като видим малко "Власт" и айдееее.
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Коментар

Няма нищо обидно в обръщението Ушев. Приемам това да е нормално, служителите на МВР да се наричат с подобни мили думи като "Ушев", "ченге", "кука" и т. н.Но само до там.Ха, style34, че те са си селски бабаити тия, като какъв искаш да се държи?Ти на какво очакваш да ги научат в "полицейския техникум" [ЦСПП в Пазарджик]?В случая, предполагам, че няма никаква демонстрация, ами просто е нямало къде да паркират и са се намърдали в забранената зона, разчитайки, че никой няма да им направи забележка заради професията им. Затова са си накичили и "белезите" на предното стъкло.Съвсем тривиална ситуация, само че в случая става дума за новобранци, служители на МВР. Късмет.Както казваше дъщеря ми ... "ГрИдЪ тате стана на контролното, ама к’во да правя ... СъдбЪ ..." Ако не бяха такива, даже нямаше да им обърнат внимание мисля.Не ги оправдавам де, ама като че ли ми жълтее цялата случка.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Патрулка блъсна пешеходци в Петрич. http://news.ibox.bg/news/id_1648134619

Коментар

Kuku написа:
          Аз като говоря не приказвам - всичкото МВР на сапун
          Уважаеми колега,При следваща подобна квалификация, ще докладвам на модератор поради това, че се чувствам лично засегнат. В една друга тема ти обясних логиката "служител на МВР"="полицай"="КАТ-аджия". По постовете ти личи, че си грамотен човек - прочети ЗМВР. Чете се за 30-40 минути. Виж кой какви правомощия и задължения има и какви служби съществуват в МВР - не е тайна. Сигурен съм, че не си имал пряк достъп и с 5% от тях и нямаш идея с какво си занимават.Само това, че си имал неприятности с КАТ не ти дава право да пращаш "на сапун" една цяла система. Не вярвам да си имал неприянтости нито с пожарникари, нито с гражданска защита, нито с чистачката, нито с готвачката нито пък би имал допир с моята дейност, освен ако не си строителен предприемач. Бил съм служител на МО, на МЗ /Министерство но земеделието/ и в момента съм служител на МВР. Не се знае утре къде мога да бъда. Никой не е женен до гроб за която и да е система. Но винаги съм се стремил да бъда достоен и почтен ЧОВЕК. А системата е съставена от ХОРА не от "полицаи". Това е професия като адвокат, шлосер, системен администратор. Днес е полицай утре може да и водопроводчик. А ако се сблъскаш със некадърен системен администратор ще пратиш ли цялата гилдия на сапун?И си купувам годишна винетка. Всяка година. Който искаше можеше да я види залепена на стъклото ми на срещата в Ичера.И в която и система да съм работил не съм имал проблем с КАТ. Не че не правя дребни нарушения, но нека се похвали този който е безгрешен. Може би имам късмет?Хайде със здраве! Добре ще бъде да продължим разговорът на следващата среща и в рамките на добрия тон, че тоя сапун ме връща 70 години назад в историята...
          Peugeot 301
          Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

И защо "всички на държавна слуба са лайняри"? Това е много обобщаващо, аз съм работил на 2 държавни работи, в община и в НАП, но има хора от форума които ме познават и могата да кажат дали се вписвам в това определение. НИКОГА АМА НИКОГА, не съм претендирал за някакви преференции спрямо моята особа, аз си бях най-обикновен служител занимаващ се с поддръжката на компютрите и нямах никакви претенции за превилегированост, така че ////Punto//// за този израз дължиш извинение на обикновените бачкатори на държавна служба.
            FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
            Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Колега, вижте сега....Първо, тези три зелени човечета на края на изречението НЕ са там случайно.Второ, аз съм имал достатъчно взимане-даване със служители на министерства, общини, данъчни, строителен надзор, съдии и прочие, за да си направя изводите и да заключа за себе си, че ВИНАГИ има изключения, но никой, никога и никъде не ги е срещал Трето, аз също имам служебна карта, но от Министерски Съвет и никога през живота си не съм я използвал за да оправдавам нарушенията, които съм правил, НО по-интересното е, че мой колега със същата карта всеки път получава отговори от сорта на "какви колеги сме ние.... не сме никакви колеги" Това на каква мисъл те навежда?!Четвърто, аз не съм враждебно настроен към никого и това могат да го потвърдят много от колегите, а при първа удобна възможност ще те почерпя едно питие, за да се убедиш и сам

Коментар

...

’Айде бе - спряло полицайчето на забранено място, сложило стикер и палката на стъклото... Имало-сложило... Както други слагат 50лв между талона и книжката... "Великите" журналисти пак направиха "великото" журналистическо разкритие... Някои хора цели улици затварят, за да си празнуват рожденния ден - що не отидоха да ги снимат тогава лично, ами чак на следващия ден се размирисаха нещата!? Размирисаха се и после отшумяха като пръдня през отворен прозорец... Всеки ползва каквито привилегии има и каквито връзки може да намери. Такава ни е държавата, такива сме и ние. Всички. И ако тръгнем да сипем квалификации, докъде ще стигнем: полицаите са лайнари, докторите са търгаши и мърши, данъчните са мърши, политиците са мърши, кметовете са мърши, 18-20 годишните пикльовци с БМВта са мърши, контрольорите в автобуса са мърши, барабар със шофьорите, таксиджиите са мърши, тия с джиповете и те са мърши, русите шофьорки - да не говорим,..., циганите са мърши, българите са мърши, всички...сме мърши...
                Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

ОК. На следващата среща живот и здраве. Имам супер добра кайсиева - собствено производство. Ще ти докажа, че изключения има.А както казваш катили има навсякъде. Естеството на работата ми ме сблъсква със същите служби, които споменаваш и много пъти се чувствам натоварен психически. А може би защото това е автомобилен форум е нормално най-обсъжданата тема да бъдат КАТ-аджиите. Просто приобщаването им с цялата система на МВР ми дойде малко в повече.
                  Peugeot 301
                  Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                    ОК. На следващата среща живот и здраве. Имам супер добра кайсиева - собствено производство. Ще ти докажа, че изключения има.А както казваш катили има навсякъде. Естеството на работата ми ме сблъсква със същите служби, които споменаваш и много пъти се чувствам натоварен психически. А може би защото това е автомобилен форум е нормално най-обсъжданата тема да бъдат КАТ-аджиите. Просто приобщаването им с цялата система на МВР ми дойде малко в повече.
                    Изключения винаги има, и това че караш Фиат може само да го доказва.В този ред на мисли искам и аз да кажа една добра дума за Изключенията,защото съм се сблъсквал с тях.Пътувам аз из София няколко седмици след като вкараха в сила задължението за пътуване с Фарове и тъй като тъкмо бях тръгнал а доста бързах съм ги забравил.Спира ме униформен и му казвам "Фаровете нали ".-Поглежда прегледа и казва -"Май не само".Беше ми изтекъл прегледа с което не се гордея,просто си мислих ,че прегледа важи за цял месец(преди беше така в закона).Извиних му се за нарушението и му обясних причините.През цялото време оглеждаше приятно алфата,не се сдържах и го попитах ,дали случайно не е някой фен на италианските автомобили,при което се оказа че кара Фиат Пунто JTD , и от там като тръгна един разговор за коли.Не ми намекна за пари ,а ми посочи най-близкия пункт в който мога да направя преглед и ме изпрати без глоба.И не зарадвах толкова ,че съм без глоба,колкото че се натъкнах на коректен и отзивчив униформен.Вярно Алфата в случая ми помогна, но аз разговарях с човек!
                    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                    I am in love with my cars

Коментар

Re: ...

karloson написа:
                      ’Айде бе - спряло полицайчето на забранено място, сложило стикер и палката на стъклото... Имало-сложило... Както други слагат 50лв между талона и книжката... "Великите" журналисти пак направиха "великото" журналистическо разкритие... Някои хора цели улици затварят, за да си празнуват рожденния ден - що не отидоха да ги снимат тогава лично, ами чак на следващия ден се размирисаха нещата!? Размирисаха се и после отшумяха като пръдня през отворен прозорец... Всеки ползва каквито привилегии има и каквито връзки може да намери. Такава ни е държавата, такива сме и ние. Всички. И ако тръгнем да сипем квалификации, докъде ще стигнем: полицаите са лайнари, докторите са търгаши и мърши, данъчните са мърши, политиците са мърши, кметовете са мърши, 18-20 годишните пикльовци с БМВта са мърши, контрольорите в автобуса са мърши, барабар със шофьорите, таксиджиите са мърши, тия с джиповете и те са мърши, русите шофьорки - да не говорим,..., циганите са мърши, българите са мърши, всички...сме мърши...
                      Единственото смислено мнение което ми направи впечатление за цялата тема КОЛЕГИ докато не се спре без-законието НИЩО няма да се оправи НИЩО ! Докато полицая има подобни правомощия с личния си автомобил ?!?!? Докато заради "колегиалност" не се купуват винетки , докато поцията приема "дарения" , докато ние знаем че те приемат "дарения" . Всичко ама всичко е навързано !!! И всички дупки , хралупи в закона и т.н са слаби точки на цялата система и оттам всеки се възползва Ем , че защо да не спре на забранената зона >?!?!? Ако не бяха ония смотани плъхове репортерите които бих ги пребил по принцип , защото са много нагли и нелюбезни ( не говоря за този случай) дали щеше да бъде наказан (както написа 1 колега по горе)Всичко е вятър и мъгла ! Няма закон щом той не важи за всички ! Какво като е служител на реда какъв е този "специален" стикер на личната кола ?!? Когато той е с личен автомобил не трябва ли да е обикновен участник в движението ???П.П Бил съм свидетел как полицай маха с палка на колата пред мене той намаля навежда се леко към скоростния лост и сваля якето от дясното си рамо при което лъсват няколко пагона полицая му се усмихва поздравяват се и по живо по здраво . Е за тва предпочитам да почерпя , защото всички са безнаказани , а аз и шепа хора ще бъдем чести и ще опъваме кайша както се казва - Еми няма да стане

Коментар

Ще дойдем накрая на един акъл, че [някои] журналисти обичат да бият вързано куче, а не да са наистина разследващи журналисти.Другаря Рашидов, Вежди, сегашния Министър на културата, през 2001 г., тогава общински съветник, би полицай защото сужителя си е изпълнявал задълженията, не му е разрешил да паркира там където е забранено.Ама тогава никой не се намеси, нали все пак е Вежди Рашидов. Той по право е винаги прав, а полицая по подразбиране е лайняр.Е ... как да постъпи следващия път този полицай? Той ли да спазва правилата, като всеки може да посяга и бие, когато си върши работата?Естествено, ще постъпи като лайняр, нали за гражданите е такъв.Забележка: Нищо етническо не търсете в поста ми, моля ви. Говоря за Вежди Рашидов като общински съветник, а не като етнически турчин.
                        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                        www.cyxap.com

Коментар

НикМар, да се извинявам за нещо което съм казал, и е вярно е все едно колегата полицай да иска извинение от всичките които подкрепиха пост-а (цитирам по спомени) "всичкото МВР на сапун и т.н.". Кой не се е сблъсквал с лошо отношение от държавни служители ? Нека излезне и каже АЗ !!!. Няма такъв. Не казвам, че ти си ме ругал примерно в общината или в НАП или където и да било. Ако нямаш контакт с граждани, много ясно, че няма как да си им се зъбил. Но пък си се зъбил примерно на "оная патица у 4-та дето не мое да си пусне компа и си мисли че тая работа е като оная работа". Нали ? Плямпаме си и си чешеме езиците и пръстите. Към Торнадо. Как да ти извадя клип, с теб примерно, като ти си от едно населено място а аз съм от съвсем друго ? Нямаме пресечни точки. Все едно да те накарам да извадиш клип в който аз примерно съм дал рушвет на катаджия. Нямаш нали? Как да ти извадя клип, като ако бях снимал въпросната ситуация от преди няколко дни (където полицаите пуснаха "колегата военен")? Те и без тва ме държаха сума ти време чакайки да излезне нещо и да ме муфтат. Ако бех извадил телефона да ги снимам, сигурно щяха да ми проверяват и срока на годност на аналгина в аптечката. Който се е заял с тях добро не е видял. Въртяха, сукаха, като видяха че няма за кво да се хванат ме пуснаха. А с военните ситуацията е ясна на всички. Само недей да ни убеждаваш, че няма такова нещо. Ако лично теб не са те спирали ОК. Не те нападам. Просто имам наблюдения. Аз наказан военен не знам да има. Наказан полицай, прокурор, съдия и т.н. не знам да има. Всички са в един кюп. А ако се върна назад във войнишките си години, се сещам и за ситуация в която един капитан от поделението ни беше взел няколко човека от поделението с един бус да му пренесем мебели в новия апартамент. Спряха го и той им се озъби, че бил капитан па те били сержанти. Що не му били отдавали чест. Тия шапкарските историй също са ясни на всички. Не те нападам. Просто е всеизвестен ФАКТ. Както е ФАКТ и че полицаите взимат рушвети. Но както казаха горе има и тук разлика. Тия от районните те не са катаджии. Не всички които имат жилетки и спират коли са катаджии. Най-ужасни са от районните. Те те стискат и те стискат и са толкова нагли, че дори си искат директно. Всички сме срещали полицаи които ни се усмихват мазно мазно и казват "ми ся к’во шъ та праим ?". Обаче колкото пъти са ме спирали от КАТ (колите им се разпознават, на тях или има емблема в кръгче и пише КАТ или на задното стъкло пише traffic police)е никой не си е искал директно. Но при тях пък ако си се усрал им лежиш в лапите и сам наддаваш докато не им се угоди и при тях размерите са по големшки. Не са 10-20 лв като тия пешаците които ни спират под път и над път за "кафенце".И по въпроса за журналистите. Знам че има и тук журналисти както и от всичките горе засегнати групи, и те ще се расърдят, но и това е ФАКТ. Когато няма с кво да се занимават, винаги се обръщат към стария изпитан материал със сензацията за полицията. Те горките все са в издънка. Но пък и журналистите прекаляват. Когато имат да правят репортажи за катастрофи съм виждал как са спирали 2-ри ред, спирали са на кръстовища къде ли не, и никой не им прави забалежка от полицаите за да си вършат работата. Но в следващия момент им забиват нож в гърба. Веднага за доказателство се сещам случката с оня корумпирания полицай от паяците. Където го бяха изтипосали в 2-3 предавяния. После на другия ден тема номер 1 в емисията беше, че паяците си връщат и са изповдигали колите на журналистите от бТВ които са паркирали около НДК. Ами ако е сега отидем и погледнем колите около така нареченото малко НДК които са паркирали в нарушение колко са на бтв ? сигурно 80% са лични коли на служители на бтв. Които уж неволно са подметнали чадърче на бтв на задната седалка, или шапчица на пътническото място пак на бТВ, или дори визитки на таблото. Обаче правят репортажи, че полицаите демонстративно били сложили палки и пропуски на предното стъкло. А че с тези символи си маркират колите и паяците ги подминават не споменават нали ? За пореден път ще повторя, потретя, попетя и постотя ...ДЪРЖАВАТА Е СБЪРКАНА ИЗЦЯЛО. Но компромиси трябва да се правят от всички за един уж по добър живот. Всеки може да направи на другия мръсно, но защо ? Вуте и Нане са живи и са между нас !!!

Коментар

////Punto//// написа:
                            Към Торнадо. Как да ти извадя клип, с теб примерно, като ти си от едно населено място а аз съм от съвсем друго ? Нямаме пресечни точки. Все едно да те накарам да извадиш клип в който аз примерно съм дал рушвет на катаджия. Нямаш нали? Как да ти извадя клип, като ако бях снимал въпросната ситуация от преди няколко дни (където полицаите пуснаха "колегата военен")? Те и без тва ме държаха сума ти време чакайки да излезне нещо и да ме муфтат. Ако бех извадил телефона да ги снимам, сигурно щяха да ми проверяват и срока на годност на аналгина в аптечката. Който се е заял с тях добро не е видял. Въртяха, сукаха, като видяха че няма за кво да се хванат ме пуснаха. А с военните ситуацията е ясна на всички. Само недей да ни убеждаваш, че няма такова нещо. Ако лично теб не са те спирали ОК. Не те нападам. Просто имам наблюдения. Аз наказан военен не знам да има. Наказан полицай, прокурор, съдия и т.н. не знам да има. Всички са в един кюп. А ако се върна назад във войнишките си години, се сещам и за ситуация в която един капитан от поделението ни беше взел няколко човека от поделението с един бус да му пренесем мебели в новия апартамент. Спряха го и той им се озъби, че бил капитан па те били сержанти. Що не му били отдавали чест. Тия шапкарските историй също са ясни на всички. Не те нападам.
                            Ако преди години 10-15 години ситуацията е била такава каквато я описваш съм съгласен ,но откакто военната служба премина изцяло на кадрови войници нещата се промениха коренно.При нас за шофиране след употреба на алкохол над 0,5 следва уволнение дисциплинарно.Това се въведе след серията от нарушения точно на кадрови войници на два петъка служба.Не изключвам да има и недобросъвестни колеги офицери и сержанти.Не знам какви шапкарски истории споменаваш ,но си много далеч от истината и само си чешеш пръстите по клавиатурата.Като модератор не трябва да ти пиша това тук ,но искам да покажа грешките ти пред всички.Чувал си ,че военнослужещите имат служебни карти и ги показвали и така ,но моята не е излизала от тъмното място в портфейла ми откакто е издадена.Не мисля да споря повече с теб.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Бате, не само сам чувал за служебни карти, но и ситуацията от преди няколко дни ... там я видях. Как бръкна в протмонето, извади я и ......................нататък е ясно. Или може би ми се е привидяло. Най вероятно.

Коментар

Я, една стара тема на Владим Зоркият Обектив:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=28882Нищо ново под слънцето....

Коментар

Working...
                                X